Πρόταση καθηγήτριας από Κέιμπριτζ - "Να σταματήσουν οι άνθρωποι να αναπαράγονται"!

Σύνταξη SLpress.gr
14809
Πρόταση καθηγήτριας από Κέιμπριτζ - Να σταματήσουν οι άνθρωποι να αναπαράγονται!

Μια διαφορετική, το λιγότερο ζοφερή ματιά για το μέλλον της γης και της ανθρωπότητας προτείνει η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Patricia MacCormack. Η Βρετανίδα ακαδημαϊκός, μέσα από το νέο της βιβλίο "The Manifesto Ahuman", θεωρεί ότι για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή πρέπει να αφανιστεί το ανθρώπινο είδος! Με άλλα λόγια η MacCormack μιλάει για την "τελική λύση", μια παγκόσμια ανθρωπο-κάθαρση ώστε να δει άσπρη μέρα ο πλανήτης.

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί σε άλλα ζωντανά πλάσματα στη Γη, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, θα πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά σιγά τη σταδιακή κατάργηση της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Όπως δήλωσε η ίδια στο Cambridge-news.co.uk «έφτασα σε αυτή την ιδέα από δύο κατευθύνσεις. Ήρθα σε επαφή με τη φιλοσοφία λόγω του ενδιαφέροντός μου για τον φεμινισμό και τη θεωρία queer (σπουδές φύλου), επομένως τα αναπαραγωγικά δικαιώματα με ενδιαφέρουν από καιρό - αυτό με οδήγησε να μάθω περισσότερα για τα δικαιώματα των ζώων, δηλαδή όταν έγινα vegan».

«Η βασική πρόταση του βιβλίου είναι ότι βρισκόμαστε στην εποχή του ανθρωποκένιου [γεωλογική εποχή στην οποία οι άνθρωποι είναι κυρίαρχοι], η ανθρωπότητα έχει προκαλέσει μαζικά προβλήματα και ένα από αυτά δημιουργεί αυτόν τον ιεραρχημένο κόσμο όπου οι λευκοί, αρσενικοί, ετεροφυλόφιλοι και αρτιμελείς άνθρωποι πετυχαίνουν ενώ αντίθετα οι άνθρωποι άλλων φυλών, φύλων, σεξουαλικών προτιμήσεων και ΑμεΑ αγωνίζονται να το επιτύχουν. Εδώ έρχεται η ιδέα της κατάργησης της πολιτικής ταυτότητας - αξίζουν δικαιώματα αυτοί οι άνθρωποι όχι γι αυτό που είναι, αλλά επειδή υπάρχουν».

«Το βιβλίο υποστηρίζει, επίσης, ότι πρέπει να καταργήσουμε τη θρησκεία και άλλες επιτακτικές δυνάμεις, όπως η εκκλησία του καπιταλισμού ή η λατρεία του εαυτού, καθιστώντας τους ανθρώπους να ενεργούν με επιβαλλόμενους κανόνες και όχι να απαντούν σκεπτικώς στις καταστάσεις μπροστά τους». Η σταδιακή κατάργηση της αναπαραγωγής είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.