ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πως η χαμένη μπάλα δύο παιδιών έσωσε τον 30χρονο Ιβάν

Πως η χαμένη μπάλα δύο παιδιών έσωσε τον 30χρονο Ιβάν

Ο ένας από τους δύο Σλαβομακεδόνες που διασώθηκαν στο Ποσείδι, οφείλει τη ζωή του στο ότι βρήκε τυχαία μια μισοφουσκωμένη μπάλα που είχαν χάσει παίζοντας κάποια παιδιά δεκάδες μίλια μακριά, στη Λήμνο. Η μπάλα των δυο μικρών αγοριών ταξίδεψε με τα ρεύματα ως το σημείο όπου έδινε επί 19 ώρες μάχη με τα κύματα ο 30χρονος Ιβάν.

Όπως γράφει το voria.gr η μπάλα ανήκε στον 6χρονο Θάνο και στον 11χρονο Τρύφωνα, που είχαν επισκεφθεί την παραλία Εβγάτη Λήμνου για διακοπές με τους γονείς τους. Καθώς έπαιζαν πριν από 10 ημέρες στη θάλασσα, το κύμα παρέσυρε την μπάλα και ένας ενήλικας που προσπάθησε να την προλάβει, δεν τα κατάφερε. Η μπάλα διένυσε 150 χιλιόμετρα ή 92 ναυτικά μίλια και βρέθηκε μετά από δέκα 24ωρα στα χέρια του 30χρονου τουρίστα. Η μπάλα, αν και κάπως ξεφούσκωτη, λειτούργησε σαν σωσίβιο, όπως και ένα σπασμένο κομμάτι ιστιοσανίδας.

Η μητέρα των δύο παιδιών είδε τη δήμαρχο και τον πατέρα του διασωθέντα με τη μπάλα που έσωσε τον Ιβάν και αναγνώρισε τη μπάλα των παϊδιών της. Στην δεξιά φωτογραφία είναι ο πατέρας των δύο πιτσιρικάδων με την μπάλα προτού χαθεί και βρεθεί στα χέρια του Ιβάν.

η μπάλα που έσωσε τον 30χρονο τουρίστα

Οι τρεις νέοι κινδύνευσαν επειδή βούτηξαν σε περιοχή όπου “συναντιέται” ο Θερμαϊκός Κόλπος με το Αιγαίο και τα ρεύματα εκεί είναι εξαιρετικά ισχυρά. Στο σημείο υπήρχαν άλλοτε και πινακίδες, αλλά άγνωστο ποιοι και γιατί, τις αφαίρεσαν, εκτός και αν καταστράφηκαν από τους ανέμους και το αλάτι (πάντως δεν αντικαταστάθηκαν). Σημειωτέον, ο 30χρονος που σώθηκε μετά από 19 ώρες, δεν είχε βουτήξει να κολυμπήσει εξαρχής, αλλά είδε να κινδυνεύει ο τρίτος της παρέας (ο αγνοούμενος) και βούτηξε για να τον σώσει, μια που εκείνος ήξερε λιγότερα καλό κολύμπι και από τους τρεις. Όμως τα κύματα και τα ρεύματα ήταν τόσο ισχυρά, που χώρισαν τους τρεις φίλους.

Η σωτήρια μπάλα

Όπως γράφουν ενημερωτικά μέσα των Σκοπίων, ο 30χρονος Ιβάν είπε ότι «πέρασε τα χειρότερα γενέθλια της ζωής του». Υπενθυμίζεται ότι είχε πάει στο Ποσείδι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής μαζί με δύο φίλους του για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Βούτηξαν για μπάνιο, χωρίς να ξέρουν ότι το σημείο που διάλεξαν ήταν επικίνδυνο λόγω των ρευμάτων.

Οι ντόπιοι πάντως ήξεραν την επικινδυνότητα του σημείου και όταν είδαν τους τουρίστες να βουτούν εκεί και να μην ξαναβγαίνουν, ειδοποίησαν το Λιμενικό. Ο πρώτος, ο 25χρονος Βασίλ, βρέθηκε σε λίγες ώρες και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Ο Ιβάν εντοπίστηκε μετά από 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες. Ο τρίτος, που είναι 28 ετών, εξακολουθεί να αγνοείται και δεν εκφράζεται πλέον αισιοδοξία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήξερε και πάρα πολύ καλό κολύμπι. Στις αναζητήσεις συμμετείχαν και συγγενείς των τριών νέων ανδρών που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην Χαλκιδική. Ο Ιβάν, που περισυνελέγη από ελικόπτερο, είναι καλά στην υγεία του, παρότι κατάπιε μπόλικο θαλασσινό νερό και έχει αφυδάτωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι