ΑΠΟΨΗ

Ποιοί άνδρες κοιμούνται με κόκκινες γόβες!

Ποιοί άνδρες κοιμούνται με κόκκινες γόβες! Πάνος Σαββόπουλος

Πολύ γρήγορα άρχισαν να εκτοξεύονται κακοήθη βέλη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη…

Θ’ αρχίσω αμέσως να ξετυλίγω για σας ένα “κουβάρι”, στο τέλος του οποίου υπάρχουν… κόκκινες γόβες! Ο τρόπος της εκτύλιξης, θα γίνει από το “μέρος” προς το “όλον”. Λοιπόν, στις 29 Αυγούστου 2023, προσγειώθηκε αναπάντεχα στην καθημερινότητα της Ελλάδας, ο Στέφανος Κασσελάκης! Αυτό έφερε μία γενική αναστάτωση, ένα προσωπικό ξάφνιασμα και κάποια ερωτηματικά! Μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η θελκτική κοινωνική παρουσία του, παρά η πολιτική! Έτσι, οι γοητευμένοι μαζί του εκλογείς (για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ), το έσκασαν απ’ την Αχτσιόγλου και επέλεξαν αυτόν!

Μη σας ξαφνιάζει αυτή η “επιλογή”, γιατί τα γεγονότα που μαγνητίζουν περισσότερο τους Έλληνες δεν είναι πολιτικά, αλλά κοινωνικά! Και σας ερωτώ: Έχει γίνει ποτέ τόσος ντόρος για πολιτικά ζητήματα, όσος έχει γίνει για την “υπόθεση της Πάτρας” ή την “υπόθεση των Γλυκών Νερών”; Ουδεπόποτε! Είναι, λοιπόν, λογικότερο να δεχτούμε τον Κασσελάκη ως κοινωνικό ακτιβιστή, παρά ως ανατρεπτικό πολιτικό! Μάλιστα, θα τον αποκαλούσα “Εξολοθρευτή των tabou”, σε μία χώρα πανταχόθεν tabouρωμένη! Πάντως, αν καταφέρει να προγκίξει όλες τις δηλητηριώδεις “αράχνες” του Αριστερού “τσαρδακίου”, ίσως μπορέσει η “πολιτική” στην Ελλάδα ν’ ανέβει κάνα σκαλοπάτι, γιατί τώρα είναι στην τελευταία θέση της Ε.Ε.!

Ο Κασσελάκης, θα μπορούσε να διευθύνει ένα κόμμα, που θα στέκεται ισότιμα απέναντι στην αλαζόνα “Δεξιά” και που θα το ψηφίζουν όλες οι πολιτικές τάσεις! Και να το διευθύνει, ακριβώς όπως κάνουν οι ηγέτες στην Ευρώπη και στην Αμερική, που λειτουργούν σαν επικεφαλής “επιχειρήσεων”, αφού ένα κράτος είναι τελικά μία πολύπλοκη επιχείρηση η οποία επιβιώνει μόνο και μόνο με χρήμα! Όχι με αερο(ιδεο)λογίες… Σπαρταριστό: Όταν ήμουν στη Σουηδία και ήταν πρωθυπουργός ο Ούλοφ Πάλμε, γενικός διευθυντής της Volvo ήταν μία εξέχουσα και περιζήτητη παγκοσμίως προσωπικότητα, ο Pehr Gyllenhammar (ζει, στα 88 του!). Στην περίοδο της θητείας του, σήκωσε την Volvo στα ουράνια (Είχα το Volvo-164, σε εγγλέζικο στιλ “KEGAMΟ”…) Κάποια φορά, ένας δημοσιογράφος έγραψε ότι «Ο Πάλμε και ο Gyllenhammar διευθύνουν το ίδιο επιτυχημένα τις επιχειρήσεις τους, για το καλό της Σουηδίας μας!» (Και κανένας δεν αντέδρασε…)

Κακοήθη βέλη, μάλιστα ατιμωριτί…

Πολύ γρήγορα άρχισαν να εκτοξεύονται κακοήθη βέλη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη! Αυτό συνεχίζεται ως σήμερα, και μετά την έξωσιν των “πρωτοπλάστων” εκ της “κοιλάδος” του Τίγρεως…! (Γέλια…) Και “κατανοώ” τις Αριστερές “αράχνες” και το γνωστό υπαρξιακό “δίχτυ” τους. “Κατανοώ” επίσης τις Δεξιές “βδέλλες”, που εφησυχασμένες στην αδεξιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχούν μήπως κινδυνέψουν οι επόμενες εκλογές. Πήραν κι αυτές τα τόξα τους… Τα βέλη αυτών, είναι διαδόσεις, διαστρεβλώσεις, κακίες και “υποθέσεις”, εκτοξευμένες με μίσος! Χρησιμοποιούν οτιδήποτε μπορεί να παραποιηθεί, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα βέλος εναντίον του “εχθρού”, ο οποίος, χαλαρός, σπάνια απαντάει… Κι αν έλεγαν, έστω και δύο καλά λόγια γι’ αυτόν, ίσως ήταν “λίγο” αξιόπιστοι…

Εκτός από τα κόμματα, όμως, άρχισαν να τον εμβολίζουν και ζηλιάρικα άτομα, με ονόματα και πρόσωπα πολύ γνωστά, αλλά κατά τα άλλα, άτομα ανάξια λόγου και χαμηλού επιπέδου! Α! Και τηλεοπτικοί γυμνοσάλιαγκες… Όλοι αυτοί (άνδρες, πλην 2; γυναικών) προτίμησαν για βέλη, απάνθρωπα φαρμακερά σχόλια για την ερωτική επιλογή του Κασσελάκη, την οποία δημοσιοποίησε ο ίδιος από την πρώτη εμφάνισή του! Επιλογή, η οποία σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία θεωρείται απόλυτα φυσιολογική. Και εκεί, κάτι τέτοιο θα είχε ποινικές συνέπειες (εισαγγελέα…)!

Εγώ, αντέδρασα πιο πολύ, απ’ αυτά που μού έλεγαν και μου έγραφαν φίλοι μου του εξωτερικού: «…με αυτά που διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε στα εδώ ΜΜΕ, ντρεπόμαστε σαν Έλληνες…». Αλλά και ξένοι φίλοι μου, έλεγαν: «…αυτά θυμίζουν φανατικούς θρησκόληπτους Ανατολίτες…». Ενοχλήθηκα, που κανένας πολιτικός δεν «έβαλε χέρι» στους υβριστές! Αφήνω τα γνωστά “προσώπατα”… Όλα κάνανε την πάπια, μην τυχόν και στεναχωρηθεί κάποιο “κονέ” τους… Τρεις πασίγνωστες λεσβίες (γαλιάντρες στο μπλα-μπλά) “μουγγάθηκαν…”.

Ακόμα και η επίσημη εκκλησία (η οποία διδάσκει την αγάπη του Χριστού), δεν είπε ούτε μία λέξη συμπαράστασης, όταν “σταύρωναν” άδικα τον άλλον… Έτσι, αποφάσισα να σας παρουσιάσω κάποιες επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες και κυρίως αυτή που λέει ότι: «Ένα μέρος από αυτούς που εχθρεύονται, χειροδικούν, κατηγορούν, βρίζουν…, ομοφυλόφιλους, έχουν διαταραγμένη σεξουαλικότητα και πιθανά καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία! Μάλιστα πολλοί δεν το γνωρίζουν καν». Τα άτομα αυτά ονομάζονται διεθνώς «ομοφοβικά» («homophobics»). (Δείτε το “Society and the Healthy Homosexual” του ψυχίατρου George Weinberg).

Γεγονότα ιστορικά και σχετικά ποσοστά…

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για την ομοφυλοφιλία πραγματοποιήθηκε το 1948 από τον Alfred C. Kinsey. Και βρέθηκε ότι οι άνδρες είναι ομοφυλόφιλοι σε ποσοστό 10% και οι γυναίκες σε ποσοστό 5%. Βρέθηκε επίσης ότι σε ένα ποσοστό 37%, οι ερωτηθέντες ανέφεραν μία ομοφυλοφιλική εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωής τους! Το 1973, η “Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία”, εξάλειψε την ομοφυλοφιλία ως «διάγνωση ψυχικής διαταραχής», από το “διαγνωστικό και στατιστικό εγχειρίδιο των ψυχικών διαταραχών”! Ήταν το αποτέλεσμα της άποψης ότι “η ομοφυλοφιλία είναι ένας φυσιολογικός τρόπος ζωής και όχι κάποια παθολογική διαταραχή”.

Σε διάφορες μελέτες για την ομοφυλοφιλία προτάθηκαν ποικίλα ποσοστά, από 5% – 12%. Δεν είναι εύκολο να διατυπωθούν ακριβή ποσοστά, για δύο κυρίως λόγους: 1. Το ντουλάπι της ψυχής είναι πολύ σκοτεινό και 2. Η “προσωπικότητα” του ερευνητή παίζει ρόλο… Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η ομοφυλοφιλία στους άνδρες είναι αποτέλεσμα της μη ταύτισής τους με τον πατέρα τους (επειδή δηλαδή αυτός ασκούσε βία ή υπερβολική κριτική ή ήταν απόμακρος ή και προσπάθησε -άθελά του;- να ευνουχίσει τον γιο του). Στις γυναίκες, είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας τους να βρουν “μονοπάτι” στο άλλο φύλο, επειδή είναι καθηλωμένες στη μητέρα τους, ως “τοτέμ” αγάπης…

“Καρφί”!

Για να παινέψουμε και λιγάκι τον οίκο μας, να πούμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες αποδεχόντουσαν την ομοφυλοφιλία! Ένα από τα λατρεμένα ερωτικά ζευγάρια της Αθήνας ήταν ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων, οι οποίοι το 514 π.Χ. σκότωσαν τον Πεισιστρατίδη τύραννο Ίππαρχο! Ο Αχιλλεύς, με τον Πάτροκλο και ο Μεγαλέξαντρος (φιλόπαις δ’ην εκμανώς…) με τον Ηφαιστίωνα, ήταν ζευγάρια ζόρικα και πολύ αγαπητά! Κι αν ο Αχιλλεύς ζούσε σήμερα στην Αθήνα, φαντάζομαι ότι θα συναναστρεφόταν με τον γυμνασμένο Κασσελάκη κι όχι με “κοιλαράδες”… Και η Σαπφώ ήταν τιμημένη!

 

Πού σε πονεί και πού σε σφάζει, Έλλαδούλα μου!

Οι αριθμοί που θα ακολουθήσουν, δεν τιμούν την πατρίδα μας… Έτσι, σε μία έρευνα για την “αποδοχή” της ομοφυλοφιλίας (μόλις του 2019), βρέθηκαν τα εξής ποσοστά:

Α. Στις προηγμένες χώρες του κόσμου, υπάρχει σχεδόν καθολική αποδοχή! Σουηδία 94%, Ολλανδία 92%, Γερμανία 86%, Καναδάς 85%, Αυστραλία 81%.
Β. Στις μη προηγμένες χώρες, βρίσκουμε σκότος και έρεβος! Νιγηρία 7%, Λίβανος 13%, Ρωσία 14%…
Γ. Στα ημέτερα πατρώα εδάφη, πού σε πονεί και πού σε σφάζει, Έλλαδούλα μου! Έτσι (2019…) το 48% δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να είναι αποδεκτή, ενώ το 47% δήλωσε το αντίθετο. Δυστυχώς, αυτοί οι αριθμοί δεν μας κατατάσσουν στην κατηγορία των προηγμένων χωρών, αλλά μας “αποχετεύουν” στην ομάδα των χωρών του πρώην (ανύπαρκτου) σοσιαλισμού: Ουγγαρία 49%, Πολωνία 47%, Σλοβακία 44%…

Σκάβουν λάκκους άλλων, όντες εντός λάκκου…

“Ομοφοβικοί” είναι αυτοί που ενώ βρίσκονται μέσα στο δικό τους “λάκκο”, ανοίγουν “λάκκους” για άλλους. Αυτό έχει επανειλημμένα τεκμηριωθεί επιστημονικά και μάλιστα πειραματικά! Μία πολύ μεγάλη έρευνα έγινε το 1995 στο “Department of Psychology, University of Georgia”, από τον Henry E. Adams και τους σπουδαίους συνεργάτες του! Στο πείραμα συμμετείχε μια ομάδα 35 ομοφοβικών ανδρών και μία ομάδα 29 “μη” ομοφοβικών ανδρών, επιλεγμένοι με κριτήριο τη βαθμολογία τους στον “Δείκτη Ομοφοβίας”. Το “φοβερό” αποτέλεσμα ήταν ότι: μόνο οι ομοφοβικοί άνδρες εμφάνισαν στύση του πέους, βλέποντας εικόνες ομοφυλοφιλίας ανδρών. Οι μη ομοφοβικοί άνδρες ήταν αδιάφοροι.

Η επιστημονική ομάδα έδωσε εξηγήσεις γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Παρατήρησε ότι οι άνδρες της ομοφοβικής ομάδας, είχαν μεγάλες ψυχικές διαταραχές και ήταν φθονεροί, εκρηκτικοί, ακραία εγωιστικοί και πολύ πιθανά ήταν κρυφοί ομοφυλόφιλοι. Γιατί, μόνο άτομα που είναι αβέβαια για τη δική τους ερωτική ταυτότητα, θεωρούν την ομοφυλοφιλία σαν απειλή! Αυτό, τους προκαλεί πολύ άγχος και αντιδρούν βίαια όταν αντιμετωπίζουν το “διαφορετικό”, το οποίο τους θυμίζει το “είδωλο” στον καθρέφτη τους! Συμπληρώνουν δε, ότι τα επιστημονικά συμπεράσματα δε σημαίνουν ότι μπορούμε να “γνωρίζουμε” με βεβαιότητα, τη σεξουαλικότητα κάποιου ομοφοβικού! Αλλά είναι σίγουρο ότι αν κάποιος συγκαλύπτει την ομοφυλοφιλία του, επιλέγοντας τη μέθοδο της σύγκρουσης και της έντασης, τότε “προδίδεται”! “Καρφώνεται”, που λέει εύστοχα η νεολαία μας!

Να και λίγες “εικόνες”, εν είδει αφορισμών, που ταιριάζουν σε άνδρες ερωτηματικού ανδρισμού: α. Ο πολύ σκληρός μάγκας στα 1930, όταν έμπαινε στην ταβέρνα, πρώτα κάρφωνε το μαχαίρι του στο τραπέζι, κοίταζε γύρω αν τον βλέπουν και μετά παράγγελνε… β. Επίσης, κάποιοι σκληροί μάγκες, φωτογραφίζονταν με όπλα στα χέρια. γ. Το γκάζι του αυτοκινήτου, μπορεί να είναι το υποκατάστατο του φαλλού… δ. Όποιος αγαπάει το μέλι, δε φοβάται τα μελίσσια… ε. Στη Σουηδία χρησιμοποιείται συχνά η φράση “Akta med honom, han blir arg av sig” («Πρόσεξέ τον αυτόν, θυμώνει αφ’ εαυτού» -χωρίς λόγο). Άρα “οχέει”, από άδηλον και διαβιβρώσκοντα σκώληκα…

Εμείς βεβαιωθήκαμε… Βεβαιωθείτε κι σεις!

Τις προάλλες, “υποχρέωσα” (…στο ΖΟΟΜ) 4 φίλους, να μελετήσουμε 11 φωτογραφίες Ελλήνων, πολύ γνωστών και σκληρών ομοφοβικών (ο εις μάλιστα ιερωμένος) και δύο γνωστών ομοφοβικών γυναικών. Και μόνο μελετώντας τις φωτογραφίες τους, είχαμε την αίσθηση ότι πρόκειται για άτομα “όχι ευτυχισμένα”! Μάλιστα κάποιος από εμάς (με πάθος για τα εικαστικά), όταν έμενε στην αλλοδαπή, είχε παρακολουθήσει σεμινάρια προσωπολογίας, για τον προσδιορισμό του χαρακτήρα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου!

Αυτός μας πρόσφερε μία μεγάλη έκπληξη. Αφού πρώτα εξήγησε τι σημαίνουν κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου, έσυρε μετά γραμμές με μαρκαδόρο πάνω στις 11 φωτογραφίες και μας έδειξε ότι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια και παραπέμπουν σε “τρόμο-ανασφάλεια”! Σκεφτείτε, ότι οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν πως ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου αντανακλάται στο πρόσωπό του. Επίσης, στο διάστημα της δολοφονικής μεσαιωνικής Ευρώπης, η “ομορφιά” ήταν η έκφραση της “αρετής” ενώ η “ασχήμια” ήταν σημάδι του “κακού”… Αν εκπλήττεστε απ’ αυτά που διαβάζετε, σας προτείνω να μπείτε στο Google, να βρείτε μερικά γνωστά ομοφοβικά πρόσωπα, να τα προσέξετε και να σκεφτείτε αυτά που διαβάσατε. Ιδού το Google, ιδού και το πήδηγμα!

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα (και …στα φυτά)

Η επιστήμη της ζωολογίας έχει παρατηρήσει ομοφυλοφιλία σε 450 ζωικά είδη, παγκοσμίως. Τα συγκεκριμένα ζώα, αδιαφορούν για το ζευγάρωμα με ζώα του αντίθετου φύλου. Δηλαδή το ένστικτό της αναπαραγωγής (ένεκα γονιδιακών λόγων) έχει ατονίσει! Συναναστρέφονται με ζώα του ίδιου φύλου (συνήθως αρσενικά) και κάνουν σεξ τόσο από σωματική απόλαυση, όσο και για να «επιβεβαιώνουν ότι ανήκουν κι αυτά στην ομάδα-αγέλη»! Σε κάποια ζώα, η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά δεν είναι ευκαιριακή αλλά μόνιμη, όπως των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. Πάντως οι ζωολόγοι επιστήμονες βεβαιώνουν ότι η έλλειψη μερικών γονιδίων σε ομοφυλόφιλα ζώα, δεν απειλεί το είδος ούτε και τη Δαρβινική θεωρία! Ομοφοβία δεν παρατηρήθηκε σε ζώα, άρα το “προσόν” αυτό το κατέχει μόνο ο homo sapiens, τρομάρα του!

Να, τώρα, ένας συλλογισμός που θέλω να τον σκεφτείτε, αλλά όχι στο πόδι: «Η ομοφυλοφιλία υπάρχει σε 450 είδη στη φύση. Η ομοφοβία εντοπίζεται μόνο σε ένα, τον άνθρωπο! Ποιο είναι το αφύσικο, λοιπόν;»

Έχει παρατηρηθεί και στα φυτά ομοφυλοφιλία, μάλιστα πρέπει να το μυρίστηκε κι ο… Τέλης, ο Σταγειρίτης:
…«εἰ δὲ μή, κωμῳδία φαίνεται, οἷον ποιεῖ Κλεοφῶν: ὁμοίως γὰρ ἔνια ἔλεγε καὶ εἰ εἴπειεν [ἂν] «πότνια συκῆ». (Αριστοτέλης, “Ρητορική” 3.7)

Υ.Γ. Σήμερα σας παρέθεσα μόνο “στοιχεία”, οπότε να μου επιτρέψετε να πω κι εγώ τη “γνώμη” μου: «Και να εγκατέλειπε “αύριο” την Ελλάδα ο Κασσελάκης, η πολιτισμική προσφορά του στον τόπο μας θα ήταν τεράστια. Μέχρι και “τυφλοί” θα άρχιζαν να κουτσοβλέπουν…». Απορία Πάνου, βήξ! Ο Κασσελάκης, μόνο μέχρι το 4 ξέρει να μετράει; (Τι ωραία, να μέτραγε ως το 6…).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι