ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σοκάρει η επίθεση στην Μονή Πετράκη – Ποιος είναι ο “βιτριολιστής”ιερέας

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο βιτριολιστής ιερέας

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε συντετριμμένος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, μετά την πρωτοφανή επίθεση που σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη, όπου ένας ιερέας περιέλουσε με καυστικό υγρό μητροπολίτες, κατά το Συνοδικό Δικαστήριο που θα επικύρωνε την καθαίρεση του. Ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για «πρωτόγνωρα φαινόμενα που μας προβληματίζουν».

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έσπευσε στη Μονή Πετράκη. Επτά Μητροπολίτες νοσηλεύονται στο “Λαϊκό”, οι 4 πιο ελαφρά θα παραμείνουν εδώ και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο Μητροπολίτες, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γ. Γεννηματάς», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που βρέθηκε με τον αρχιεπίσκοπο στο Λαϊκό.

Με τον αρχιεπίσκοπο επικοινώνησε η Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της «για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό» και ευχόμενη ταχεία ανάρρωση στα θύματα. Σε επικοινωνία του με τον αρχιεπίσκοπο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την «βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση», υποσχόμενος πως η ελληνική πολιτεία θα παράσχει «κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια» για τα θύματα της επίθεσης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της υπουργού Υγείας και Θρησκευμάτων.

Από την πρωτοφανή αυτή επίθεση τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, και Κασσανδρείας Νικόδημος, οι οποίοι έχουν υποστεί εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους. O Μητροπολίτης Κηφισιάς κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, ενώ σοβαρά εγκαύματα φέρουν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου.

Ο “βιτριολιστής” ιερέας

Δράστης της επίθεσης είναι ένας 37χρονος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, που βρισκόταν ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα επικύρωνε την καθαίρεσή του για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο ιερέας είχε πάει έχοντας κρύψει τα μπουκάλια με καυστικό υγρό. Ο δικηγόρος του ιερέα, Γιώργος Τζίκας, περιέγραψε στο protothema το εφιαλτικό σκηνικό της επίθεσης:

«Σήμερα, περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεση του, πλησίασε την έδρα και τους ρώτησε “είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;”. Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας “Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;”. Ξαφνικά ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε…».

Ο δράστης μετά την επίθεση κατάφερε να διαφύγει από τον φρουρό της Μονής, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μόλις άκουσε τις φωνές των άτυχων μητροπολιτών, αλλά δέχτηκε και αυτός επίθεση με καυστικό υγρό στα κάτω και τα πάνω άκρα. Ο ιερέας-δράστης τελικώς ακινητοποιήθηκε από αστυνομική περίπολο που περνούσε έξω από την Μονή Πετράκη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ναρκωτικά στα ράσα!

Τρία χρόνια πριν ο ιερέας είχε συλληφθεί έχοντας κρύψει ναρκωτικά κάτω από τα ράσα του και συγκεκριμένα στα απόκρυφα του! Αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας είχαν πληροφορηθεί για την δράση του και σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο του. Όταν έκαναν σωματικό έλεγχο στον ιερέα βρήκαν στο “επίμαχο” σημείο ένα “φιξάκι” με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνης!

Ο νεαρός παπάς είχε οδηγηθεί με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά ήταν για «προσωπική χρήση». Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά η εκκλησία δρομολόγησε την καθαίρεση του, γεγονός που τον εξόργισε. Υπήρχαν πάντως πολλά προηγούμενα με την συμπεριφορά του ιερωμένου, καθώς φέρεται να είχε ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες, ενώ το 2015 είχε επιτεθεί σε μία γυναίκα έξω από το σπίτι της, γεγονός που είχε προκαλέσει την επέμβαση της αστυνομίας!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι