ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά λόγω καύσωνα – Κλείνει και η Ακρόπολη

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά λόγω καύσωνα – Κλείνει και η Ακρόπολη

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης τις επόμενες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, «λόγω πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών για τις επόμενες μέρες», ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ρυθμούς καύσωνα η χώρα. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν την Τετάρτη (12/06/2024) και την Πέμπτη (13/06/2024).

Στην Αττική κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου λόγω του καύσωνα που αναμένεται την Τετάρτη (12/06/2024) και την Πέμπτη (13/06/2024).

Εκτός από την Αττική τα σχολεία θα κλείσουν και σε άλλες περιφέρειες της χώρας λόγω καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα την Τετάρτη (12/06/2024) και την Πέμπτη (13/06/2024) καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν και να ξεπεράσουν σε αρκετές περιπτώσεις τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά σχολεία έχουν ανακοινώσει στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Κρήτη και στη βόρεια Ελλάδα.

Κλειστά σχολεία στην Αττική

Στον δήμο Αθηναίων με απόφαση του Δημάρχου αποφασίστηκε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά να μην ανοίξουν την Τετάρτη (12/06/2024) και την Πέμπτη (13/06/2024) εξαιτίας του καύσωνα, ωστόσο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν ανοιχτά ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι προαγωγικές και πανελλήνιες εξετάσεις.

«Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Σε αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου οι Δήμοι του βόρειου τομέα και συγκεκριμένα του Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Ηρακλείου, Πεντέλης και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Δήμος Αμαρουσίου

«Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία».

Δήμος Διονύσου

«Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν έως τις 14:00. Αύριο Τετάρτη, θα παρθεί απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας».

Δήμος Ηρακλείου

«Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Για την διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου».

Δήμος Πεντέλης

Στον Δήμο Πεντέλης, η αναστολή ισχύει και για την Πέμπτη 13/6, «υπό την αίρεση επανεκτίμησης της κατάστασης με βάση το Δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ».

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 13/6. Η αναστολή λειτουργίας αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία του Δήμου ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Βριλησσίων

Αύριο Τετάρτη 12/06/2024 αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά.

Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου. Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, καθώς και των Δημοτικών Σχολείων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου, με απόφαση Δημάρχου, λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών ακόμα και άνω των 40 βαθμών Κελσίου τα επόμενα 24ωρα και για προληπτικούς λόγους, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αύριο Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Στόχος είναι η προστασία και η ασφάλεια τόσο των μαθητών και των γονέων, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Διευκρινίζεται πως όλοι οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι Πανελλήνιες, οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Με απόφαση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Παπάγου και Χολαργού), την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, λόγω του επικείμενου καύσωνα. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Κυριάκο Λινάκη και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μάρω Πατσαρίση, προκειμένου να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Η λειτουργία των σχολείων για τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Διευκρινίζεται ότι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Γαλατσίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, καθώς, σύμφωνα με όλα τα διεθνή κανάλια μετεωρολογίας, οι θερμοκρασίες στην περιοχή προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στις ίδιες τιμές θερμοκρασίας με σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, συνεπώς τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δήμος Ταύρου

Αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) του Δήμου Ταύρου την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επισημαίνεται ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία Μοσχάτου – Ταύρου δε θα λειτουργούν στισ 13/6/24 για τη διεξαγωγή μαθημάτων, χωρίς να επηρεάζεται η δυνατότητα εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού για θέματα σχολικά ή διοικητικά.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα, εναπόκειται στην Διεύθυνση του σχολείου η διεξαγωγή τους ή μη και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Δήμος Ζωγράφου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στο Δήμο Ζωγράφου, λόγω του καύσωνα που θα επικρατήσει.

Δήμος Ηλιούπολης

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω Καύσωνα.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη τόσο για την προστασία των μαθητών, όσο και των δασκάλων, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική.

Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, για την ασφάλεια των μαθητών, ενόψει του καύσωνα.

Όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Δήμος Δάφνης – Υμηττού

Με απόφαση του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Νικόλαου Τσιλίφη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνης και Υμηττού (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, λόγω καύσωνα!

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού) αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν δηλαδή τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Δήμος Πετρούπολης

Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Πετρούπολης, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου λόγω καύσωνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά».

Δήμος Χαϊδαρίου

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους. Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία την Τετάρτη 12.6 και Πέμπτη 13.6 θα παραμείνουν κλειστά.

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ευθύνης μας έχουμε ήδη προβεί σε αγορά των απαραίτητων ανεμιστήρων και τη διανομή νερού στους μαθητές σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Δήμος Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι, λόγω καύσωνα, αναστέλλεται η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Δήμος Ιλίου

Με απόφαση Δημάρχου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου, λόγω της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Αχαρνών

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και με σεβασμό στην ασφάλεια των μαθητών την Τετάρτη και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών

Δήμος Πειραιά

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα). Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Δήμος Περάματος
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Πέραμα
Με απόφαση του Δημάρχου Περάματος λόγω έκτακτων υψηλών θερμοκρασιών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα ολοκλήρωσαν τα μαθήματα στις 11:30 ενώ για αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ωρωπού
Στις 11:30 το σχόλασμα την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον Ωρωπό

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ., λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Δήμος Μαρκόπουλου
Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργήσουν, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, μέχρι τις 11:30 π.μ. με απόφαση του Δημάρχου.

Επιπλέον, κλειστός έμεινε σήμερα, 11/6, ο Δημοτικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη λόγω έκτακτης βλάβης. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών τις επόμενες ημέρες. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Δήμος Σαρωνικού
Κλειστά από τις 11:30 και μετά, θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη (12.6.2024) και την Πέμπτη (13.6.2024) στον Δήμο Σαρωνικού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Συγκεκριμένα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία, από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα κλείνουν στις 11:30 προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Δήμος Κρωπίας
Την διακοπή λειτουργίας λόγω καύσωνα, συνεπεία των ακρίων επικρατουσών ακραίων συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δημόσιων και ιδιωτικών που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κρωπίας.

Κλειστά σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα

Στην απόφαση να είναι κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα έχει καύσωνα, προχωρούν δήμοι και στη Βόρεια Ελλάδα.

Με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, θα είναι κλειστά τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω καύσωνα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο καύσωνας καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.

Στον δήμο Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος εξαιτίας του καύσωνα.

Επίσης, στη Νάουσα, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, αύριο (Τετάρτη), τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα.

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Στον δήμο Σερρών αναστέλλεται έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.

Επιπλέον, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών.

Που θα κλείσουν τα σχολεία στην Κρήτη

Μέχρι στιγμής ολική ή μερική αναστολή ή τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας σχολείων, λόγω του καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο διήμερο και στην Κρήτη, έχουν ανακοινώσει οι Δήμοι: Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιά, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Ρεθύμνης, Χερσονήσου.

Δήμος Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από Απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Δήμος Αποκορώνου

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Τα σχολεία που θα κλείσουν στην Πελοπόννησο
Σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου θα κλείσουν τα σχολεία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών την Τετάρτη (12/06/2024) και την Πέμπτη (13/06/2024).

Κλειστά σχολεία και στην Πάτρα
Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας και Αυτεπιστασίας Κατερίνας Σίμου, τα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου, λόγω επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Σημειώνεται πως κλειστά θα παραμείνουν στις 12 και 13 Ιουνίου τα σχολεία στην Αιγιάλεια.

Κλειστά τα σχολεία σε Λουτράκι, Περαχώρα και Αγίους Θεοδώρους
Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων), έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Άργους Μυκηνών
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, ανακοινώνει την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 11:30 π.μ. λόγω καύσωνα, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Επιδαύρου
Από τον δήμο Επιδαύρου ανακοινώθηκε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Επιδαύρου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Ερμιονίδας
Όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Σπάρτης
Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία) του Δήμου Σπάρτης, καθώς και του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ Μυστρά) την Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών (καύσωνα), αποφάσισε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σπάρτης θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Κλειστά σχολεία στην Εύβοια
Και στην Εύβοια θα κλείσουν ή θα τροποποιήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία σε αρκετούς δήμους.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων
Κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού, από σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες από τις 11/6 μέχρι τις 13/6 λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας λόγω του καύσωνα.

Κλείνει τα σχολεία για τρεις μέρες και ο Δήμος Ερέτριας
Αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Δήμος Ερέτριας.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Τριήμερο με κλειστά σχολεία
Τη διακοπή μαθημάτων και το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων. Ο Βρεφικός και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου καθώς και το Κ.Δ.Α.Π.Με.Α θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία και στη Θεσσαλία
Λόγω του καύσωνα τις προσεχές μέρες αρκετοί δήμοι στη Θεσσαλία ανακοίνωσαν πως θα κλείσουν τα σχολεία ή θα τροποποιήσουν το πρόγραμμά του.

Δήμος Μετεώρων: Μέχρι τις 11:30 το πρωί η λειτουργία των σχολείων, μετά λουκέτο
Στο Δήμο Μετεώρων λόγω καύσωνα μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Τρικκαίων μετά τις 11:30
Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Τρικκαίων θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Δήμος Τυρνάβου
Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά θα λειτουργούν από Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 του μηνός μέχρι τις 11:30 π.μ.

Δήμος Λαρισαίων
Στη λήψη απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των Δημόσιων – Ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων και των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά), αύριο, Τετάρτη 12 και μεθαύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, λόγω καύσωνα.

Κλειστά σχολεία σε Στερεά Ελλάδα
Δήμος Λαμιέων
Τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.
Δήμος Λιβαδειάς Κλειστά από τις 11:30 θα είναι επίσης κλειστά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Λιβαδειά για τις τρεις επόμενες μέρες.

Δήμος Αφίκλειας – Ελάτειας
Στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, τροποποιείται: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Δήμος Θηβαίων
Διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων από την Τρίτη 11/06/2024 έως την Πέμπτη 13/6/2024 λόγω καύσωνα.

Δήμοι Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας
Στους δήμους Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν επίσης έως τις 11:30, όπως ανακοίνωσαν οι δήμοι.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 με 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 και στο εσωτερικό της Κρήτης έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ
Γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια έως 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τους 38 με 40 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόνησσο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς ενώ τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης πιθανόν τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στα δυτικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τους 38 με 40 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόνησσο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς ενώ τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης πιθανόν τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και πιθανόν κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στα βόρεια νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή υποχώρηση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοπονήσσου τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το εσωτερικό της Κρήτης τους 37 με 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή πτώση σε όλη σχεδόν την χώρα.

Γενικές οδηγίες προφύλαξης

  • Παραμονή σε χώρους που κλιματίζονται.
  • Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.
  • Χρήση καπέλου από υλικό που να επιτρέπει τον αερισμό του κεφαλιού.
  • Χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου με φακούς που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους.
  • Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
  • Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δε διαθέτουν κλιματισμό.
  • Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
  • Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό.
  • Μικρά σε ποσότητα και ελαφριά γεύματα φτωχά σε λιπαρά, με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών.
  • Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων), ιδιαίτερα από τα βρέφη και τους ηλικιωμένους και αποφυγή του αλκοόλ. Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη, συστήνεται η πρόσθετη λήψη μικρών δόσεων αλατιού.
  • Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής.
  • Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
  • Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής, και σε κάθε περίπτωση φυσικό αερισμό των χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι