ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνελήφθη ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου – Ηχητικό ντοκουμέντο με τις απειλές του στο θύμα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 50χρονο γυναικοκτόνο στο Μενίδι

Συνελήφθη ο 50χρονος που φέρεται να έστησε ενέδρα και να δολοφόνησε με μαχαίρι την 40χρονη πρώην σύζυγό του στο Μενίδι. Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς στην περιοχή της Φυλής την ώρα που κυκλοφορούσε πεζός και μεθυσμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει ηχητικό ντοκουμέντο από επίθεση που έκανε ο 50χρονος στην 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του (αμφότεροι αλβανικής καταγωγής), 10 μέρες πριν τη στυγερή γυναικοκτονία. Ο 50χρονος δράστης, όπως αποκαλύπτεται από τις μαρτυρίες γειτόνων είχε προμελετήσει τη γυναικοκτονία και δημιουργούσε συχνά πρόβλημα στη 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Πενήντα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού της, περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα πριν από 10 μέρες (στις 7.5.24) ο δράστης και το θύμα είχαν άγριο καβγά, καθώς ο 50χρονος είχε επιτεθεί στην 40χρονη πρώην σύζυγό του και εκείνη προσπαθούσε να τον απωθήσει.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο 50χρονος ακούγεται να φωνάζει «Θα σε σκοτώσω!». Σύμφωνα με μια γειτόνισσα που είδε το περιστατικό, ο δράστης κρατούσε μια σακούλα με μπουκάλια μπίρας, τα έσπαγε στο πεζοδρόμιο και κράδανε προς το μέρος της 40χρονης ένα από αυτά και εκείνη του έλεγε «φύγε από εδώ!».

Η 40χρονη ακούγεται να φωνάζει: «Έι, έι, τι κάνεις; Έχουμε χωρίσει. Έχουμε πάρει διαζύγιο. Τελείωσε. Τελείωσε. Κατάλαβες; Έχουμε πάρει διαζύγιο». Δράστης: «Θα σε σκοτώσω μωρή π@@α!». Στο βίντεο ακούγεται και ο ήχος χαστουκιών, καθώς ο 50χρονος χτύπησε τη 40χρονη.

Το έγκλημα

Η γυναίκα του εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι, γεγονός που σήμανε συναγερμό. Στο σημείο του εγκλήματος στο Μενίδι μετέβησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. Η γυναίκα νεκρή, έχοντας στην κοιλιά της καρφωμένο ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για μια γυναίκα, περίπου 40 ετών, η οποία εντοπίστηκε στη συμβολή της οδού Πάρνηθος και Αριστοτέλους. Στο σημείο βρέθηκε ιατροδικαστής, ενώ γίνονται έρευνες στο σημείο για άλλα στοιχεία ή για τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Στην τσάντα της, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης των στοιχείων της. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η γυναίκα φέρεται να αντιστάθηκε κατά την επίθεση που δέχθηκε αφού ακούστηκε να φωνάζει για βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα (αλβανικής υπηκοότητας), μητέρα δύο παιδιών, είχε κάνει καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 και η τελευταία το Μεγάλο Σάββατο. Ο 50χρονος άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας επίσης, αναζητούνταν από τις αρχές ως βασικός ύποπτος.

Η νέα γυναικοκτονία, μετά την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής τον περασμένο μήνα μπροστά το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, προκαλεί σοκ καθώς στο μεταξύ διάστημα έγινε εκτενής διάλογος για τα αίτια και τη λήψη προληπτικών μέτρων αποτροπής.

Το ιστορικό της τραγικής κατάληξης

Στις 3/4 το 2013 το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18/9 το 2022 το θύμα υπέβαλε και πάλι έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, ωστόσο η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.

Στις 7/5 το 2024 το θύμα υπέβαλε και νέα έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Της χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Οι Αρχές τότε την ενημέρωσαν για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή προκειμένου να φιλοξενηθεί, ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι