Στα σκουπίδια και οι ελπίδες μας...

Τζεδάκις Γιώργος
4

Την ίδια ώρα που ο σύντροφος υπουργός Παππάς κρίνει πως η εκτόξευση ελληνικού (λέμε τώρα...) δορυφόρου δίνει αυτοπεποίθηση στο λαό, έχουμε και εκτόξευση των πλειστηριασμών. Και γι’ αυτήν την εκτόξευση δεν βγαίνει να πανηγυρίσει από την αγαπημένη του ΕΡΤ, όπως έκανε για τον Hellas Sat 3, σε ζωντανή, μάλιστα, σύνδεση με Νέα Γουινέα (μη και χάσουμε τη... μεγαλειότητα της στιγμής). Προφανώς, από σεμνότητα. Τέτοιος άνθρωπος είναι. Υπεράνω (όλων ημών).

Και ενώ η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» γνωρίζει (ή έτσι νομίζει) διαστημικά μεγαλεία, ηχεί ακόμα στα αυτιά μας το προεκλογικό σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Μόνο που ακούγεται, πλέον, σαν μαύρο ανέκδοτο. Και σαν να μη μας έφταναν οι αδηφάγες τράπεζες, έχουμε και το ίδιο το κράτος που παίρνει τα σπίτια μας, ακόμα και για χρέος 2500 ευρώ! Ναι, τέτοια αριστερή ευαισθησία!

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε δοσίλογους τους προηγούμενους κυβερνώντες, ως κυβέρνηση όχι μόνο έγινε κι αυτός δοσίλογος, αλλά μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δίνει τις περιουσίες μας στους σύγχρονους μαυραγορίτες. Ναι, τέτοια αριστερή κοινωνική πολιτική!

Και μπορεί ο σύντροφος Παππάς να κοιτιέται στον καθρέφτη και να βλέπει τον Γκαγκάριν, αλλά αν κάνει τον κόπο και κοιτάξει προς την κοινωνία, ίσως δει την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που απέχει πολύ από τον κυβερνητικό κόσμο του.

Όσους δορυφόρους κι αν στείλει στο διάστημα και όσες φορές κι αν βγει στην ΕΡΤ, ο λαός, που εξακολουθεί να βιώνει ανθρωπιστική κρίση (ναι, δεν εξαφανίστηκε με την υπουργοποίησή του), δεν μπορεί να νιώσει αυτοπεποίθηση. Νιώθει, όμως, προδομένος και χωρίς ελπίδα. Και γι’ αυτό αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Και αν ο σύντροφος Παππάς περπατήσει σε αθηναϊκούς δρόμους, ίσως δει στα σκουπίδια και τις ψεύτικες υποσχέσεις του κόμματός του. Υποσχέσεις που οι ίδιοι πέταξαν στα σκουπίδια και η δυσοσμία τους πνίγει, πλέον κι αυτούς.

Γι’ αυτό, φρόνιμο θα ήταν ο σύντροφος Παππάς να μην ισχυρίζεται πως η διαστημική του πολιτική δίνει αυτοπεποίθηση στο λαό. Αυτοπεποίθηση σ’ ένα λαό δίνουν όλα αυτά που οι Έλληνες δεν έχουν και όπως αποδείχθηκε, δεν μπορεί να τους δώσει ούτε η σημερινή κυβέρνηση. Αντιθέτως, όπως και η προηγούμενη, μόνο τους παίρνει...

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.