ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προαστιακός: Χωρίς σύστημα σηματοδότησης στο “Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο”

Προαστιακός: Χωρίς σύστημα σηματοδότησης στο "Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο"

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει σύστημα σηματοδότησης στον Προαστιακό και σε ένα τμήμα με πυκνά δρομολόγια όπου κινούνται καθημερινά χιλιάδες άτομα. Και όλα αυτά στον θλιβερό απόηχο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.  

Η αποκάλυψη έγινε από τον Νίκο Χατζηνικολάου στην ενημερωτική εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο”. Όπως είπε, εμφανώς έκπληκτος, πληροφορήθηκε πως δεν υπάρχει σύστημα σηματοδότησης ούτε στο κομμάτι του Προαστιακού “Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο”. Στο κομμάτι δηλαδή αυτό που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κόσμου και συνδέει το αεροδρόμιο της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της, αυτό του Πειραιά.

«Σύστημα σηματοδότησης δεν υπάρχει ούτε στο κομμάτι «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο», που χρησιμοποιεί ο Προαστιακός και η εταιρεία Hellenic Train, καθώς και το Μετρό. Και ο άνθρωπος που μου το λέει είναι υψηλά ιστάμενος στον χώρο. Είναι δυνατόν αυτό; Δηλαδή μπορεί να δούμε να συμβαίνει ένα ανάλογο δυστύχημα σε αυτό το τμήμα; Στην πορεία από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στο Αεροδρόμιο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Πάντως σήμερα το πρωί στην εκπομπή Ανοιχτή Επικοινωνία με τον Μάνο Νιφλή και την Χρύσα Φώσκολου ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία. «Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτόν. Ακόμη και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι ακριβώς επειδή χθες έγιναν πολλές αναφορές με όλες αυτές τις απίστευτες παραλείψεις και τα κενά που υπάρχουν, δεν λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με 4-5 χιλιόμετρα. Πρέπει να είναι στο σύνολό του, σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου συνολική εικόνα πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία» περιέγραψε.

Χωρίς Μετρό η Αθήνα

Ακινητοποιημένοι, από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, θα μείνουν σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, λόγω απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Η στάση εργασίας αποφασίστηκε ως αντίδραση στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική απόφαση του σωματείου» και ζητεί προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.: «Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση. Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά. Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του».

Απεργία και στη Hellenic Train

Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων – Μελών της στον 9ο όροφο του κτιρίου του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) στις 10.00 για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειες της Ομοσπονδίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx