ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Ξεκαθάρισμα λογαριασμών” συμμοριών μέσα στο Αριστοτέλειο!

"Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" μεταξύ συμμοριών μέσα στο Αριστοτέλειο!,

Πρωτοφανές περιστατικό του κοινού ποινικού δικαίου έλαβε χώρα χθες το βράδυ μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και, συγκεκριμένα, στην πλατεία Χημείου, όπου σημειώθηκε συμπλοκή ατόμων και εν συνεχεία έπεσαν πυροβολισμοί. Ένας 23χρονος που τραυματίσθηκε και ήδη χειρουργήθηκε νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο νεαρός έχει ελληνική υπηκοότητα, αλλά γεωργιανή καταγωγή. Κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για ληστεία και υποθέσεις ναρκωτικών. Κατέθεσε ότι του επιτέθηκαν και τον πυροβόλησαν στο πόδι άγνωστοι αλλοδαποί.

Έπεσαν πάντως πολλοί πυροβολισμοί, καθώς βρέθηκαν επτά κάλυκες. Απ’ όσα γνωρίζουμε, μόνον ένα άτομο τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε από δύο φίλους του στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της συμπλοκής. Τα δύο άτομα που τον μετέφεραν αποχώρησαν αμέσως μετά την παραλαβή του τραυματία από τους γιατρούς. Ο ίδιος δεν έδωσε και πολλές πληροφορίες για το συμβάν, λέγοντας ότι του επιτέθηκαν ξαφνικά δύο αλλοδαποί, που τον πυροβόλησαν στα πόδια.

Η ΕΛΑΣ και ο πρύτανης βλέπουν πάντως στην υπόθεση “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”, γιατί ο τραυματίας είχε προφυλακισθεί για υπόθεση ληστείας και αποφυλακίσθηκε πριν από μόλις έναν μήνα. Έγιναν εν τω μεταξύ οκτώ προσαγωγές. Από αυτές, οι πέντε έγιναν όταν εντοπίστηκε κοντά στο Αριστοτέλειο ένα ΙΧ στο οποίο επέβαιναν πέντε άνδρες και οι άλλες τρεις σε κοντινά σημεία. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς τελικά δεν φαίνεται να είχαν εμπλοκή στο περιστατικό.

Δεν έχει σχέση το Αριστοτέλειο λέει ο πρύτανης

Σύμφωνα με τον πρύτανη το γεγονός δεν έχει καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο και ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, ήταν εξωπανεπιστημιακοί. Αυτοί που επιτέθηκαν είχαν λίγα λεπτά πριν το σοβαρό επεισόδιο, επιχειρήσει να σπάσουν με το ΙΧ τους τη μπάρα εισόδου που βρίσκεται στην πλευρά της Εγνατίας Οδού, απέναντι από την Έκθεση. Εκεί οι φύλακες τους απέτρεψαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Εν συνεχεία το ΙΧ με τους δράστες κατευθύνθηκε σε πλαϊνή αφύλακτη είσοδο επί της οδού Εθνικής Αμύνης από όπου και μπήκαν πεζοί μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται μόνιμα εκεί, όπως είπε ο πρύτανης, «δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν το περιστατικό», αλλά υπάρχουν ερωτήματα και για το τι ακριβώς έκαναν ή δεν έκαναν οι φρουροί που είχαν τοποθετηθεί ως security στην κεντρική είσοδο. Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Παπαϊωάννου δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το συμβάν είναι “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” που δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Ο ίδιος είπε ότι οι φύλακες στην είσοδο του Πανεπιστημίου ειδοποίησαν την Αστυνομία για την απόπειρα του οχήματος που απετράπη και με βάση τις περιγραφές τους έγιναν εν συνεχεία και οι συλλήψεις. Προσέθεσε ότι όλα αυτά διαδραματίσθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο ίδιος είπε ότι οι φύλακες έδωσαν και τον αριθμό του ΙΧ των δραστών, όμως αυτό φαίνεται πως έρχεται σε αντίφαση με την πληροφορία ότι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς αν είχε όντως δοθεί ο αριθμός κυκλοφορίας, αυτοί θα είχαν συλληφθεί τουλάχιστον για την απόπειρα παραβίασης του χώρου με το ΙΧ τους ακόμα και αν δεν ταυτοποιούνταν ως δράστες της ένοπλης επίθεσης.

Πολύ κοντά το σημείο υπάρχει μονίμως αστυνομική δύναμη λόγω των επεισοδίων που συμβαίνουν σχετικά με την ανέγερση βιβλιοθήκης στο Βιολογικό, αλλά ούτε αυτή πρόλαβε το επεισόδιο που εκτυλίχτηκε στην πλατεία Χημείου. Είναι εν γένει γνωστό ότι έμποροι ναρκωτικών και άλλα άτομα του κοινού ποινικού δικαίου εκμεταλλεύονται το αχανές και το άβατο του πανεπιστημιακού χώρου εδώ και πολλά χρόνια και ότι ναι μεν το πρόβλημα έχει κάπως περιοριστεί προσφάτως, αλλά όπως αποδείχθηκε χθες το βράδυ, όχι μόνον δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά κλιμακώθηκε και σε πυροβολισμούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι