ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς πέθανε μέσα σε δεινόσαυρο 39χρονος στη Βαρκελώνη

Πώς πέθανε μέσα σε δεινόσαυρο 39χρονος στη Βαρκελώνη

Ένας Καταλανός ηλικίας 39 ετών που αναζητείτο από την οικογένειά του εδώ και δύο ημέρες, τελικά βρέθηκε νεκρός, όταν ένας πατέρας με το γιο του επεξεργάζονταν ένα μεγάλο (και παρατημένο) δεινόσαυρο από χαρτοπολτό σε πλατεία προαστίου της Βαρκελώνης. Τους τράβηξε την προσοχή η δυσοσμία και πλησιάζοντας είδαν από ένα μικρό άνοιγμα μέσα στο ένα από τα δύο πίσω πόδια του δεινοσαύρου, τον νεκρό, οπότε ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι ΕΚΑΜίτες της ισπανικής πυροσβεστικής χρειάστηκε να κόψουν το πόδι του δεινόσαυρου για να απελευθερώσουν την σφηνωμένη σορό, και ο άνδρας είναι άγνωστο πώς ακριβώς παγιδεύθηκε εκεί μέσα. Μια εκδοχή είναι ότι προσπάθησε να πιάσει το κινητό του, που γλίστρησε μέσα στο δεινόσαυρο και καθώς εκείνος πήγε να το “φτάσει” με το χέρι, γλίστρησε μέσα και χτύπησε ή έπαθε ασφυξία στο στενό πόδι του ομοιώματος. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι ίσως με κάποιο τρόπο προσπάθησε να μπει για να προστατευθεί από το κρύο αλλά έπεσε και χτύπησε σε καίριο σημείο. Ο ιατροδικαστής δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την εξέταση, αλλά εκ πρώτης όψεως απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Ο δεινόσαυρος είναι φτιαγμένος από παπιέ μασέ (χαρτοπολτό) και σε αυτές τι κατασκευές, όπως είπε στο SLpress καλλιτέχνης που δουλεύει αυτό το υλικό, συνήθως χρησιμοποιούνται ισχυρές κόλλες που πλαστικοποιούν το “άγαλμα” ή μερικές φορές ακόμα και ατσάλι. Το ογκώδες ομοίωμα (περίπου σε φυσικές διαστάσεις δεινοσαύρου, με ύψος γύρω στα 4 μέτρα), είχε και ένα μικρό άνοιγμα για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων. Ίσως ο άτυχος άνδρας να χώθηκε μέσα από εκεί.

El dinosaurio permanece en el exterior de unos cines de Santa Coloma de Gramenet, cerrados desde 2013./E.C.

Όμως, όπως γράφουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δεν φαίνεται πιθανό να του έπεσε το κινητό του και να έσκυψε να το πιάσει, γιατί το άγαλμα δεν ήταν τοποθετημένο κάτω από κάποιο δρόμο ώστε να πέσει τυχαία μέσα ένα αντικείμενο και να τύχει μάλιστα να “τρυπώσει” στο άνοιγμα που υπήρχε για τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας. Στον ίδιο χώρο λειτουργούσαν σινεμά και υπήρχαν πολλά ομοιώματα από κινηματογραφικές φιγούρες, αλλά τα σινεμά έκλεισαν το 2013 και το μόνο ομοίωμα  που ξέμεινε, ήταν του δεινόσαυρου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx