ΘΕΜΑ

Πινελιές για τα τοξικά που συμβαίνουν στο Αμέρικα…

Πινελιές για τα τοξικά ποου συμβαίνουν στο Αμέρικα... Γιώργος Κουρμούζης

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, όπου διαμένω μέρος του χρόνου, το περιβάλλον είναι πλέον φοβικό. Το πολιτικό έλλειμμα είναι τόσο μεγάλο που δύο ογδοντάχρονοι είναι το καλύτερο που Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν να παρουσιάσουν στις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου, σε επανάληψη της προ τετραετίας αμφιλεγόμενης αναμέτρησής τους. Χρηματοδοτούμενοι από ανώνυμες ΜΚΟ (PAC) δισεκατομμυρίων, οι υποψήφιοι για την προεδρία, το Κογκρέσο, την Πολιτεία η την πόλη, είναι υποχείρια της ατζέντας των χρηματοδοτών τους.

Έτσι προέκυψε και ο φίλος της Ελλάδας γερουσιαστής Μενέντεζ που πιάστηκε να τα παίρνει από την Αίγυπτο. Τα λόμπυ των εξορύξεων στις ΗΠΑ σπρώχνουν τον Τραμπ και των ΑΠΕ τον Μπάϊντεν. Δουλειές και για τους δύο. Στο μεσοδιάστημα οι ξεβούλωτες εγκαταλελειμμένες πηγές εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες μεθάνης που θερμαίνουν τον πλανήτη.

Ο ανερχόμενος Σαμ Άλτμαν της Τεχνητής και Ενεργητικής Νοημοσύνης (Open AI + Chat GTP) σνομπάρισε την ευκαιρία να πολιτευτεί, δηλώνοντας ότι η τεχνολογία του θα τον κάνει κυρίαρχο του κόσμου. Άλλωστε ο ίδιος, ο Ζούκερμπεργκ (Facebook ), ο Γκέιτς (Micrfosoft ), o Μπέζος (Amazon) και ο Μασκ (Tesla και X) πιο εύκολα κλείνουν ραντεβού με ηγέτες χωρών παρά ο Μητσοτάκης ή η Φον ντερ Λάιεν. Η προσωπική περιουσία καθενός των δυο τελευταίων είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ελλάδας. Για το τρόπαιο της “μακρύτερης” ανταγωνίζονται στο ποιος θα φτάσει πρώτος στον πλανήτη Άρη.

Πολλά Μποφώρ στις ΗΠΑ

Στην ειδυλλιακή πόλη Μποφώρ στη Νότια Καρολίνα κοντά στο Τσάρλεστον, όπου κατοικώ, δυο θρησκοδεξιές γυναίκες επέβαλαν την αφαίρεση 97 παιδικών βιβλίων από την βιβλιοθήκη του Σχολείου για ανάρμοστο περιεχόμενο. Η απεικόνιση του Δαυίδ του Μικελάντζελο και γυμνών αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων θεωρείται πορνογραφικό υλικό! Η παιδεία ισοπεδώνεται ώστε να αφαιρεθεί η δυνατότητα κριτικής σκέψης από τους απόφοιτους του Γυμνασίου.

Η καταπίεση της καθημερινότητας με αλλοπρόσαλλους κρατικούς και, κυρίως, καταναλωτικούς και απρόσωπους διαδικτυακούς κανόνες συναλλαγών, θυμίζουν ολιγαρχικά καθεστώτα. Για να αγοράσω μια μπουκάλα κρασιού στο υπερπαντοπωλειο Wallmart έπρεπε να επιδείξω στην 19χρονη ταμία ταυτότητα που να αποδείκνυε ότι είμαι άνω των 21 ετών (ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ) παρά τα άσπρα μου μαλλιά του συνταξιούχου.

Τα ανώτατα δικαστήρια των ακροσυντηρητικών που τοποθέτησε ο Τραμπ απαγόρευσαν τις αμβλώσεις που πέρασε ως συνταγματικό δικαίωμα η Γαλλία και θεωρούν δολοφονία την καταστροφή τεχνητά γονιμοποιημένου εμβρύου! Επιτρέπουν όμως την ανεξέλεγκτη κατοχή ημιαυτόματων όπλων, χωρίς άδεια οπλοφορίας ως αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό συστατικό της ανεξαρτησίας της χώρας. Δεν περνά εβδομάδα χωρίς νέα αναίτια μαζική δολοφονία αθώων από διαστρεμμένους μακελάρηδες. Εννέα τα θύματα στην μαύρη εκκλησία του Τσάρλεστον από τον 21χρονο ρατσιστή. Εξάχρονο το θύμα του μικρού αδελφού του που έπαιζε με το οπλισμένο πιστόλι της μητέρας του στο Μποφώρ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε για το πώς απονέμεται δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, το στέλεχος της Μπόινγκ που φανέρωσε το έλλειμμα ασφάλειας στην κατασκευή του Β737 που κόστισε ζωές, “αυτοκτονήθηκε” προχτές στο διάλλειμα της κατάθεσης του στο Τσάρλεστον! Τουλάχιστον δεν έχω κάτι να φοβηθώ όσο είμαι στην περιοχή. Στα περισσότερα δημόσια κτήρια που επισκέπτομαι με καθησυχάζει η ανάρτηση απαγόρευσης κρυμμένης οπλοφορίας. Τουλάχιστον θα μπορώ να βλέπω τους οπλοφορούντες για να αλλάζω δρόμο!

Άντε γειά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι