Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τη δολοφονία Φλόιντ

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τη δολοφονία Φλόιντ, Νεφέλη Λυγερού

Είναι απόλυτα φυσικό να επιχειρείται πολύπλευρος αναστοχασμός για ένα εμβληματικό γεγονός. Η δολοφονία Φλόϊντ αξίζει να προσεγγιστεί χωρίς αποσιωπήσεις ή σχετικοποιήσεις. Όσο, όμως, οι μετασεισμοί του δραματικού γεγονότος διαπερνούν τους δρόμους και το Διαδίκτυο, τόσο γίνεται προσπάθεια η εικόνα να συσκοτιστεί από τις πολλαπλασιαζόμενες θεωρίες συνωμοσίας.

Το γεγονός ότι θύτης και θύμα εργάζονταν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Μινεάπολης έχει ερεθίσει ιδιαίτερα μία μερίδα ακροδεξιών. Αυτοί είναι που διοχετεύουν τη θεωρία ότι ο πρώην αστυνομικός δολοφόνησε τον Φλόϊντ για κάποια παράνομη δραστηριότητα, στην οποία ήταν και οι δύο μπλεγμένοι και η οποία σχετίζεται με το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Ο γνωστός συνομωσιολόγος Άλεξ Τζόουνς υιοθέτησε και προώθησε το σενάριο αυτό. Το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι οι δύο άνδρες εμπλέκονταν στην πώληση ναρκωτικών. Μοιάζει σχεδόν απίστευτο, αλλά η θεωρία αυτή ακούστηκε και από το μεγαλύτερο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αμερικής, το Fox News. Ο πολιτικός σχολιαστής Τζέσι Γουόλτερς δήλωσε στον τηλεοπτικό αέρα. «Δούλεψαν μαζί στο ίδιο κλαμπ, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που είχε ύποπτη δραστηριότητα. Οι αρχές πρέπει να ψάξουν το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Μήπως ήταν βιτρίνα για κάτι;»

Στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Τέξας εξέφρασε την άποψη ότι ο δράστης είναι στην πραγματικότητα θύμα κάποιου είδους μυστικού πειράματος της CIA. Δεν είναι η μόνη. Έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο οι ιστορίες που υποστηρίζουν ότι ή ο δολοφόνος αστυνομικός ήταν βαλτός, ή είναι πλαστές ακόμα και οι εικόνες που αποδίδουν υπερβολική βία στους διαδηλωτές. Στόχος να δικαιολογηθεί η αστυνομική καταστολή εναντίον των διαδηλωτών.

Η δολοφονία Φλόιντ και οι βόμβες στους υπονόμους!

Μία ακόμα θεωρία που όχι μόνο έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά προωθείται συστηματικά από συντηρητικά Μίντια είναι βασισμένη σε ένα παλιό έγγραφο, άγνωστης προέλευσης. Υποτίθεται πάντως ότι περιγράφει τα περίτεχνα σχέδια μίας ομάδας αντιεξουσιαστών που εδώ και χρόνια επιθυμούν να προκαλέσουν χάος στις ΗΠΑ. Το έγγραφο αυτό κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Επανήλθε, όμως, με τους θιασώτες του να πιστεύουν ότι οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις είναι απλά το πρόσχημα. Η δολοφονία του Φλόϊντ ισχυρίζονται ότι αποτέλεσε μία βολική περίσταση.

Μία άγνωστη στο ευρύ κοινό ρατσιστική ομάδα των ΗΠΑ, ονόματι Identity Europa, διοχέτευσε στο Twitter την δήθεν αποκάλυψη ότι στόχος των ταραχών ήταν η καταστροφή του Μνημείου της Ουάσιγκτον. Το πλήθος δηλαδή δεν διαμαρτυρόταν για την δολοφονία του Φλόϊντ. Την χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για να μπορέσει να συγκεντρωθεί στην Ουάσιγκτον και να βανδαλίσει όλα τα σημαντικά μνημεία της πόλης.

Μία ακόμα ανυπόστατη ιστορία στάθηκε η αφορμή για να επέμβει και η αστυνομία. Κάποιοι διέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστές έχουν τοποθετήσει κιβώτια με βόμβες στους υπονόμους της Ουάσιγκτον, με σκοπό να τις πυροδοτήσουν. Μετά από επέμβαση των αρχών αποδείχθηκε βέβαια ότι η πληροφορία ήταν ψεύτικη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι