ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο με εικονικούς εμβολιασμούς – Εισαγγελέας μετά την παρέμβαση Πλεύρη

Προσφυγές για παρενέργειες από εμβόλια, Όλγα Μαύρου

Στο εισαγγελέα παραπέμπει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς σε κέντρο Υγείας της Καρδίτσας, ζητώντας παράλληλα και την διεξαγωγή ΕΔΕ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται ότι δείχνουν πως υπάλληλος του Κέντρου βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμούς κατά της Covid-19, που όμως δεν είχαν γίνει ποτέ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο περιστατικό στην Καρδίτσα γράφει: «Επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Ο υπουργός σήμερα το πρωί προανήγγειλε σε συνέντευξη την αυστηροποίηση του νόμου για τους εικονικούς εμβολιασμούς, οι οποίοι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας “Αλήθεια”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από μία υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid-19, χωρίς αυτοί να έχουν επισκεφθεί καν το εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα, η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν εντελώς τυχαία παρατήρησε κάποιος ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από κάποια έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες, όταν εμβολιάζονται. Ακολούθησε έρευνα, η οποία έδειξε, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για τον Αύγουστο.

Τι κρύβεται στους εικονικούς εμβολιασμούς

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και την παρέμβαση του υπουργού, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε προσωρινά από τη θέση της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διερευνάται η πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση και μιας νοσηλεύτριας.

Η διοικητική υπάλληλος φέρεται ότι εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη μιας γιατρού και, όταν ήταν στη βάρδια της, έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού. Υποψίες είχε κινήσει όμως και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ δούλευε το πρωί, κάποιες φορές πήγαινε στο γραφείο και τα απογεύματα. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο το κάνει αυτό, φέρεται πως απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που φαίνεται ότι έχει προκύψει από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων ατόμων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πολλοί από αυτούς στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που ερευνάται για το σκάνδαλο.

Αντικείμενο της έρευνας είναι πλέον και το κίνητρο που είχε η υπάλληλος, καθώς και το πιθανό όφελος που είχε από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα. Παραλλήλως ερευνάται και το προφίλ των ατόμων που έλαβαν τις ψευδείς βεβαιώσεις, κυρίως το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντιεμβολιαστές που για διάφορους προσωπικούς λόγους ήθελαν να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι