Για να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη εντύπωση που θα αφήσετε θα είναι θετική, καλύτερα να αποφύγετε τις παγίδες, ώστε να δείχνετε καλύτερα. Και το να βρείτε το ρούχο που θα φορέσετε σε μια συνέντευξη για δουλειά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να καταπνίξετε τον ανταγωνισμό! Τι να μην φορέστε ποτέ:

1. Αμάνικα πουκάμισα και μπλούζες

Ναι, μπορεί να έχει ζέστη έξω ή να έχετε υπέροχους ώμους και χέρια! Όμως τα αμάνικα πουκάμισα  και μπλούζες μπορεί να είναι μια άνετη επιλογή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είναι πιο σημαντικό να φαίνεστε επαγγελματίες παρά να φαίνεστε χαλαρές.

Τα αμάνικα και οι τιράντες στέλνουν το λάθος μήνυμα και αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τη γλώσσα του σώματός σας, θα μπορούσατε να πέσετε στον λάκκο, ενώ προσπαθείτε σκληρά να εντυπωσιάσετε.

2. Casual παπούτσια

Οι ξώφτερνες γόβες και τα peep toe είναι εντάξει, αλλά τα σανδάλια, οι σαγιονάρες ή οποιαδήποτε άλλη μορφή υποδημάτων που μπορεί να φορέσετε στην παραλία δεν είναι!

Αν ανησυχείτε μήπως πληγώσετε τα πόδια σας και αποσπαστείτε από τα άβολα παπούτσια την ημέρα της συνέντευξής σας, απλά φορέστε αθλητικά παπούτσια στον προορισμό σας και κάντε μια γρήγορη αλλαγή σε πιο κομψά παπούτσια μόλις φτάσετε εκεί.

3. Τσαλακωμένα και απεριποίητα ρούχα

Ας το παραδεχτούμε, ζάρες συμβαίνουν. Ωστόσο, φαίνονται ατημέλητα και θα είναι αξιοσημείωτα αρνητικά για την εμφάνισή σας μία τέτοια σημαντική ημέρα.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποφύγετε να εμφανιστείτε τσαλακωμένη: πρώτον, φροντίστε να σιδερώσετε τα ρούχα σας και να τα απλώσετε το προηγούμενο βράδυ ή, δεύτερον, επιλέξτε ένα ρούχο από ύφασμα που αντιστέκεται στις ζάρες (σκεφτείτε νάιλον, Lycra ή τζιν κατάλληλο για τη δουλειά).

4. Υπερβολικά κοσμήματα

Η Coco Chanel είπε κάποτε: «Πριν φύγετε από το σπίτι, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και βγάλτε ένα πράγμα». Αυτό θυμηθείτε το, ειδικά όταν πρόκειται για μια συνέντευξη για δουλειά.

Αφήστε τα υπερβολικά κοσμήματα στο σπίτι και επιλέξτε απλά κομμάτια. Τα κύρια κοσμήματα μπορεί να αποσπούν την προσοχή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο εντυπωσιακό αξεσουάρ.

Θέλετε να επικεντρωθείτε σε αυτό που λέτε, στις απαντήσεις σας και στα προσόντα σας, όχι σε ένα εντυπωσιακό κολιέ, τεράστια σκουλαρίκια, ή  πολλαπλά βραχιόλια.