Πολλοί ανεξήγητοι θάνατοι αστέγων στη Βρετανία

Ανεξήγητοι θάνατοι αστέγων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Και όμως από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τα τέλη Μαΐου έχασαν τη ζωή τους 81 άστεγοι στη Βρετανία (κυρίως στην Αγγλία και στην Ουαλία). Έτσι αναφέρουν στη συνδυασμένη έρευνά τους το Channel 4 News και το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (The Bureau of Investigative Journalism).

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ ακόμα δεν είναι γνωστά τα αίτια τόσων θανάτων ενώ δεν υπάρχουν επίσημες έρευνες από τις τοπικές αρχές στην Αγγλία και την Ουαλία για τα αίτια. Ωστόσο το Channel 4 εκτιμά ότι οι αριθμοί είναι σημαντικοί.

Πάντως όπως καταγράφει και η Στέλλα Θεοδώρου στο The Toc ο αριθμός των αστέγων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 43% την τελευταία διετία. Η οικονομική κρίση έθεσε σε δοκιμασία την ήδη μειωμένη χρηματοδότηση των δημοτικών αρχών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στη Βρετανία και έχει αντιστρέψει την πρόοδο που είχε σημειωθεί τα περασμένα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οργανώσεων και τοπικών αρχών, περίπου 6.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους του Λονδίνου, ενώ το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.900 και 3.000 την διετία 2006-2007. Από τους 6.000, το 62% είναι «καινούργιοι».

Ενώ υπάρχει ένα φιλανθρωπικό δίκτυο που καταγράφει πληροφορίες σχετικά με ανθρώπους που κοιμούνται στους δρόμους του Λονδίνου, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει συγκεντρωτική καταγραφή τους πότε και πώς οι άνθρωποι πεθαίνουν άστεγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου, ο αριθμός μας είναι πιθανό να είναι είναι υποτιμημένος συγκριτικά με την πραγματικότητα” αναφέρει το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι