ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέες συγκρούσεις Ρομά με ΜΑΤ στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης (video)

Νέες συγκρούσεις Ρομά με ΜΑΤ τον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη,

Ένταση επικρατεί και απόψε στον οικισμό Ρομά “Αγία Σοφία”, στη Θεσσαλονίκη όπου είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία ατόμων για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να στήσει οδόφραγμα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες προς τις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ., με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο αργότερα. Η διαμαρτυρία διεξάγεται στην οδό Πόντου, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα. Σύμφωνα με περίοικους, έχουν ακουστεί πυροβολισμοί από τον καταυλισμό Ρομά, όπως αναφέρει το  thestival.gr., ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αναφορές από επίσημες αστυνομικές πηγές.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σε κατ’ οίκο περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί. Μετά την εξέλιξη αυτή την τελική απόφαση για το αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ένταση και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αστυνομικός έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για 50′ λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδότησης. Η μεταφορά του από και προς το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, εισήλθε και εξήλθε από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων, ενώ τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και η εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Πάντως οι γονείς του 16χρονου δεν αποδέχθηκαν την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό του αστυνομικού, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. Όπως δήλωσε λίγο μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, ζήτησε από όλους να επικρατήσει ηρεμία και να αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Από τα επεισόδια μεταξύ Ρομά στα Μέγαρα, χθες, ένας 30χρονος έχασε τη ζωή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx