ΣΧΟΛΙΟ

Ρωσικά πυροσβεστικά εδώ και τώρα!

Πυρκαγιές: Ρωσικά πυροσβεστικά εδώ και τώρα!, Αλέκος Παπαδόπουλος

Είναι φανερή πλέον αυτό το καλοκαίρι, όπως και πέρσι, η ανεπάρκεια των πυροσβεστικών μέσων, εξ’ ου και οι εκτεταμένες καταστροφές. Δυστυχώς το κενό των ρωσικών πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης γίνεται περισσότερο εμφανές, ειδικά για εκτεταμένα μέτωπα φωτιάς. Υπενθυμίζω ότι για τον σκοπό αυτό οι πρώτες ενοικιάσεις ρωσικών αεροπλάνων ξεκίνησαν το 1998 και σταμάτησαν για τους γνωστούς λόγους τα δύο τελευταία χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πιθανόν η καταστροφή των δασών να πάρει ανεξέλεγκτη διάσταση. Δυστυχώς οι επιλογές της χώρας είναι μόνο δύο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον επαπειλούμενο κίνδυνο των επόμενων ημερών.

Δυοίν θάτερον! Δεν υπάρχει χρόνος! Πρέπει άμεσα να αναζητήσουμε ή να ενοικιάσουμε από τη Δύση τις επόμενες ημέρες αντίστοιχης ισχύος με τα ρωσικά πτητικά μέσα ικανά να αντιμετωπίσουν μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών, ή εφόσον δεν ανευρεθούν εκεί να ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδική εξαίρεση από τα ισχύοντα μέτρα απαγόρευσης λόγω του Ουκρανικού.

Η άφευκτη και άμεση αυτή ανάγκη ελπίζω να μην αντιμετωπισθεί για άλλη μια φορά με την υποκρυπτόμενη ατολμία πίσω από τη γνωστή φράση «δεν γίνονται αυτά». Ναι, γίνονται!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι