ΘΕΜΑ

Στα ύψη ο υδράργυρος, αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος, αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ,

Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι σήμερα Πέμπτη ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Στη Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στη Θράκη τους 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία και Θράκη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα και στην κεντρική Μακεδονία. Στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στη Θράκη βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς και στη Θράκη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Ελλάδα, Νησιά Ιονίου: Γενικά αίθριος ο καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος, Θεσσαλία: Γενικά αίθριος ο καιρός. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικούς όμβρους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 βαθμούς και στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος ο καιρός. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. O Δήμος Αθηναίων έχει ανοίξει οκτώ κλιματιζόμενους χώρους για τις ημέρες του καύσωνα.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως για τα ανατολικά και νότια. Στη δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να επικρατεί έντονη ζέστη με τον υδράργυρο από την Παρασκευή και έπειτα να προσεγγίζει τους 37-38°C.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι