ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πότε καταργούνται τα SMS για τις μετακινήσεις

Μία και σήμερα για τα SMS – Πως θα γίνεται η μετάβαση σε νησιά , slpress

Από τις 3 Μαΐου που είναι η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα χρειάζεται να στέλνει ο πολίτης SMS για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, όπως δήλωσε  ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Αυτό σημαίνει και πλήρες άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων που έως τώρα επιτρέπονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν προβλέπεται να καταργηθούν τα SMS εν γένει. Όμως αυτά στην πράξη θα καταργηθούν, καθώς σε περίπτωση ελέγχου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να δηλώσει ότι έχει βγει για καφέ ή για να πάει σε εστιατόριο και κατά συνέπεια πρακτικά δεν θα έχει νόημα η αποστολή SMS. Αν όντως ισχύσουν όσα δήλωσε ο κ.Σταμπουλίδης, θα μπορεί ο κόσμος να πάει βόλτα για καφέ ή φαγητό σε όλη την Αττική χωρίς SMS.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εστίαση, είπε ο ίδιος. Υπενθύμισε πάντως ότι από την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο κόσμος θα πρέπει να επιστρέφει στην κατοικία του μέχρι τις 11  το βράδυ (η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι μετά τις 10 το βράδυ). Οι επιχειρήσεις εστίασης θα κλείνουν στις 11 το βραδυ για τους καθήμενους πελάτες, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Αυτό πάντως σημαίνει λογικά  ότι ο πελάτης που κάθεται έως τις 11, θα γυρίσει σπίτι του μεσάνυχτα και άρα καταστρατηγείται η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός και αν αυτή μειωθεί χρονικά  ακόμα περισσότερο. Η εστίαση πιέζει για να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα,  κάτι που δεν είναι σαφές αν αποκλείεται ή όχι. Αν παραταθεί, τότε η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να μετατεθεί στη 01:00 από τις 23:00 που ανήγγειλε ο κ. Σταμπουλιδης.

Δυσκολίες

Στα SMS αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επικεντρώθηκε στις δυσκολίες που προκαλούνται από το click inside στην αγορά. Ο ίδιος απέκλεισε την κατάργηση των SMS για ένα μήνα, επειδή όπως είπε πρέπει να έχουν προχωρήσει σε σχετικά ικανοποιητικό βαθμό οι εμβολιασμοί. Όμως, αν ισχύει ότι δεν χρειάζεται SMS για την εστίαση, τότε δεν έχει νόημα η αποστολή τους για άλλο λόγο παρότι ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται σε πρόστιμα.

Αναφερόμενος ειδικά στο ωράριο των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής και ότι αν ο πελάτης φύγει στις 10:59 μ.μ. από το κατάστημα και το σπίτι του είναι μισή ώρα μακριά, τότε θα του επιδίδεται πρόστιμο. Προσέθεσε ότι όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τους εμβολιασμούς. Εκτιμάται ότι ο λόγος που δεν καταργούνται επισήμως όλα τα SMS είναι κυρίως ψυχολογικός: για να  μην εκληφθεί υποσυνείδητα και εσφαλμένα ως μήνυμα  ότι “τελειώσαμε  με τον κορονοϊό” και επικρατήσει πλήρης χαλάρωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx