ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Mέτρα της Τροχαίας

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα και αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα της Τρίτης η επιστροφή των εκδρομέων.

Εξαιτίας της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι περισσότεροι εκδρομείς παρατείνουν για μία ημέρα τις διακοπές τους και έτσι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα.

Όλοι όσοι είχαν φύγει τη Μεγάλη Εβδομάδα για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα μακριά από την πρωτεύουσα επιστρέφουν στην Αθήνα με αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα. Μάλιστα από νωρίς το πρωί τα πρώτα πλοία από Κρήτη και νησιά του Αιγαίου άρχισαν να φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αποχώρησαν για το Πάσχα περίπου 90.000 ταξιδιώτες.

Στα διόδια της Ελευσίνας η κίνηση νωρίς το πρωί της Τρίτης ήταν περιορισμένη, μιας και οι περισσότεροι εκδρομείς αναμένεται να εξαντλήσουν το χρονικό περιθώριο επιστροφής στην πόλη. Παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόκειται να υπάρξουν κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς αυτή η έξοδος από την Αθήνα ήταν η μεγαλύτερη από την πανδημία.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι της 2 τα ξημερώματα σήμερα έχουν περάσει από την Αθηνών -Κορίνθου 64.100 οχήματα και από την Αθηνών -Λαμίας 46.814. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις Αρχές να μιλούν για τη «μεγαλύτερη έξοδο» στη μετά – Covid εποχή. Για την διευκόλυνση των εκδρομέων που επιστρέφουν απαγορεύτηκε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ η κίνηση των φορτηγών φορτίου άνω των 3,5 τόνων. Αναλόγως της κίνησης η Τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Τέλος τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφουν γεμάτα ενώ εκτιμάται ότι σήμερα θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής με αυτό το μέσο 24300 άτομα.

Βλάβη στο Power jet

Εν τω μεταξύ απαγορεύτηκε το πρωί, λόγω μηχανικής βλάβης, ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού καταμαράν Ρower jet σημαίας Κύπρου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο για Θήρα-Νάξο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα και επιστροφή στο Ηράκλειο με 783 επιβάτες, 27 ΙΧ οχήματα και 8 δίκυκλα. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Το πλοίο απέπλευσε μετά την αποκατάσταση της βλάβης το μεσημέρι.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι