Πώς βλέπουν οι τουρίστες το τεστ για τον κορωνοϊό

Πώς βλέπουν οι υποψήφιοι τουρίστες το τεστ για τον κορωνοϊό, Όλγα Μαύρου

Η απαίτηση να υπάρχει αρνητικό τεστ των τελευταίων 3 ημερών από τη χώρα αναχώρησης, έγινε μάλλον θετικά δεκτή από τους ξένους που προγραμματίζουν ταξίδι στην Ελλάδα. Για να σταθμίσουμε αντιδράσεις, μπήκαμε σε φόρουμ συζητήσεων  αγγλόφωνων που προγραμματίζουν ταξίδι στην Ελλάδα στο αμέσως επόμενο διάστημα ή για το Σεπτέμβρη, και διαπιστώσαμε στις συζητήσεις ότι οι περισσότεροι βλέπουν την προϋπόθεση του τεστ θετικά και για τους ίδιους και για τους Έλληνες.

Μερικοί έγραφαν (και σωστά) ότι «δυστυχώς ούτε αυτό είναι σωτήριο», αφού «μπορεί κάποιος να μην ήταν φορέας 3 μέρες πριν και όμως να του μεταδόθηκε ο ιός μια μέρα ή λίγες ώρες προτού φτάσει στην Ελλάδα». Σε αυτή τη λογική ένσταση, άλλοι “υποψήφιοι” τουρίστες για την Ελλάδα, απαντούσαν «ναι, αλλά κάτι είναι κι αυτό».

Τα μέτρα και οι αποστάσεις

Άλλοι είχαν την έγνοια αν οι Έλληνες θα ήταν ίσως εχθρικοί φέτος από φόβο για τον ιό. Μας έκανε εντύπωση ότι κανένας συνομιλητής δεν επικαλέσθηκε το επιχείρημα «έχουν ανάγκη το συνάλλαγμά μας», αλλά 2-3 που το σχολίασαν έλεγαν «μπα, θα είναι μια χαρά όπως κάθε χρόνο, αλλά έχουν μέτρα, κρατάνε αποστάσεις κ.λπ.» Άλλοι έλεγαν  «θα είναι διαφορετικές διακοπές λόγω των μέτρων, αλλά ο κόσμος θα μας καλοδεχτεί».

Ήταν όντως εντυπωσιακό το ότι πολλοί είχαν έρθει πολλές φορές και έδειχναν αγάπη για την Ελλάδα, χωρίς να θίγουν αυτό που λογικά ξέρουν ότι “καίει” τη χώρα μας, δηλαδή το τουριστικό συνάλλαγμα. Επισης σχολίαζαν αρνητικά κάποιες ακυρώσεις από “τραστ” πρακτορείων τουρισμού, επειδή έχουν “μεγάλα πακέτα”, τα ακύρωσαν.

Οι περισσότεροι διαφωνούσαν κι ας πήραν τα λεφτά τους πίσω. Έλεγαν «εντάξει,  αφού ‘δεν βγαίνουν’, δικαίωμά τους. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν και μικρά πρακτορεία που κάνουν κρατήσεις μια χαρά». Οι περισσότεροι θεωρούσαν μάλιστα θετική τη στροφή σε μικρά τουριστικά γραφεία και πρακτορεία.

Κάποιοι διερωτούνταν πότε θα γίνει απαραίτητο να “προσκομίζεις” πρόσφατο τεστ και όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο. Όντως οι ελληνικές αρχές το εξετάζουν ως πιθανόν το επόμενο βήμα. Όμως μέχρι στιγμής ισχύει μόνον για τις οδικές αφίξεις -ισχύει από τα ξημερώματα της Τρίτης στον Προμαχώνα υποχρεωτικά, αν και γνωστοποιήθηκε από προχτές, προφανώς για να δοθεί περιθώριο χρόνου στους τουρίστες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι