Ποιος κόλλησε κορονοϊό τον πρόεδρο Τραμπ

Ποιός κόλλησε τον Τραμπ; Ολγα Μαύρου

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν βέβαιο ότι ο ιός στο προεδρικό ζεύγος μεταδόθηκε από την 30χρονη βοηθό του Τραμπ, την Χόουπ Χικς, πρώην μοντέλο, πρώην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στις επιχειρήσεις του και σταθερά –με ένα μικρό διάλειμμα– δεξί του χέρι σε περιοδείες και σε κάθε επαφή του με τον Τύπο.

Όλοι έχουν εκπλαγεί επειδή θεωρούσαν ότι το περιβάλλον του προέδρου παίρνει πολλά μέτρα, όμως και όλοι είχαν εκπλαγεί που ο Τραμπ τόσον καιρό τώρα δεν είχε ήδη κολλήσει, καθώς δεν ήθελε να φορούν μάσκες ούτε οι τριγύρω του. Η Χικς έχει εμφανιστεί πολλές φορές χωρίς μάσκα και δεν φορούσε μάσκα ούτε στο προεδρικό αεροσκάφος με το οποίο συνταξίδευσε με το προεδρικό ζεύγος την ημέρα που ασθένησε.

Photos of Donald Trump and Hope Hicks on Her Last Day

Είχε πολύ στενή συνεργασία με τον Τραμπ, αν και πολλοί, επειδή είναι πανέμορφη και δούλεψε μικρή ως μοντέλο, τη θεωρούσαν διακοσμητικό στοιχείο. Εντούτοις και από πολιτική οικογένεια προέρχεται και η ίδια ως εργαζόμενη στο Λευκό Οίκο και αλλού, έχει δείξει ότι είναι ίσως πιο σοβαρή και επαγγελματίας ακόμα και από τον Τραμπ. Μετρημένη και προσεκτική, δεν έχει ούτε καν λογαριασμό στο Twitter και μένει σταθερά στο παρασκήνιο.

Από τις επιχειρήσεις στην πολιτική

Η Χόουπ Χικς ξεκίνησε ως μοντέλο και έπιασε εν συνεχεία δουλειά σε επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ ως “υπεύθυνη επικοινωνίας”, θέση που ανέλαβε εν συνεχεία και στις προεκλογικές του εκστρατείες προτού εκλεγεί πρόεδρος. Παραιτήθηκε από αυτή τη θέση αλλά επανήλθε στο Λευκό Οίκο το 2020 ως υφισταμένη του Τζάρεντ Κούσνερ, συμβούλου του Τραμπ και γαμπρού του. (Είναι ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ).

Στο μεσοδιάστημα η Χικς εργάστηκε στην Fox, ως υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρίας και στενή συνεργάτης του διευθύνοντα συμβούλου της  Fox Corp., του Λέιλαν Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των Μίντια, Ρούπερτ Μέρντοχ. Όταν εξελέγη ο Τραμπ η Χικς μετακόμισε στην Ουάσιγκτον και συνδέθηκε ερωτικά με τον τότε υπεύθυνο προσωπικού του Λευκού Οίκου, τον δικηγόρο Ρομπ Πόρτερ.

Η σχέση διαλύθηκε και άγνωστο γιατί, παραιτήθηκαν ταυτόχρονα από τον Λευκό Οίκο. Ο 43χρονος Πόρτερ πάντως ξέρουμε γιατί παραιτήθηκε: τον κατήγγειλαν για ξυλοδαρμό δύο πρώην σύζυγοί του και η “παραίτηση” ήταν αναγκαστική. Πιθανολογείται ότι στην παραίτησή της Χικς έπαιξε ρόλο το ότι είχε υπερασπιστεί  τον Πόρτερ, υποστηρίζοντας ότι οι πρώην του σκευωρούσαν. Αυτό είχε δυσαρεστήσει και τον Τραμπ και για πρώτη φορά είχε εκδηλώσει δυσαρεστημένος με την προστατευόμενή του.

Γενικά, όσο ήταν στον Λευκό Οίκο, πάντως, και στην πρώτη φάση και στη δεύτερη,  κρατούσε πολύ χαμηλό προφίλ συστηματικά. Οι δημοσιογράφοι με τους οποίους ερχόταν καθημερινά σε επαφή δεν έχουν να της προσάψουν το παραμικρό.

Μοντέλο αλλά παιδί πολιτικοποιημένων

Όταν ήταν 11 ετών η ίδια και η αδελφή της προσελήφθησαν από την εταιρεία του Ραλφ Λόρεν. Εμφανίσθηκε επίσης σε κάποιες ταινίες. Όμως η οικογένειά της δεν ήταν διόλου άσχετη προς την πολιτική: η μητέρα της ήταν νομική σύμβουλος στο γραφείο Δημοκράτη  γερουσιαστή και ο πατέρας της υπεύθυνος προσωπικού σε Ρεπουμπλικάνο μέλος του Κογκρέσου.

Οι γονείς της μάλιστα γνωρίστηκαν όταν δούλευαν στο Καπιτώλιο. Ο παππούς της ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της Texaco. Ιδιαίτερες σπουδές δεν έχει να επιδείξει, αλλά ολοκλήρωσε έναν κύκλο σπουδών στην Αγγλική Φιλολογία, στο Πανεπιστήμιο Μεθοδιστών στο Τέξας.

Τι είχε προηγηθεί

Το πρωί της Τετάρτης η Χικς έκανε όπως όλοι στο περιβάλλον του προέδρου rapid test ρουτίνας και βγήκε αρνητικό. Οπότε συνέχισε τις δραστηριότητές της κανονικά συνταξιδεύοντας στο αεροπλάνο με τον Τραμπ και τη σύζυγό του. Το απόγευμα της ίδιας μέρας όμως παρουσίασε δέκατα και αδιαθεσία, οπότε τους έζωσαν όλους τα φίδια και  χτύπησε συναγερμός. Την Πέμπτη το τεστ της βγήκε θετικό -αυτή τη φορά δεν στηρίχτηκαν σε rapi tests και της έκαναν PCR με μοριακό έλεγχο.

Τότε ο Τραμπ είπε: “Βγήκε θετική. Δεν το πιστεύω. Πολύ δουλευταρού, και φοράει και συνέχεια μάσκα. Έκανα κι εγώ το τεστ, θα δούμε. Περνάμε πολλές ώρες μαζί, κάνει τώρα τεστ και η πρώτη κυρία. Δεν ξέρω αν θα μπούμε σε καραντίνα. Θα δείξει“. Τελικά “έδειξε” θετικό και μπήκαν σε καραντίνα όλοι για 14 ημέρες, κάτι που συνιστά τυπικά πρόβλημα γιατί επίκειται ο δεύτερος γύρος με τον Μπάιντεν. Όμως συνιστά και ουσιαστικό πρόβλημα, γιατί ο Τραμπ είναι 74 ετών και παρότι δηλώνει ότι είναι μια χαρά και θα συνεχίσει να εκτελεί τις υποχρεώσεις του με τηλεδιασκέψεις, πολλοί αναρωτιούνται για το επόμενο βήμα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι