ΣΧΟΛΙΟ

Σεξισμός σε απ’ ευθείας μετάδοση

Σεξισμός σε απ' ευθείας μετάδοση

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο με τον –σύμφωνα με το ελληνικό internet– “γυπαετό” ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ (“γυπαετός” στην σύγχρονη αργκό είναι το παλιό “καμάκι”), ο οποίος τρέχει πίσω από μία όμορφη ξανθιά επιβάτιδα πλοίου της γραμμής για να της αποσπάσει “δηλώσεις”.

Στο βίντεο ο ρεπόρτερ, που εμφανίζεται να θυμίζει περισσότερο ξελιγωμένο φαντάρο, βλέποντας την κοπέλα αναφωνεί «κάτι βλέπω εκεί, πάω να το τσακώσω». Η νέα γυναίκα προσπάθησε να τον αποφύγει, αλλά αυτός τον χαβά του. Μετά από το επεισόδιο, η εν λόγω κυρία δήλωσε πως αισθάνθηκε προσβεβλημένη από την συμπεριφορά του ρεπόρτερ, καθώς –όπως υποστηρίζει– δέχτηκε κύμα σεξιστικών σχολίων από ανώνυμους χρήστες των social media που βρήκαν “προκλητικό” το ντύσιμο της. Κατόπιν αυτού, είπε πως σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του ΣΚΑΪ.

Να δώσουμε ένα ελαφρυντικό στον συμπαθή κατά τα άλλα ρεπόρτερ και να δεχτούμε πως δεν είχε κακή πρόθεση. Όμως, ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός έχει δώσει επανειλημμένως αρνητικά δείγματα γραφής στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης. Πριν δύο χρόνια παρουσιαστές πρωϊνάδικου βρήκαν ξεκαρδιστική την είδηση ότι ένας νεαρός εκτόνωσε τις ορμές του πάνω σε μία ανύποπτη φοιτήτρια (εκσπερματώνοντας πίσω στο παντελόνι της ενώ εκείνη διάβαζε) αναρωτώμενοι αν «υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο» ή αν «την πιτσίλησε και με καφέ»!

Σε reality του ίδιου σταθμού είχε προκληθεί πανελλήνιος σάλος όταν παίχτης δήλωνε όλο καμάρι «πως κάθε βράδυ πάω με άλλη για να αδειάσει το “πακέτο” αλλιώς μετά έχει βιασμό», γεγονός που υποχρέωσε την παραγωγή να τον απομακρύνει.

Και επειδή το “δις εξαμαρτείν ουκ τηλεοπτικού σταθμού σοφού”, αν η νεαρά κυρία το εννοεί, ο ΣΚΑΪ και ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του θα βρεθούν στο εδώλιο. Εκτός κι αν το “μαγαζί” είναι τόσο διαπλεκόμενο με την εξουσία, που μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ενόχληση και τη μήνυση μίας άγνωστης νεαρής κυρίας που είχε την ατυχία, πηγαίνοντας σε κάποιο νησί, να βρεθεί στο δρόμο “γυπαετού”, αλλά “γυπαετού” με ισχυρά αφεντικά…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι