ΘΕΜΑ

Στα μαχαίρια Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί για το Miraval

Στα μαχαίρια Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί για το Miraval , Νεφέλη Λυγερού

Ήταν Άνοιξη του 2007 όταν ο υπεύθυνος του θρυλικού πολυτελούς ξενοδοχείου της Γαλλικής Ριβιέρα Hôtel du Cap-Eden-Roc δέχτηκε ένα ασυνήθιστο τηλεφωνήματα. Στην άλλη γραμμή, ήταν η προσωπική γραμματέας της ηθοποιού Ατζελίνα Τζολί. Αυτή και ο τότε αρραβωνιαστικός της Μπραντ Πιτ, εξήγησε, αναζητούσαν ένα μεγάλο ακίνητο στη Νότια Γαλλία. «Θέλουν να το νοικιάσουν άμεσα αλλά αν είναι ακριβως αυτό που ονειρεύονται δεν αποκλείεται και να το αγοράσουν», συμπλήρωσε βιαστικά.

Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, ένα ελικόπτερο εξερευνούσε την περιοχή. Σε αυτό είχε επιβιβαστεί υπό άκρα μυστικότητα το διάσημο ζευγάρι με την κόρη τους Σάιλο που ήταν ακόμα μωρό ενός έτους, αλλά δικηγόρους και κορυφαίους μεσίτες της περιοχής. Τους ξενάγησαν δια αέρος σε δώδεκα ιδιοκτησίες, από φιλόξενα κάστρα μέχρι τεράστια κτήματα, από τη Ριβιέρα μέχρι την Προβηγκία.

Τελικά, το πρωί της τρίτης ημέρας, πέταξαν πάνω από ένα υπέροχο κάστρο 1.000 στρεμμάτων και έναν αμπελώνα κρυμμένο σε μία μοναδικής ομορφιάς κοιλάδα. Το όνομά του αντανακλούσε το μεγαλείο του: Miraval που στα γαλλικά σημαίνει «θαύμα». Βρισκόταν λίγο έξω από τη μικροσκοπική πόλη Correns, με πληθυσμό 830 άτομα. Σύμφωνα με έναν από τους μεσίτες μια μάτια ήταν αρκετή και για τους δυο ηθοποιούς που ζήτησαν αμέσως να το επισκεφτούν.

Γνώρισαν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό και τη συνειδητοποίηση ότι στέκονται μπροστά του δυο από τους μεγαλύτερους σταρ παγκοσμίως ανέκτησε την ψυχραιμία του. Τότε ήταν που παρατήρησε ένα ταιριαστό ζευγάρι, εμφανώς ερωτευμένο, με τη Τζολί να αφήνει διακριτικά τον πρώτο λόγο στον σύντροφο της. Για του λόγου το αληθές, μόλις προσγειώθηκαν στο κτήμα εκείνη ζήτησε ευγενικά ένα μέρος για να αλλάξει το μωρό που είχε στην αγκαλιά της, ενώ ο Μπραντ Πιτ είχε ήδη αρχίσει την ξενάγηση και τις ερωτήσεις.

Την ίδια εκείνη ημέρα έφαγαν όλοι μαζί μεσημεριανό και απόλαυσαν το κρασί του οινοποιού. Ο Πιτ μάλιστα σχολίασε ότι αυτό είναι «το πρώτο μέρος στο οποίο η Ατζι επιτέλους χαμογελάει». Είχε χάσει τη μητέρα της και η οδύνη της απώλειας δεν είχε ακόμα υποχωρήσει.
Περιηγήθηκαν στα χιλιάδες στρέμματα και έμαθαν ότι εδώ και αιώνες στο κτήμα αυτό παρασκευάζεται το κρασί Miraval.

Το καταφύγιο και το κρασί

Πληροφορήθηκαν και την μακρά ιστορία του. Το κτήμα ανήκε για πέντε γενιές σε μία ιταλική οικογένεια ευγενών, αλλά το 1972 είχε πουληθεί στον Γάλλο μουσικό της τζαζ Jacques Loussier. Αυτός ήταν που είχε μετατρέψει έναν αρχαίο υδάτινο πύργο σε στούντιο ηχογράφησης, το οποίο προσέλκυε καλλιτέχνες όπως ο Sting και οι Pink Floyd, οι οποίοι ηχογράφησαν και το πετυχημένο άλμπουμ τους The Wall εκεί.

Το 1992 άλλαξε πάλι χέρια και πλέον ήταν διαθέσιμο. Στα μάτια του ζευγαριού, το κάστρο της νοτιοδυτικής Γαλλίας έμοιαζε με το ιδανικό καταφύγιο. Το μέρος όπου τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους θα μπορούσαν να χαλαρώνουν μακριά από το χάος του Χόλιγουντ και την αδιακρισία των παπαράτσι. Πράγματι, η ατελείωτη έκταση, η φυσική ομορφιά, η γαλλική κουλτούρα, τα δεκάδες δωμάτια του κεντρικού Πύργου-35 για την ακρίβεια- και το προσωπικό των 12 ατόμων καθιστούσαν την παραμονή τους εκεί ιδανική και έτσι οι δυο ηθοποιοί αποφάσισαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν δικό τους.

Ξαφνικά το ησυχαστήριο γέμισε με δεκάδες νταντάδες και εκατοντάδες φορτηγά γεμάτα έπιπλα και πανάκριβους πίνακες. Μαζί με αυτούς έκανε την εμφάνιση του και ένα γραφείο. Όχι ένα οποιοδήποτε γραφείο. Ήταν φτιαγμένο από τον Φρανκ Πολλαρο τα έπιπλα του οποίου αγόραζαν μετά μανίας σταρ και εκατομμυριούχοι έναντι εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από παράκληση του ίδιου του Πιτ, ο διάσημος επιπλοποιός κατέφτασε αυτοπρόσωπος στη Γαλλία για να επιβλέψει την μεταφορά του γραφείου αλλά και να διακοσμήσει το ιδιαίτερο έπιπλο με τα αρχικά της Ατζελινα και τις πέτρες του ζωδίου της. Ήταν, άλλωστε, ένα ακόμα δώρο του συντρόφου της για εκείνη.

Ο Πολλάρο παρατήρησε με τί προσοχή και αφοσίωση είχε διακοσμήσει ο Πιτ το κάστρο και ιδιαιτερα το γραφείο της συζύγου του την οποία έμοιαζε να λατρεύει. «Το κτήμα ήταν σαν μια ερωτική επιστολή του Πιτ στην Τζολί. Ο τρόπος του να της διασφαλίσει επιτέλους μια ήρεμη ζωή», σχολίασε αργότερα. Κατα τη διάρκεια του τουρ που του έκαναν παρατήρησε ότι έξω από την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού ο Πιτ είχε διακοσμήσει έναν τοίχο γεμάτο οθόνες που πρόβαλαν 24 ώρες το 24ωρο φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών τους.

Ένας επίγειος παράδεισος

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κτήμα δοκίμασε το κρασί Miraval, το οποίο και βρήκε μέτριο. Δεν έκρυβε τη γνώμη του. Ο Πιτ δεν φαινόταν ιδιαίτερα παθιασμένος με την παραγωγή του κρασιού. Εξάλλου, παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε πολλά για αυτό. Ήταν περισσότερο λάτρης της μπίρας. Ο επιπλοποιός που ήταν άριστος γνωστής των κρασιών υποσχέθηκε να στείλει άμεσα στους διάσημους οικοδεσπότες του ένα τα δικά του αγαπημένα μπουκάλια. Το έκανε και σε μια μετέπειτα συνάντηση τους, του εξομολογήθηκαν ότι το κτήμα έχανε περίπου μισό εκατομμύριο τον χρόνο από την παραγωγή του κρασιού. Χρειάζονταν άμεσα βοήθεια. Εκείνος ήταν που τους πρότεινε κορυφαίους επιχειρηματίες του είδους και το ζευγάρι αποφάσισε να καταπιαστεί με την οινοποιία.

Από τους δεκάδες υποψήφιους, επέλεξαν τον μάγο του κρασιού Μαρκ Περιν, ο οποίος φτάνοντας στο κτήμα Miraval εντυπωσιάστηκε από ένα μέρος που περιέγραψε ως επίγειο παράδεισο. Δίκη του ιδέα ήταν να επενδύσουν στο ροζέ κρασί. Επιχειρηματικά το απογείωσαν και την άνοιξη του 2013 ήταν έτοιμα τα πρώτα έξι χιλιάδες μπουκάλια κρασί. Σε πέντε ώρες είχαν ήδη εξαντληθεί. Μαζί με την παραγωγή που έτρεχε, κυλούσε αρμονικά και η ζωή του ζευγαριού. Τα δίδυμα μωρά τους γεννήθηκαν στη Νίκαιας της Γαλλίας και αμέσως μετά έφτασαν στο κτημα, το οποίο είχαν περικυκλώσει παπαράτσι από όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος ο Πιτ αναγκάστηκε να βγει στην είσοδο να δει τί συμβαίνει και να απομακρύνει τους δημοσιογράφους. Εκτός από άλλους διάσημους φίλους της οικογένειας, στο κτήμα κατέφτασε και ο Ταραντίνο με το σενάριο των Άδοξων Μπάσταρδων. Μετά από κατανάλωση πέντε μπουκαλιών κρασί έπεισε τον Πιτ να συμμετάσχει στην ταινία. Η Τζολί πέρναγε την ώρα της στη γαλλική επαρχία με τα παιδιά και τη δουλειά που είχε για τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Πιτ ήταν αυτός που είχε αφοσιωθεί στο κτημα, ξοδεύοντας τουλάχιστον 8-12 ώρες την ημέρα για τη συντήρηση και αναβάθμιση του. Η Τζολί συνήθιζε να τον συναντάει εκεί με ένα καλάθι γεμάτο σάντουιτς. Ήταν η στιγμή που συνεργάτες και παιδιά εξαφανίζονταν, ώστε το ερωτευμένο ζευγάρι να μείνει μόνο, απολαμβάνοντας κάτι σαν ρομαντικό πικ νικ.

Ένα μεηλ που έστειλε η Τζολί στον Πιτ τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά από το διαζύγιο τους αποκαλύπτει την συναισθηματική αξία του κτήματος. «Ακόμα και τώρα», γράφει, «δυσκολεύομαι να μην κλάψω. Στο Miraval ήταν που φέραμε τα δίδυμα. Στο Miraval παντρευτήκαμε μπροστά από τον τάφο της μητέρας μου και στο Miraval μεγαλώσαμε την οικογένεια μας». Ουσιαστικά το κτήμα λειτούργησε σαν σκηνικό για την πορεία του ίδιου του ζευγαριού. Μια διαδρομή που ξεκίνησε γεμάτη έρωτα και τεράστιο πάθος. Τέτοιο πάθος που οι σωματοφύλακες που βρίσκονταν έξω από την σουίτα του ζευγαριού στην Κένυα έσπευσαν ενστικτωδώς να αναζητήσουν όπλα ακούγοντας τις κραυγές που έβγαιναν απο μέσα πριν συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως κίνδυνος.

Η διαμάχη

Ούτε η αδιαμφισβήτητη αγάπη τους, όμως, ούτε η δημιουργία μιας ιδιαίτερα μεγάλης οικογένειας και η απόκτηση του κτήματος γλίτωσε το ζευγάρι από το επεισοδιακό τέλος που σημαδεύτηκε από δικηγόρους, κόντρες και εμπλοκή του FBI μετά από κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία. Η τελευταία δεν ήταν καν στο μυαλό του ζευγαριού όταν αυτό έδωσε 25 εκ δολάρια για να αποκτήσει το κτήμα. Ήταν μάλιστα ιδέα της Τζολί να ενσωματωθεί ένας όρος στο συμβόλαιο. Σε περίπτωση που το ζευγάρι χώριζε, ένας από τους δυο θα πούλαγε το μερίδιο του στον άλλον για να μην πέσει σε ξένα χέρια.

Ο Πιτ αρχικά είχε διαφωνήσει, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και αν χώριζαν οι δρόμοι τους θα έβρισκαν κάποια λύση ως δυο πολιτισμένοι ενήλικες. Αυτό σκέφτηκε όταν μετά το γάμο τους μετέφερε έναντι ενός δολαρίου που δεν κατατέθηκε ποτέ το 10% του Miraval στη σύζυγο του, καθώς αρχικά εκείνη είχε πληρώσει για το 40% και εκείνος για την απόκτηση του 60%. Μετά το γάμο, όμως, ήθελε να είναι ισότιμοι εταίροι και αυτό ακριβως ήταν όταν επιβιβάστηκαν το 2016 σε ένα ιδιωτικό τζετ για να επιστρέψουν από το λατρεμένο Miraval τους στις ΗΠΑ σε αυτό που αποδείχθηκε ως το τελευταίο ταξίδι της οικογένειας.

Μετά από τον καυγά στο αεροπλάνο, η Τζολί και τα παιδιά θα πήγαιναν σε ένα ξενοδοχείο. ο Πιτ δεν το επέτρεψε. Είκοσι ολόκληρα λεπτά δεν άφηνε να ανοίξουν οι πόρτες φωνάζοντας «δεν θα μου πάρεις τα παιδιά μου». Εντέλει, εξι μέρες μετα απο το περιστατικό αυτό η Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Μετά από την μανιασμένη κόντρα τους για την κηδεμονία των παιδιών, σειρά είχε το Miraval, το έβδομο παιδί τους. Αυτό μετατράπηκε σε φονικό όπλο στην πολύχρονη διαμάχη τους. Αυτή που έπνιξε όχι μόνο το λατρεμένο οινοποιείο που συνεχίζει να διαπρέπει δίχως αυτούς αλλά και την οικογένεια που υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε. Την οικογένεια που ποτέ δεν επέστρεψε εκεί μετά απο την πτήση του 2016, η οποία και σηματοδότησε την διάλυση του γάμου και της οικογένειας των δυο ηθοποιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx