ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς μαχαίρωσε την 36χρονη στη Κυψέλη – Βίαιος ο φετινός Αύγουστος (upd)

Πάτρα: Συνελήφθη γιος μέλους της 17 Νοέμβρη για ληστείες

Συνελήφθη άνδρας, υπήκοος Μπαγκλαντές, που μαχαίρωσε και σκότωσε την 36χρονη σύζυγο συμπατριώτη του, με τον οποίο κατά τις πρώτες πληροφορίες είχε οικονομικές διαφορές. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, όμως, ο δράστης υποστήριξε ότι είχε κρυφό ερωτικό δεσμό με την παντρεμένη γυναίκα και ότι το τελευταίο εξάμηνο της είχε δανείσει συνολικά 20.000 ευρώ, που είναι άγνωστο πού τα βρήκε ο ίδιος.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος, του είχε υποσχεθεί να χωρίσει τον άνδρα της. Ομως τελικά χώρισε με εκείνον. Τότε της ζήτησε πίσω όσα της είχε δανείσει και εκείνη –όπως ισχυρίζεται ο δράστης– του απάντησε “να το ξεχάσει” γιατί “δεν μπορεί να αποδείξει ότι της έδωσε αυτά τα χρήματα”. Ο δράστης την σκότωσε με πολλές μαχαιριές και στη συνέχεια πέταξε το μαχαίρι σε κάδο απορριμάτων. Συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Το έγκλημα έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας του θύματος, στην Κυψέλη, όπου ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Επρόκειτο για άλλο ένα έγκλημα, κατά τον φετινό Αύγουστο, που φαίνεται πιο επιβαρυμένος ως μήνας στατιστικά, σε αντίθεση με άλλες χρονιές στον τόπο μας. Άλλοτε στην Ελλάδα τα περισσότερα κακουργήματα διαπράττονταν χειμώνα. Αυτό τον Αύγουστο φαίνεται να καταγράφηκαν τα περισσότερα βίαια εγκλήματα της χρονιάς –σχεδόν ένα την ημέρα. Εκτός από φόνους και ληστείες καταγράφηκαν και άλλα κακουργήματα στην πρωτεύουσα, καθώς και σε πολλές περιοχές της χώρας, με έξαρση παράλληλα στις ληστείες από ανηλίκους.

Στους φόνους περιλαμβάνεται η δολοφονία 17χρονης Ελληνίδας από τον Πακιστανό σύντροφό της στο Περιστέρι για λόγους ζηλοτυπίας –την έπνιξε φράζοντάς της μύτη και στόμα. Επίσης η δολοφονία μιας 40χρονης στη Ζάκυνθο από τον 46χρονο Αλβανό σύζυγό της. Η 40χρονη είχε μάλιστα πάει στην αστυνομία να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της από τον δράστη, όμως δεν την συνόδευσε κανένας στο σπίτι εν συνεχεία. Εκεί ο δολοφόνος επανέκαμψε, έσπασε την πόρτα και αφου την έδειρε, την μαχαίρωσε.

Βία

Σε χωριό της Άρτας 29χρονος εν διαστάσει με την σύζυγό του, σκότωσε τον 76χρονο πεθερό του, τον οποίο επισκέφθηκε με την πρόφαση ότι ήθελε να δει το παιδί του. Πήγε όμως οπλισμένος με καραμπίνα και αποπειράθηκε να απαγάγει το παιδί. Όταν ο παππούς μπήκε στη μέση, ο δράστης τον πυροβόλησε τέσσερις φορές και εν συνεχεία “απολογήθηκε” ότι… τουλάχιστον δεν σκότωσε τη γυναίκα του. Ο δράστης έπινε και κακοποιούσε την σύζυγό του. Όταν προ διμήνου προσπάθησε να τη στραγγαλίσει, έφτασαν στον χωρισμό.

Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, 60χρονος σκότωσε την 56ρονη σύζυγό του με μια μαχαιριά στο λαιμό, μετά από καβγά, επειδή εκείνη ήθελε να χωρίσουν. Πριν από ένα μήνα είχαν παντρέψει το μεγάλο τους παιδί και τίποτα δεν έδειχνε τι θα επακολουθούσε. Στην Σάμο πυροβόλησαν και σκότωσαν 75χρονο οδηγό βυτίου, επειδή όπως ισχυρίζονται, αυτός άδειαζε λύματα στο δικό τους οικόπεδο. Στην Αγία Βαρβάρα Αττικής πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα στο δρόμο, ενώ μαχαιρωμένος βρέθηκε άλλος άνδρας στο Βοτανικό.

Στο Αλεποχώρι 70χρονος πυροβόλησε τέσσερις ανηλίκους που είχαν μπει στην αυλή του, επειδή έκρινε ότι θα τον λήστευαν. Τραυμάτισε δύο από αυτούς (έναν 14χρονο και έναν 16χρονο) και συνελήφθη. Για ληστεία συνελήφθησαν και δύο ανήλικοι στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Στην Αγία Παρασκευή συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστεία εις βάρος άλλου ανηλίκου.

Στην Κοζάνη επίσης συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα ληστείας σε βάρος 65χρονης. Στο Αγρίνιο ανήλικοι Ρομά συνελήφθησαν και αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, για ληστείες εις βάρος συνομηλίκων τους. Ανήλικοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη την ώρα που αυτός πήγαινε να βοηθήσει τον γιο του, ο οποίος του είχε τηλεφωνήσει καλώντας τον σε βοήθεια, επειδή τον λήστευαν ανήλικοι σε κοντινή πλατεία. Στα Χανιά συνελήφθη 17χρονος που μαχαίρωσε 37χρονο. Συνελήφθη και ο πατέρας του, για παραμέλησης εποπτείας του παιδιού του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι