ΘΕΜΑ

Πυρκαγιά: Εκκένωση οικισμού στη Κέρκυρα – Ανεξέλεγκτη στη Κορινθία

Πυρκαγιά: Εκκένωση οικισμού στη Κέρκυρα  – Ανεξέλεγκτη στη Κορινθία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κεντρική Κέρκυρα, ενώ εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, επιχειρούν, 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος δύο πετζετέλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ,από το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα.

Την ίδια ώρα στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α

Το μήνυμα του 112 για τα Βασιλικά 

 

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και σε δασική έκταση στη Μεταμόρφωση Κοζάνης. Κινητοποιήθηκαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Στη Κόρινθο

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 Ε/Π, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε δύσβατο σημείο και πλέον ανεξέλεγκτα  καίει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Κατακάλι Κορινθίας.

Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας
Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας 21 Αυγούστου 2022

Λιποθύμησε πυροσβέστης στην φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας – μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Λιποθύμησε πυροσβέστης στην φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας 
21 Αυγούστου 2022
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Κατακάλι Κορινθίας
300575811_1014365559252351_8135650922594925612_n-1-850x383

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι