ΘΕΜΑ

Πού βρίσκεται το δαχτυλίδι του γάμου της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκηπα Ρενιέ

Πού βρίσκεται το δαχτυλίδι του γάμου της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκηπα Ρενιέ, Νεφέλη Λυγερού

Η ταινία “Ο κύκνος” αποδείχθηκε προφητική για την Γκρέις Κέλι. Σε αυτήν υποδυόταν μια πριγκήπισσα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της, ο πρίγκηπας Ρενιέ του Μονακό της έκανε πρόταση γάμου και έτσι από σταρ του Χόλυγουντ αναβαθμίστηκε σε πριγκήπισσα και στη συνέχεια βασίλισσα του πριγκηπάτου. Τον Ρενιέ τον είχε γνωρίσει στο φεστιβάλ των Καννών.

Η Κέλι ήταν μονάχα 25 ετών τότε και βρισκόταν στο πικ της επιτυχίας της, όταν παρακολούθησε μαζί με τον γοητευτικό πρίγκηπα μια διαφημιστική φωτογράφιση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Αλληλογραφούσαν υπό άκρα μυστικότητα επί εφτά μήνες, πριν ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να της κάνει πρόταση γάμου. Γονάτισε και ζήτησε να τον παντρευτεί με την προϋπόθεση ότι θα άφησε πίσω της την υποκριτική.

Ο μακροβιότερος βασιλικός οίκος της Ευρώπης απέκτησε μεγαλύτερη λάμψη μετά το “ναι” της νεαρής ηθοποιού. Αρχικά το χέρι της κόσμησε μία βέρα από τον οίκο κοσμημάτων Cartier με ρουμπίνια και διαμάντια, στα χρώματα της εθνικής σημαίας του Μονακό. Ο πρίγκηπας Ρενιέ είχε αναθέσει την κατασκευή της στον διάσημο οίκο κοσμημάτων, χρησιμοποιώντας πολύτιμες πέτρες από οικογενειακά κειμήλια. Η ηθοποιός την φορούσε, όταν έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου στο σπίτι των γονιών της στη Φιλαδέλφεια, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της.

Λίγοι θυμούνται αυτό το δαχτυλίδι. Και αυτό επειδή μονάχα δυο μήνες αργότερα αντικαταστάθηκε από ένα μονόπετρο που πέρασε στην ιστορία, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για πολλά μελλοντικά δαχτυλίδια αρραβώνων. Πρόκειται για ένα ορθογώνιο διαμάντι 10,48 καρατίων κοπής Emerald, πλαισιωμένο από δύο διαμάντια τριγωνικής κοπής, κατασκευασμένο επίσης από τον οίκο Cartier. Η κατασκευή του πήρε αρκετούς μήνες και έγινε πάντα με γνώμονα το προσωπικό στυλ της Κέλι.

Το αστείο είναι ότι η Γκρέις Κέλι, αν και ήταν κόρη ενός αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου και μεγάλωσε στην αριστοκρατική Φιλαδέλφεια, γνώρισε τον γνωστό οίκο κοσμημάτων από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ μετά την επαγγελματική της εκτόξευση. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο εμβληματικός σκηνοθέτης αγαπούσε ιδιαίτερα τα κοσμήματα και ήταν γνωστής αυτών, χαρίζοντας σπάνια κομμάτια στη σύζυγο και στην κόρη του.

Το εμβληματικό δαχτυλίδι 

Η Γκρέις Κέλι φόρεσε το δαχτυλίδι αρραβώνων της στην τελευταία της εμφάνιση στο σινεμά: Στο “High Society”, μιούζικαλ του 1956, που γυρίστηκε την εποχή που ανακοίνωσε τον αρραβώνα της. Εκεί υποδύθηκε μια πλούσια κοσμική, την Τρέισι Σαμάνθα Λορντ. Μαζί της έπαιζαν οι Μπινγκ Κρόσμπι, τον ρόλο του πρώην συζύγου της, ο Τζον Λουντ ως αρραβωνιαστικός της και ο Φρανκ Σινάτρα ως ένας νέος πιθανός έρωτας.

Σε κάποια φάση της ταινίας, μάλιστα, σχολιάζουν και το μέγεθος του σπάνιου λίθου. Το δαχτυλίδι κόστισε τέσσερα εκατομμύρια δολάρια την εποχή εκείνη. Σήμερα η τιμή του ξεπερνάει τα 48 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει να εμπνέει. Το σχέδιο του δαχτυλιδιού που πλέον έχει γίνει γνωστό ως «κοπή Γκρέις Κέλι» έχει εμπνεύσει πολλά διάσημα δαχτυλίδια αρραβώνων. Μεταξύ αυτών, της Αμαλ Κλούνεϊ, της Μπιγιονσε, της Τζενιφερ Λοπεζ και πολλών ακόμα.

Το εμβληματικό δαχτυλίδι βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο του οίκο των Γκριμάλντι στο Μονακό για λόγους ασφαλείας. Πάντως, παρά την απαράμιλλη ομορφιά του και το αδιανόητα υψηλό κόστος του δεν έφερε μονάχα ευτυχία στην Γκρέις Κέλι. Ακόμα και πριν τον γάμο, η ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι η βασιλική ζωή δεν χαρακτηρίζεται μονάχα από τη λάμψη. Υποχρεώθηκε να κάνει τεστ γονιμότητας προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ήταν ικανή να γεννήσει τον διάδοχο. Την διαδικασία την περιέγραψε σε κοντινούς της ανθρώπους ως «εξαιρετικά ταπεινωτική».

Εκτός αυτού, ο πρίγκηπας απαίτησε να δοθεί προίκα ύψους δύο εκατομμυρίων από την οικογένεια της. Το τελευταίο προκάλεσε σαφώς τις αντιδράσεις του εύπορου πατέρα της, Τζον Μπρένταν Κέλι, ο οποίος υποστήριζε πως η κόρη του δεν έχει ανάγκη να πληρώσει για να παντρευτεί. Όπως και να έχει, ακόμα και μετά τον θάνατο της, το δαχτυλίδι αυτό συνεχίζει να θυμίζει τα παραμύθια και το ποσό συχνά αυτά δεν έχουν happy end.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι