ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Στη 01.30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Στη 01.30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση από το Σάββατο στις 12 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως από την ίδια ημερομηνία παίρνει παράταση κατά μία ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύει από την 01.30, αντί για τις 00.30.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αν πάνε καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα καταργηθεί εντελώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας, συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου. Ταυτόχρονα από τις 14/06 ξεκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

Όσον αφορά την μουσική στην εστίαση, αυτή θα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης για καθήμενους. Από τις 12/06 προβλέπεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, μόνο με δύο εισόδου, ενώ προβλέπεται και αύξηση της πληρότητας για συναυλίες και θέατρα, ανάλογα την χωρητικότητα. Από τις 01/07 αυξάνονται σε 300 τα άτομα, από 100, για δεξιώσεις.

Πανηγύρια, φροντιστήρια, εκθέσεις

Από το προσεχές Σάββατο θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια, τηρώντας τους γνωστούς κανόνες (μάσκες, αποστάσεις). Τα πανηγύρια θα επιτραπούν στις περιφέρειες όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού -ποσοστό περιφέρειας και όχι επί του γενικού πληθυσμού της χώρας. Για τα φροντιστήρια θα απαιτείται ένα self test ή rapid test την εβδομάδα.

Επισης θα αρχίσουν να λειτουργούν οι εκθέσεις σε ανοιχτούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες των λαϊκών αγορών (αποστάσεις και μάσκες). Οι αποφάσεις έγιναν γνωστές απόψε κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι