O Σύκαρης άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια

νεκρός στα Ιμαλάια ο Σύκαρης

Την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια άφησε ο ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης στο βουνό Νταουλαγκίρι, σε υψόμετρο 7.400 μέτρων. Ο 60χρονος ορειβάτης ήταν στην προσπάθεια καθόδου από την κορυφή και γύρω στις 4 τα ξημερώματα εξέπνευσε λόγω κόπωσης και έλλειψης οξυγόνου, όπως έγινε γνωστό μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα. Ο Σύκαρης, συμμετείχε σε 66 διεθνείς και ελληνικές ορειβατικές αποστολές τα τελευταία 30 χρόνια και είχε ανέβει στις πέντε υψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Σύμφωνα με το βιογραφικό στην ιστοσελίδα του, γεννήθηκε τον Μάιο του 1962 και έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τη σύζυγό του, Καλλιόπη Κονή. Η δεύτερη γενιά αποτελείται από την Βιολέτα και τον Γιάννη, ενώ η αρχή της τρίτης γενιάς έχει γίνει με μια εγγονή, την Ίριδα.

Το 1976 ίδρυσε την ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών «ΣΥΚΑΡΗΣ», με 28 σημεία πώλησης, 400 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 60 εκ. ευρώ, της οποίας μέχρι το 2006 παρέμεινε ιδιοκτήτης. Από το 2006 ήταν CEO της εταιρείας ΑΛΠΙ Α.Ε ,με δραστηριότητες – Real Estate, Self Storages, Student Residences, Energy Production. Από το 1991 μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ΕΟΟΑ.

Ήταν αθλητής της κορυφαίας εταιρείας Marmot, της Marmot Mountain Europe. Επίσης μέλος της Team Garmin Greece, μέλος του Team 100 Mentors, επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ. Ομιλητής (Inspirational- Motivational Speaker) σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, εκδηλώσεις και στο Tedx, καθώς και πρεσβευτής καλής θέλησης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει σε 5 από τις 14 “οκτάρες κορυφές της γης”, του κορυφαίου ορειβατικού project Grand Slam.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι