ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ποιους στρέφονται οι έρευνες για τη φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά

Σε ποιους στρέφονται οι έρευνες για τη φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά, slpress

Το προφίλ των δραστών της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά φαίνεται πως έχουν καταφέρει να σκιαγραφήσουν οι αρχές, με τη βοήθεια του συζύγου της εικοσάχρονης Καρολάιν, η οποία κηδεύεται αύριο Παρασκευή, στην Αλόννησο. Ο Βρετανός πατέρας της έχει προβλήματα υγείας και δεν μπόρεσε να μετακινηθεί, οπότε στην Αθήνα, μετά το δράμα, ήρθε μόνον η μητέρα του θύματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, ο ένας από τους δράστες, ο “κοντός” και κάπως ευτραφής, είναι εκείνος που έδεσε και έπνιξε την χειροδύναμη και ψηλή, αλλά άτυχη εικοσάχρονη. Ο δράστης φορούσε πάντως μπαλακλάβα στο πρόσωπο και η αναγνώριση αποκλείεται. Οι βασικές ελπίδες στην ουσία στηρίζονται στην επικήρυξη των 300.000 ευρώ που αναμένεται να ανοίξει στόματα.

Παρότι έχει βρεθεί γενετικό υλικό των δραστών, δεν είναι βέβαιο ότι είναι όλοι  σεσημασμένοι και κατά συνέπεια μπορεί οι απρόσεκτοι, με το DNA που άφησαν, να είναι ήσυχοι, επειδή δεν είναι καταγεγραμμένοι. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να είναι σεσημασμένοι και να έκαναν απλώς το λάθος να αφήσουν πίσω τους γενετικό υλικό.

Τί δείχνουν οι έρευνες

Όταν ο ένας σκότωνε την άτυχη κοπέλα, οι άλλοι δύο δράστες ακινητοποίησαν και έδεναν τον σύζυγο της, οι οποίος κατέθεσε ότι ήταν ψηλοί και αδύνατοι. Ο ένας κρατούσε ασημένιο περίστροφο, ενώ ο δεύτερος μαύρο πιστόλι. Οι αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνουν μεταξύ των “γνωστών ατόμων” της αλβανικής και γεωργιανής μαφίας, χωρίς να αποκλείονται και άλλες, όπως κάποια συμμορία Ρομά.

Επικεντρώνονται σε τρεις παρόμοιες υποθέσεις με ληστείες εις βάρος οικογενειών στο Κορωπί, στην Αρτέμιδα και στην Αγία Παρασκευή. Οι ληστείες αυτές έγιναν με τον ίδιο τρόπο εισβολής, σε σπίτια όμως όπου ζούσαν ηλικιωμένοι. Διερευνάται επίσης από ποιον (ίσως πρώην ή και νυν απασχολούμενο) είχαν την πληροφορία οι δράστες ότι στο σπίτι υπήρχε υπολογίσιμο ποσό μετρητών. Το ζευγάρι είχε αγοράσει οικόπεδο και σκόπευε να χτίσει σπίτι. Ίσως σε κάποια συναλλαγή, στο σπίτι όπου έμενε ή αλλού, να έκανε το λάθος και να είπε «περίμενε να φέρω λεφτά» ή «θα πάω να φέρω λεφτά από το σπίτι».

Στις τρεις άλλες ληστείες οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι ενός 86χρονου, τον ξυλοκόπησαν και απέσπασαν λίγα χρήματα. Αντίστοιχα, στην Αγία Παρασκευή μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, όπου παρέμειναν αρκετή ώρα στο χώρο. Η πιο βίαιη ληστεία από τις τρεις ήταν στην Αρτέμιδα, όπου εισέβαλαν σε σπίτι 84χρονης, την έδεσαν με καλώδια και την ξυλοκόπησαν βάναυσα.

Το κοινό στοιχείο όλων των περιπτώσεων είναι η βιαιότητα των δραστών. Μετά την επικήρυξη, οι αρχές έχουν λάβει εκατοντάδες μαρτυρίες, όμως προς το παρόν δεν είναι αξιοποιήσιμες και σίγουρα δεν είναι ανακοινώσιμες. Στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ έχει και ένα βίντεο, πιθανόν με το τέταρτο άτομο, τον τσιλιαδόρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι