ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Blue Horizon: Καρατομήσεις στο Λιμενικό – Παραιτήθηκε ο CEO της Attica

Blue Horizon: Καρατομήσεις στο Λιμενικό – Παραιτήθηκε ο CEO της Attica

Το υπουργείο Ναυτιλίας καρατομεί τον λιμενάρχη Πειραιά και τον διοικητή του πρώτου λιμενικού τμήματος και παραπέμπει άλλα τέσσερα στελέχη του Σώματος σε πειθαρχικό έλεγχο, για φερόμενες ευθύνες τους για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon.

Προηγουμένως, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. Παράλληλα, έδωσε εντολή στον Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας. Σημειώνεται πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon.

Παραιτήθηκε ο Σπύρος Πασχάλης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, Σπύρος Πασχάλης, σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα μετά την κτηνωδία στο πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη. Αναβλήθηκε εξάλλου η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας λόγω των εξελίξεων.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και στους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις. Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα.

»Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας».

Το Σάββατο οι τέσσερις στον ανακριτή

Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκαν την Τετάρτη (06/09) στον ύπαρχο, για τον θάνατο του 36χρονου στο Blue Horizon. Συνεργεία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα δυο μέλη του πληρώματος και ο καπετάνιος για παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που συνιστά κακούργημα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το Σάββατο. Σημειώνεται πως ο καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, είναι μέχρι ισόβια. Λόγω των αντιδράσεων που προκαλεί η κτηνωδία του Blue Horizon η εταιρεία σχεδιάζει να βγάλει από την γραμμή Πειραιάς -Κρήτη το πλοίο.

Ηχητικό ντοκουμέντο

Συνομιλία- ντοκουμέντο από την προσέγγιση του Blue Horizon, στο λιμάνι του Ηρακλείου χθες το απόγευμα, με τον καπετάνιο να ζητάει από τους αξιωματικούς να κρυφτούν μέσα στο πλοίο για να μην τους βλέπει ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Μάλιστα, ο πλοίαρχος, στο ηχητικό ντοκουμέντο από τις ενδοεπικοινωνίες που καταγράφονται αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρέπει να μπουν όλοι μέσα καθώς «όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται αυτοί που είναι από κάτω. Πάρτε το χαμπάρι καθίστε πίσω μπας και φύγουνε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι