ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποια μπάνια του λαού! Για rapid τεστ τρέχουν όλοι στην παραλιακή

Ποια μπάνια του λαού! Για rapid τεστ τρέχουν όλοι στην παραλιακή

Εκατοντάδες έκαναν ουρά σήμερα για δωρεάν rapid test στον Άλιμο και στη Γλυφάδα όπου σημειώθηκε ρεκόρ θετικότητας κρουσμάτων, φθάνοντας να είναι θετικά το 8,5 στα εκατό τεστ. Απ΄ όσο γνωρίζουμε αυτό είναι πανελλαδικό ρεκόρ, παρότι και στο προηγούμενο κύμα τα πιο πολλά κρούσματα είχαν αρχικά σημειωθεί στην παραλιακή και στην Κηφισιά, καθώς ήταν περιοχές με μεγάλη μετακίνηση νεολαίας, λόγω των κέντρων διασκέδασης συνέρρεαν εκεί νέοι από παντού.

Τα αυξημένα κρούσματα χθες, ώθησαν πολλούς σε τεστ σήμερα, καθώς στην περιοχή έσπευσαν και κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που προέβλεψαν την συρροή, αν και είναι βέβαιο ότι κρούσματα από τα ξεφαντώματα έχουν εξαπλώσει τον ιό και σε πολλούς άλλους δήμους, αφού στα κέντρα διασκέδασης και στα beach party δεν πηγαίνουν μόνον κάτοικοι της περιοχής. Τα δωρεάν τεστ γίνονται σε διάφορα σημεία ανά ημέρα, αλλά η περιοχή θα καλυφθεί με κλιμάκια μέχρι και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα τεστ έγιναν από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο δημαρχείο, ενώ αύριο Πέμπτη (8/7) θα γίνουν στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Μεταξά, την Παρασκευή και πάλι στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο δημαρχείο, το Σάββατο στη Γ΄ Μαρίνα και την Κυριακή (11/7) στη Δ’ Μαρίνα.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως παρατηρήθηκε στην πόλη αύξηση των θετικών τεστ κατά 8,49%, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας από την αρχή της πανδημίας και πως «Όλος ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση. Πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι δημότες να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να γίνει σωστή ιχνηλάτηση».

Ουρές των νέων για τα τεστ

Στον δήμο Αλίμου παρατηρήθηκε αύξηση στην προσέλευση πολιτών για rapid test, τα οποία διενεργούνταν από τις 9:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο 1ο ΚΑΠΗ επί της λεωφόρου Καλαμακίου 72. Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο καλεί τους δημότες να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας.

Αν και όλοι μιλούν για το σχετικά πρόσφατο beach party που προκάλεσε με μιας πάνω από 100 κρούσματα, η αύξηση των κρουσμάτων έχει αρχίσει πανελλαδικά από πολλές ημέρες πριν. Εξάλλου στην παραλιακή είχε γίνει μεγάλο πάρτι με 2.000 άτομα και στις 15 Ιουνίου, και μάλιστα όταν άναψαν φωτιά σε ομπρέλες και παρενέβη η Πυροσβεστική, οι συναθροισμένοι πετούσαν πέτρες.

Ο δήμαρχος τότε είχε δηλώσει «Πάνω από 2.000 νέα παιδιά συγκεντρώθηκαν εδώ και δεν φορούσαν μάσκες ούτε τηρούσαν αποστάσεις. Κάηκαν πάνω από 60 ομπρέλες, οι κάδοι των απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Τα περισσότερα ήταν ανήλικα παιδιά και απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη».

Ο νότιος τομέας είχε 60 κρούσματα πριν αρχίσει η μεγάλη κάμψη και μετά για ένα μήνα περίπου κυμαινόταν στα 20-25 κρούσματα την ημέρα τον Ιούνιο. Στα τέλη Ιουνίου είχε 19 κρούσματα, στις 30 Ιουνίου πήγε στα 105 και χτες έφθασε τα 252. Δεν υπάρχει εικόνα και για το τι γίνεται σε όμορους ή γειτονικούς δήμους, όπως στη Βούλα, Βουλιαγμένη ή Βάρκιζα.

Πάντως και σήμερα είχαν ουρές για rapid test στο Σύνταγμα και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν κλιμάκια για δωρεάν εξέταση, καθώς πολλοί νέοι αγωνιούν, ενώ άλλοι θέλουν απλώς να ταξιδέψουν. Υπενθυμίζεται ότι το τεστ είναι υποχρεωτικό για να ταξιδέψει κανείς, και προφανώς οι νέοι προτιμούν να το κάνουν χωρίς να δώσουν 20 ευρώ για εξέταση στον ιδιωτικό τομέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι