ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα νέα στοιχεία για την δολοφονία Καραϊβάζ – Ποιοι είναι οι 2 συλληφθέντες

Τα νέα στοιχεία για την δολοφονία Καραϊβάζ – Ποιοι είναι οι 2 συλληφθέντες

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, βρίσκονται στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Τα δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών, οδηγούνται σε εισαγγελέα και ανακριτή, όπου θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Τα δύο συνελήφθησαν για την φερόμενη εμπλοκή στην υπόθεση εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο που σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

https://youtu.be/ABP6hDVZrNk

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές και ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία κατά την επίσημη ενημέρωση, οι δύο εκτελεστές φαίνεται να έχει κάνει “πρόβα”, μία μέρα πριν από την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν. Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Oι δύο ημεδαποί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου 2021» είπε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν σαραντάχρονο και έναν σαραντάχρονο που έχουν μεταξύ τους συγγενική σχέση.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση.

Εν τω μεταξύ, στο πρόσωπο που φέρεται να είναι ο εντολέας της εκτέλεσης Καραϊβάζ, φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών και πλέον το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί το παζλ είναι κάποια στοιχεία που απαιτούνται για να δέσουν την υπόθεση και να σταλεί η δικογραφία στον εισαγγελέα. Οι αρχές φέρεται να προσανατολίζονται πως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είναι άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Χτες σε ανάρτηση για τις εξελίξεις προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

»Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

«Το πίστευα (σ.σ. ότι θα έρθει αυτή η στιγμή). Και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες μου συνεντεύξεις που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την δολοφονία του Γιώργου. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα έχει θετική έκβαση η κατάσταση, από τις επαφές μου με τον διευθυντή του ανθρωποκτονιών. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προβεί σε δύο συλλήψεις» είπε χτες η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx