ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Τον σκότωσα για το παιδί μου” – Τί υποστήριξε ο δολοφόνος του εργολάβου

"Τον σκότωσα για το παιδί μου" – Τί υποστήριξε ο δολοφόνος του εργολάβου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 53χρονος ξενοδόχος στη Ρόδο που έπνιξε και έθαψε στις 28 Αυγούστου τον 46χρονο Αλβανό εργολάβο οικοδομών Τζάνι Τοπάλι, στον οποίο όφειλε 75.000 ευρώ. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ως συνεργός και ο 20χρονος γιος του ξενοδόχου. Ο δολοφόνος του εργολάβου ισχυρίστηκε ότι έπνιξε το θύμα, επειδή αυτό ήταν μεθυσμένο και απειλούσε τον γιο του. Υποστηρίζει ότι έσφιξε το λαιμό του Τοπάλι σε νόμιμη άμυνα, χωρίς να συναισθάνεται ότι τον σκότωνε. Το θύμα είχε τρία παιδιά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατική”, σχηματίστηκε σε βάρος πατέρα και γιου δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία. Ο δράστης υποστηρίζει ότι το θύμα τον επισκέφθηκε τη μοιραία Κυριακή στο ξενοδοχείο που διατηρεί και απαίτησε άμεσα τα 75.000 ευρώ που του όφειλε από την ανακαίνιση της μονάδας, εργασία που είχε γίνει προ τετραετίας. Ο ξενοδόχος απολογήθηκε ότι ο δράστης ήταν πολύ εριστικός και ότι επιτέθηκε στον γιο του, τον οποίο άρχισε να χτυπά, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει στη μέση, για να προστατεύσει το παιδί του.

Είπε ότι πάνω στη συμπλοκή άρπαξε ένα σχοινί και το έσφιξε στο λαιμό του θύματος για να το ακινητοποιήσει και όχι για να το σκοτώσει. Όταν ο εργολάβος ξεψύχησε, ο δράστης με την βοήθεια του γιο του τον έγδυσε και τον μετέφερε σε ερημική τοποθεσία, μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου, σημείο το οποίο μετά την ομολογία του υπέδειξε στους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν τη σορό. Το θύμα ήταν αγνοούμενο από τις 28 Αυγούστου.

Τί ισχυρίστηκε ο δολοφόνος του εργολάβου

Οι υποψίες βάρυναν τον ξενοδόχο από την ημέρα που εξαφανίστηκε ο εργολάβος, καθώς οι οικείοι του γνώριζαν ότι ο Τοπάλι θα πήγαινε στο ξενοδοχείο για να ζητήσει τα δεδουλευμένα του συνεργείου του, καθώς είχαν ήδη συμφωνήσει για την εξόφληση οι δικηγόροι των δύο πλευρών. Αρχικά ο ξενοδόχος παραδέχθηκε ότι είχαν ραντεβού, αλλά υποστήριξε ότι ο εργολάβος δεν είχε εμφανιστεί. Εντούτοις κάμερες της περιοχής κατέγραψαν τον εργολάβο να κατευθύνεται προς το ξενοδοχείο την ημέρα και ώρα του καθορισμένου ραντεβού. Μάλιστα μιλούσε οργισμένος στο κινητό του, το οποίο λίγο αργότερα (στις 10:30 το βράδυ της Κυριακής), έκλεισε.

Οι αστυνομικοί ξανακάλεσαν για κατάθεση τον ξενοδόχο και εκείνος άρχισε να κωλυσιεργεί, επικαλούμενος ασθένεια συγγενούς του. Όταν οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχε ασθενής συγγενής του, προσήγαγαν πλέον τον ξενοδόχο ως ύποπτο. Ο ξενοδόχος τελικά ομολόγησε χθες τη νύχτα. Η δε σύζυγός του, επειδή ο ξενοδόχος δεν είχε φανεί για δύο μέρες, πήγε σήμερα στην Αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνισή του και εκεί έμαθε ότι ο άνδρας της είχε ομολογήσει φόνο και ήταν πλέον κρατούμενος, όπως και ο γιός της. Το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα απασχολούν μία σειρά εγκλημάτων, με τελευταίο την δολοφονία ενός σεσημασμένου Τούρκου, κουρδικής καταγωγής, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι