ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ποιο εμβολιαστικό κέντρο γιατρός έδιωχνε κόσμο

Ποιοι θα κάνουν τελικά την τρίτη δόση, slpress

Μια ιδιόρρυθμη γιατρός στη Λαμία η οποία εφημέρευε χθες το απόγευμα στο εμβολιαστικό κέντρο της Λαμίας, στο Κέντρο Υγείας, που χορηγεί εμβόλια της Pfizer, αναστάτωσε εμβολιαζομένους και συναδέλφους της όταν άρχισε να προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για το εμβόλιο, λέγοντας φράσεις που απέχουν αρκετά από την λογική επιστημονική αμφισβήτηση.

Όπως είπαν ντόπιοι με τους οποίους επικοινώνησε  σήμερα το SLpress, χθες το απόγευμα έφυγαν από το εμβολιαστικό κέντρο αρκετά άτομα που η 40χρονη γυναικολόγος φόβισε με τα σχόλιά της. Κάποιες γυναίκες την είχαν ξαναδεί ως γυναικολόγο τους τελευταίους μήνες που είχε αναλάβει υπηρεσία στην περιοχή, και διέκριναν μια γενική παραδοξότητα, αλλά όχι κάτι ακραίο όπως τα χθεσινά επεισόδια. Έσπασαν τα τηλέφωνα στο κέντρο υγείας χτες και σήμερα από εμβολιαζομένους που έλεγαν όσα τους ειπε η 40χρονη γυναικολόγος η οποία εφημέρευε στην απογευματινή βάρδια εμβολιασμών. Όση ώρα συμπλήρωνε το ατομικό έντυπο του υποψήφιου για εμβολιασμό, έλεγε:

«Πώς ξέρετε ότι είναι Pfizer αυτό που σας κάνουν;» Και «μην ακούτε αυτά που λένε» και «ποιος σας είπε να κάνετε το εμβόλιο;» και «ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» όπως και  «κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει. Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση». Μάλιστα σύμφωνα με το LamiaReport μια 80χρονη ταράχθηκε τόσο πολύ από όσα άκουσε από την γιατρό, που ανέβασε πίεση και κλήθηκε ασθενοφόρο. Η κόρη της, την πήρε άρον-άρον και την πήγε στο σπίτι της.

Αν και ο/η γιατρός που έχει εφημερία στα εμβολιαστικά κέντρα οφείλει να ενημερώνει και να ενημερώνεται από τους εμβολιαζομένους για το ιστορικό τους ή και έχει ασφαλώς το δικαίωμα της προσωπικής γνώμης για συγκεκριμένες παθήσεις (π.χ. άτομα με σοβαρό ιστορικό αλλεργιών), τα σχόλιά της ήταν μάλλον ακραία παρά επιστημονικά και δεν σχετίζονταν με το ιστορικό των ασθενών. Οι υπεύθυνοι γιατροί “διώχνουν” κόσμο σπανίως, όταν για παράδειγμα έχει δέκατα ή αν δηλώσει ότι έχει ζαλάδα, οπότε του συνιστούν να ξαναπεράσει σε 2-3 ημέρες και τον ενημερώνουν ότι το ραντεβού δεν χάνεται. Παρόμοια σχόλια έκανε πάντως και την περασμένη εβδομάδα η γιατρός, αλλά ήταν πιο συγκρατημένα και δεν επακολούθησε ο πανικός που κυριάρχησε χθες.

Παρενέβη ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας ο οποίος και έβαλε άλλον γιατρό υπεύθυνο στην απογευματινή βάρδια. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν, ενώ από την διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας) δόθηκε εντολή να τεθεί η γιατρός εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας και να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η γιατρός παραδόξως είναι η ίδια εμβολιασμένη και προσελήφθη στο ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2020. Απειλείται τώρα με μισθολογική στέρηση 10 μηνών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι