ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επεισόδια στον Πύργο κατά την μεταγωγή του 37χρονου – Τί ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Σε εισαγγελέα και ανακριτή ο 37χρονος που σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, παρενέβει στην υπόθεση βιασμού 14χρονης από τον 37χρονο δράστη της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, ο οποίος τότε αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών.

Ειδικότερα,το 2020 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου για βιασμό 14χρονης. Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης με την οποία είχε συγγενική σχέση.

Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Πύργου επρόκειτο να οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι ο 37χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τη Αστυνομία, ομολόγησε ότι σκότωσε την 11χρονη, που βρέθηκε νεκρή χθες το απόγευμα στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας. Στην συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθει στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου, ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, ο οποίος θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ωστόσο λόγω επεισοδίων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου η μεταγωγή του 37χρονου αναβλήθηκε.  Οργισμένοι συγγενείς του θύματος όρμησαν στο περιπολικό που βρισκόταν μέσα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος για να τον λιντσάρουν, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν. Τελικά, λόγω των επεισοδίων, η μεταγωγή του 37χρονου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ελήφθη απόφαση να φύγει το περιπολικό για λόγους ασφαλείας.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, η νεκροψία – νεκροτομή στην σορό της 11χρονης, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο ο 37χρονος σκότωσε την ανήλικη και να προσδιορισθεί ο χρόνος που επήλθε ο θάνατος.

Επίσης, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι η ανήλικη.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελευθέρα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι