Πώς εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα

Πώς εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα,

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων υπηκόων στη Λούτσα. Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχου Ιωάννη Σκούρα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά το έγκλημα και επρόκειτο να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” για Μυτιλήνη και για άλλον έναν Τούρκο, 28 ετών ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο. Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον δεύτερο μετά από πολυήμερες έρευνες και ανακρίσεις. Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Σκούρα κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν το βράδυ του εγκλήματος.

Οι δύο συλληφθέντες οργάνωσαν και εκτέλεσαν την δολοφονική επίθεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη συλλογή και άλλων στοιχείων. Ο ρόλος του 32χρονου, που θεωρήθηκε εξ αρχής κομβικός καθώς ανήκε στην ίδια συμμορία με τα θύματα. Και οι δύο είχαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε κυκλώματα παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και αρχικά έγινε λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών εμπορίας ναρκωτικών. Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το σημείο της εκτέλεσης, έδωσαν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Οι έρευνες στην Τουρκία

Δέκα ημέρες μετά το μακελειό στη Λούτσα, συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη 10 Τούρκοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο έγκλημα. Πρόκειται για μέλη της της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στη Αρτέμιδα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης αναφέρονταν ότι μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα εκεί λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, στην Ελλάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι