Που συναντιούνται οι ζηλωτές της κλιματικής αλλαγής με τους αρνητές του εμβολιασμού

Πόλεμο κηρύσσει το Youtube στους αντιεμβολιαστές, Όλγα Μαύρου

Ο κόσμος ανησυχεί για τις παρενέργειες των εμβολίων του κορονοϊού. Ας εξετάσουμε τα επιχειρήματα των ακτιβιστών, των αρνητών του εμβολιασμού, οι οποίοι μάχονται τα εμβόλια από μία άλλη σκοπιά. Ας τα εξετάσουμε, σε αντιπαράθεση με τα επιχειρήματα των ακτιβιστών και πολιτικών, οι οποίοι μάχονται τους υδρογονάνθρακες. «Το 97% των επιστημόνων του κλίματος συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική».

Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη δήλωση; Πιθανώς εκατοντάδες! Πρόκειται για το πιο συνηθισμένο επιχείρημα κατά των ελληνικών υδρογονανθράκων και λιγνιτών. Ας χρησιμοποιήσουμε την ίδια λογική επιχειρημάτων για ένα άλλο προϊόν: τα εμβόλια. Ας υποθέσουμε ότι ένα άτομο, το οποίο είναι εναντίον της χρήσης των εμβολίων, σας πλησιάζει και σας λέει:

«Το 97% των γιατρών συμφωνούν ότι οι παρενέργειες των εμβολίων είναι πραγματικές». Τι θα απαντούσατε; «Ναι, αλλά τα οφέλη από τη χρήση των εμβολίων, υπερτερούν κατά πολύ των παρενεργειών». Στις οδηγίες χρήσης των φαρμάκων και εμβολίων αναφέρονται πάντα οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες παρουσιάζουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες, υπό μορφή ποιοτικής κλίμακας:

  • Πολύ συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες: Αυτές μπορεί να επηρεάσουν περισσότερα από ένα στα δέκα άτομα.
  • Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες: Αυτές μπορεί να επηρεάσουν έως ένα στα δέκα άτομα.
  • Όχι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες: Μπορεί να επηρεάσουν έως ένα στα 100 άτομα.
  • Σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες: Μπορεί να επηρεάσουν έως ένα στα 1.000 άτομα.
  • Πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες: Μπορεί να επηρεάσουν έως ένα χρήστη στα 10.000 άτομα.

Παραδείγματα ανεπιθύμητων ενεργειών

Ας δούμε παραδείγματα ανεπιθύμητων ενεργειών ενός απλού εμβολίου γρίπης, όπως αυτές αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης του, δεν έχει σημασία ποιο εμβόλιο. Στις σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται οι εξής: Αλλεργικές αντιδράσεις, που οδηγούν σε επικίνδυνη μείωση της αρτηριακής πιέσεως, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε καταπληξία. Οι γιατροί γνωρίζουν αυτήν την πιθανότητα και διαθέτουν θεραπεία έκτακτης ανάγκης, διαθέσιμη για τέτοιες περιπτώσεις.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες: Κρίσεις, σοβαρός διαξιφιστικός ή κατά κύματα πόνος κατά μήκος ενός ή περισσοτέρων νεύρων και θρομβοπενία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία ή μωλωπισμό. Στις πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται οι εξής: Αγγειίτιδα, φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δερματικό εξάνθημα, πόνος στις αρθρώσεις και ηπατικά προβλήματα, νευρολογικές διαταραχές, όπως εγκεφαλομυελίτιδα, δηλαδή φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος, νευρίτιδα κοινώς φλεγμονή των νεύρων και ένα είδος παράλυσης γνωστό ως σύνδρομο “Guillain-Barré”.

Όταν βέβαια αναφερόμαστε στα 7,8 δισεκατομμύρια του πληθυσμού της Γης, τότε τα ποιοτικά μεγέθη εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών είναι μεγάλα. Αν κάποιος διαβάσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ακόμη και των απλών φαρμάκων, τότε θα τρομάξει. Και όμως ο κόσμος δεν σταματά ούτε να παίρνει φάρμακα, ούτε να εμβολιάζεται εναντίον της γρίπης, της μηνιγγίτιδας, της ηπατίτιδας κτλ, εν γνώσει της παραδοχής των υπαρκτών πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Και πολύ καλά κάνει φυσικά! Ο λόγος είναι απλός: ο κόσμος γνωρίζει ότι εάν πράξει το αντίθετο, εάν δεν εμβολιαστεί, ή αν δεν χρησιμοποιήσει κάποιο φάρμακο, τότε το προσωπικό κόστος του μη εμβολιασμού θα είναι υπερπολλαπλάσιο από τα οφέλη. Εδώ και δεκαετίες θα θρηνούσαμε εκατομμύρια νεκρούς από πολλές ασθένειες, τις οποίες η ανθρώπινη εφευρετικότητα και τεχνολογία αντιμετώπισε επιτυχώς.

Πόσο σημαντικές είναι πραγματικά οι “παρενέργειες”; 

Υποστηρίζοντας ότι «το 97% των γιατρών συμφωνούν ότι οι παρενέργειες του εμβολίου είναι πραγματικές», χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στα οφέλη του εμβολιασμού, ο ακτιβιστής κατά των εμβολίων προσπαθεί να πείσει το ευρύ κοινό, ώστε αυτό να εξετάσει τους πιθανούς κινδύνους των εμβολίων εκτός πραγματικού πλαισίου, χωρίς καν τα οφέλη. Όταν οι αντίπαλοι των υδρογονανθράκων υποστηρίζουν ότι «το 97% των επιστημόνων του κλίματος συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική» και για αυτό το λόγο πρέπει να σταματήσει η χρήση των υδρογονανθράκων, πράττουν ακριβώς το ίδιο.

Ναι, η χρήση των υδρογονανθράκων έχει παρενέργειες. Τις οποίες η βιομηχανία των υδρογονανθράκων προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τη δημιουργία νέων, καθαρών τεχνολογιών. Τί γίνεται όμως με το ανάποδο; Στην περίπτωση των υδρογονανθράκων και των ελληνικών λιγνιτών, αυτό το “ανάποδο” είναι τεράστιο: είναι η φθηνή, άφθονη και αξιόπιστη ενέργεια που καθιστά δυνατή τη σύγχρονη ζωή σε μια κλίμακα που δεν μπορεί, μέχρις στιγμής, να αντιστοιχίσει καμία άλλη πηγή ενέργειας.

Παρεμπιπτόντως και η χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει “παρενέργειες” στο περιβάλλον και στην οικονομία. Επίσης τα ψυγεία, στα οποία θα αποθηκεύονται τα εμβόλια του κορονοϊού, με τί είδους ενέργεια θα λειτουργούν; Οι αποφασίζοντες θα εμπιστευθούν την συντήρηση των εμβολίων στους -80 βαθμούς Κελσίου, σε ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά;

Και αν σταματήσει να φυσά ο άνεμος, ή τώρα ειδικά τον χειμώνα δεν υπάρξει ηλιοφάνεια, τί θα απογίνουν τα εμβόλια εντός των ψυγείων; Τολμούν οι διαχειριστές της παρούσας κρίσης να πάρουν αυτό το ρίσκο από άποψη υγειονομική, αλλά και ποινική; Εύλογα λοιπόν μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, πόσο σημαντική είναι η παρενέργεια των υδρογονανθράκων;

Το μέγεθος της “κλιματικής αλλαγής”

Αυτό εγείρει ένα άλλο πρόβλημα με τη δήλωση ότι «το 97% των επιστημόνων του κλίματος συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική». Δεν μας λέει τίποτα για το νόημα, ήτο μέγεθος της “κλιματικής αλλαγής”: πρόκειται για μια ήπια και διαχειρίσιμη αλλαγή κλίματος ή μια δραματική και καταστροφική αλλαγή κλίματος; Για παράδειγμα, η σύγκριση των στοιχείων της τελευταίας 30ετίας με τα σενάρια της κλιματικής αλλαγής του 1988, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε στο ηπιότερο από τα σενάρια που είχαν προταθεί.

Και πόσο έχει ληφθεί υπόψιν η προϊστορία του πλανήτη όταν είναι γνωστό ότι στο γεωλογικό χρόνο και όχι στον ανθρώπινο χρόνο, έχει ξαναϋπάρξει δραματική αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ δεν υπήρχε καν ο άνθρωπος και η τεχνολογία των υδρογονανθράκων; Αυτό είναι ένα παράδειγμα της πιθανής πλάνης της αμφισβήτησης, χρησιμοποιώντας τον ίδιο όρο με διαφορετικούς, αντιφατικούς τρόπους.

Αν κάποιος έλεγε ότι «το 97% των γιατρών συμφωνούν ότι οι παρενέργειες του εμβολίου είναι πραγματικές», σε ποιες ακριβώς “παρενέργειες εμβολίου” συμφωνούν οι γιατροί; Ότι ένας συγκεκριμένος μικρός αριθμός ατόμων θα πάρει εξάνθημα; Ή ότι τεράστια ποσοστά πληθυσμού θα αποκτήσουν, για παράδειγμα, πλήρη αυτισμό ή νευρολογικές ασθένειες; Η ακρίβεια στη δήλωση είναι το κλειδί και η ουσία της υπόθεσης.

Ποια είναι η συμβολή των υδρογονανθράκων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού; Πέραν των μέσων ατομικής προστασίας, τα οποία κατασκευάζονται από υδρογονάνθρακες, όπως μάσκες Ν95, γάντια, γυαλιά προστασίας και ιατρικές φόρμες, οι υδρογονάνθρακες συμμετέχουν ως συστατικό-προϊόν οργανικής χημείας και στα εμβόλια εναντίον του κορονοϊού.

Οι συστατικές ουσίες των εμβολίων

Αναζητώντας κανείς τις συστατικές ουσίες των εμβολίων του κορονοϊού διαπιστώνει ότι, πέραν των διάφορων ανόργανων χημικών ουσιών, τα εμβόλια περιέχουν και ορισμένες οργανικές χημικές ουσίες. Δεν έχει σημασία ποιες από τις κάτωθι οργανικές ουσίες περιέχονται σε όποιο εμβόλιο. Επίσης, πιθανότατα, και τα επόμενα εμβόλια τα οποία θα βγουν στην αγορά να περιέχουν και αυτά αρκετές ουσίες, ως προϊόντα της οργανικής χημείας:

  • 30 mcg glycoprotein
  • 0,43 mg 4-hydroxybutyl, azanediyl, bis (hexane-6,1-diyl), bis(2-hexyldecanoate)
  • 0.05 mg 2 [(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide
  • 0.09 mg 1,2-distearoyl-sn-glycero-3- phosphocholine
  • 1.93 mg (SM-102, polyethylene glycol [PEG] 2000 dimyristoyl glycerol [DMG]
  • 0.31 mg tromethamine, 1.18 mg tromethamine hydrochloride

Οι υδρογονάνθρακες συμβάλλουν τρομερά σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Χωρίς υδρογονάνθρακες, ούτε την πανδημία του κορονοϊού δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε! Οι ακτιβιστές, οι πολιτικοί και οι ακαδημαϊκοί, οι οποίοι μάχονται τους υδρογονάνθρακες, θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους και ας μην ενεργούν οι ίδιοι όπως ενεργούν οι ακτιβιστές, οι οποίοι μάχονται τα εμβόλια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι