Σύνθετη ονομασία με… μνημονιακό προσδιορισμό

Σύνθετη ονομασία με… μνημονιακό προσδιορισμό

του Γιώργου Τζεδάκι  – 

Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα που δεν είναι, πλέον, ελληνική; Και γι’ αυτό το εθνικό θέμα, μάλλον, δεν πρόκειται να δούμε κάποιο συλλαλητήριο. Προφανώς δεν προβλέπεται από τα μνημόνια…

Αποτελεί, αν μη τι άλλο, ειρωνεία να βροντοφωνάζουμε για το όνομα της Μακεδονίας που σφετερίζονται τα Σκόπια και να σιωπούμε για την ίδια την Ελλάδα που ξεπουλάμε! Ζούμε σε μία χώρα που αποτελεί προτεκτοράτο δανειστών και αντί να αγωνιστούμε για να ξαναγίνουμε κυρίαρχο κράτος, διαδηλώνουμε ενάντια σε ένα άλλο προτεκτοράτο.

Έχουμε μία ψευδεπίγραφη δημοκρατία και αντί να παλέψουμε για τα χαμένα συνταγματικά μας δικαιώματα, ζητάμε την αλλαγή του Συντάγματος μιας άλλης χώρας.
Καταγγέλλουμε το πώς ονομάζεται ένα ξένο αεροδρόμιο και αδιαφορούμε για τα δικά μας αεροδρόμια που δεν μας ανήκουν πια.

Τα μνημόνια μας έχουν στερήσει μια αξιοπρεπή ζωή κι εμείς αντί να γίνουμε μνημονιομάχοι, μασκαρευόμαστε τους μακεδονομάχους.

Το μόνο που δεν μας πήραν είναι το όνομα της χώρας μας (πιθανόν δεν θα το χρειάζονταν, γι’ αυτό…) κι εμείς βγαίνουμε στο δρόμο για το όνομα της Μακεδονίας. Ναι, η Μακεδονία είναι ελληνική (ιστορικά, όχι γεωγραφικά), αλλά τι να το κάνουμε το όνομά της όταν έχουμε χάσει την ίδια την πατρίδα μας;

Διότι, ό,τι κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ή ό,τι κι αν θέλουν να πιστεύουμε, η Ελλάδα δεν ανήκει πια στους Έλληνες. Και το χειρότερο είναι ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία.

Καλό και άγιο, λοιπόν, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά περιττό όταν από την Ελλάδα μας έχει μείνει μόνο το όνομα!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι