ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάσχα των Ελλήνων με καύσωνα και self test

Πάσχα των Ελλήνων με καύσωνα και self test

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Κυριακή του Πάσχα για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στην Κρήτη, αλλά και στη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Παρούσα, έντονα, η αφρικανική σκόνη σε όλη την χώρα, θα παραμείνει στη νότιο Ελλάδα άλλες τρεις μέρες. Στην υπόλοιπη χώρα η αφρικανική χώρα από αύριο (Δευτέρα) θα αρχίσει να αραιώνει.

Σήμερα χάρη στην καλοκαιρία, πολλοί ήταν αυτοί που σούβλισαν αρνί σε παραλίες, αλλά και σε πυλωτές και ταράτσες της Αττικής. Τα δε φαρμακεία, όπως είπαν στο SLpress τρία από αυτά, ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή “μοσχοπούλησαν” self test, καθώς οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται να αναλογίστηκαν τις συνέπειες και αποφάσισαν να κάνουν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους πριν από τη μαγειρίτσα της Ανάστασης και τις συνεστιάσεις της Κυριακής του Πάσχα. Εν τω μεταξύ αύριο, μετά από ένα εξάμηνο λουκέτο, ανοίγει η εστίαση και γίνονται κρατήσεις σωρηδόν από τους Αθηναίους. Σε πολλές ταβέρνες δεν υπάρχουν πια διαθέσιμα τραπέζια.

Ως προς τις υψηλότερες θερμοκρασίες, η Κρήτη είχε 38 βαθμούς, αλλά δεν πήγε πολύ πίσω και η Θεσσαλία με 37 βαθμούς, ή και ο Έβρος με 33,6. Στην Αττική η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα  έφθασε τους 34 βαθμούς. Αύριο θα συννεφιάσει περισσότερο και θα πέσουν οι θερμοκρασίες περίπου κατά 2-4 βαθμούς, αλλά από Τρίτη-Τετάρτη καλοκαιριάζει για τα καλά. Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί αύριο από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 23, τη Θεσσαλία και τη Στερεά από 15 έως 32, στην Πελοπόννησο από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

https://www.meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/MAY21/20210502_max_temps_obs1.png

Για την Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Η βελτίωση θα αρχίσει από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 – 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, αλλά μόνον ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Για την Τετάρτη προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι