ΣΧΟΛΙΟ

Σφίγγει ο κλοιός για τον “όλα πάνε καλά” Κοκλώνη

Σφίγγει ο κλοιός για τον "όλα πάνε καλά" Κοκλώνη, Γιώργος Λυκοκάπης

«Σήμερα μιλάω ως παρουσιαστής, στο τέλος θα μιλήσω ως επιχειρηματίας», ανέφερε χτες ο Νίκος Κοκλώνης, στην εισαγωγή του δημοφιλούς μουσικού show που παρουσιάζει “Just the Two of Us”. Έχοντας προηγηθεί τα δημοσιεύματα του Τύπου για το πόρισμα-βόμβα που τον εμφανίζει ως εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης, το μουσικό υπερθέαμα του Alpha έμοιαζε σαν την ορχήστρα του “Τιτανικού”, πάντα σε ότι αφορά τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή.

Υπήρχε μια εμφανής αμηχανία στην ατμόσφαιρα του show, που δεν κατάφεραν να διώξουν ούτε τα αστεία των μελών της κριτικής επιτροπής για το πολυδιαφημισμένο ειδύλλιο της Δέσποινας Βανδή με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη. Το σίγουρο είναι πως, αν ο “βασιλιάς της ελληνικής showbiz” όντως “μιλήσει ως επιχειρηματίας”, μάλλον δεν θα του βγει σε καλό… Όσο να’ ναι, δεν τον λες και συνώνυμο του ελληνικού-επιχειρηματικού success story!

“Όλα πάνε, όλα πάνε καλά, γιατί έχω εσένα” ήταν το σουξέ που έπαιζε στο show, όταν ο Κοκλώνης έδινε απτόητος και κεφάτος το σήμα για break. Μία έμμεση-μουσική απάντηση στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, τις κατηγορίες του οποίου αρχικά είχε αποδώσει στο… “κακό μάτι” που τον κατατρέχει. Για όσους δεν γνωρίζουν, το τραγούδι “Έχω μάτι-μάτι” είναι το σήμα κατατεθέν του γνωστού τηλεπαρουσιαστή-τηλεδιασκεδαστή, του παλιού ιδιοκτήτη της εταιρείας “Air Fast Tickets” που ως γνωστόν βάρεσε πτώχευση το 2016, έχοντας στην πλάτη της δεκάδες αγωγές των πιστωτών της.

Η πάλαι ποτέ εταιρεία που φιλοδοξούσε να κάνει την επανάσταση των χώρο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, βρέθηκε να χρωστάει στους πιστωτές της (όπως και στους άτυχους πρώην εργαζομένους της) ένα ποσό που ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τους οποίους μάλιστα πήγε και να “κρεμάσει” με παράτυπες («καταδολιευτικές», κατά το Πρωτοδικείο) μεταβιβάσεις ακινήτων.

Τελικά το μόνο που έμεινε από την “Air Fast Tickets”, ήταν οι αναμφισβήτητα… προβοκατόρικες διαφημίσεις της, που είχαν προκαλέσει αίσθηση όταν προβάλλονταν στους τηλεοπτικούς δείκτες. Διαφημίσεις που είχαν αποδείξει πως, αν μη τι άλλο, ο Νίκος Κοκλώνης ήξερε πως να σου τραβήξει την προσοχή, κατέχοντας άριστα την τέχνη της πρόκλησης.

Η “αυτοκρατορία” Κοκλώνη

Πάντως, μοιάζει θαύμα πως ο πτωχευμένος επιχειρηματίας (το όνομα του οποίου έκανε ένα πέρασμα στην αμφιλεγόμενη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων Dealber, στην οποία το Ινστιτούτο Καταναλωτή είχε επιβάλλει βροχή προστίμων και σε μία εταιρεία-απάτη, τύπου πυραμίδας Πόντσι στην Ινδία!) κατάφερε να φτιάξει μία μίνι μιντιακή αυτοκρατορία. Αυτοκρατορία, που περιλαμβάνει την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών Barking Well Media, το πανελλαδικής κυκλοφορίας life style έντυπο ΟΚ και τις ιστοσελίδες Znews και OK mag. Κάτι που ίσως λέει πολλά για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και για το, διόλου μικρό, τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που τον χειροκροτεί…

Ταυτόχρονα, ο Κοκλώνης έγινε “φίρμα” στις τάξεις των Ελλήνων celebrities παρουσιάζοντας αρχικά ταξιδιωτική εκπομπή και μετέπειτα το δημοφιλές μουσικό σόου “Just the Two of us”. Είναι ο “εγκέφαλος” πίσω από μια μουσική συνεργασία-τομή στην ελληνική showbiz: Αυτή της “απόλυτης Ελληνίδας σταρ” Άννας Βίσση, με την επίσης σταρ “αντιγραφέα” της (κατά τους θαυμαστές της Βίσση) Δέσποινας Βανδή.

Μέχρι και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού είχε σταλεί ως ορχήστρα στο πρωτοχρονιάτικο show του Κοκλώνη, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, όπως και η φερόμενη χρηματοδότηση των μιντιακών επιχειρήσεων του, για την οποία εξέδωσε πρόσφατη διευκρινιστική ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί η χρηματοδότηση Κοκλώνη είχε προκαλέσει την αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη στα τέλη του 2022, με τον υπουργό να υποστηρίζει πως η χρηματοδότηση Κοκλώνη προβλέπονταν με τον Αναπτυξιακό Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή δεν έχει προκαλέσει, ίσως περιέργως, νέα πολιτική αντιπαράθεση, με τον “χαμό” να περιορίζεται στα social media.

Πλέον τις εξελίξεις θα καθορίσει η απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος θα λάβει και θα εξετάσει το πόρισμα Βουρλιώτη, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος να έχει δώσει αρχικά εντολή για την δέσμευση των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων του τηλεπαρουσιαστή. Στην συνέχεια, η Αρχή ζητά την ποινική δίωξη του Κοκλώνη για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος μέσω εικονικών εταιρειών, οι οποίες κατά το πόρισμα Βουρλιώτη, λειτουργούν ακόμα και ως βιτρίνα του οργανωμένου εγκλήματος!

O ίδιος ο Κοκλώνης υποστηρίζει πως οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι διαφανείς, πως έχουν ελεγχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι παράνομο. Σίγουρα το κλίμα για τον ίδιο δεν θυμίζει την λάμψη του μουσικού του show, όσο και αν ο ίδιος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, χορεύοντας, τραγουδώντας και μοιράζοντας δώρα, στους “αγαπημένους του” τηλεθεατές. Ο ίδιος επικαλείται πως δίνει δουλειά σε 600 εργαζομένους, τους οποίους δεσμεύεται πως “δεν θα εγκαταλείψει”. Όπως έκανε παλαιότερα με τους δύσμοιρους της Air Fast Tickets, θα προσθέταμε…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι