ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον εισαγγελέα ο Youtuber Hayate για κακοποίηση ΑμεΑ – “Μας χτυπούσε επ’ αμοιβή”

Στον εισαγγελέα ο Youtuber που κακοποιούσε ΑμεΑ στα social media -«Τον πλήρωναν για να μας χαστουκίζει»

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 35χρονος Youtuber γνωστός και ως Hayate που διατηρούσε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ΑμεΑ με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Ο 35χρονος συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής. Ο άνδρας κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων ΑμεΑ, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, φέρεται να διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε απευθείας σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Μάλιστα στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω»

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες θυμάτων του 35χρονου Youtuber.

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… “δωρεές με παραγγελία” (π.χ. “καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει” κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί.

Το χειρότερο είναι ότι έδινε αλκοόλ σε κορίτσια 15 έως 17 ετών τις έβαζε να χορεύουν προκλητικά και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο», σημείωσε ένα από τα θύματα του που μίλησε στον ANT1.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε “θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο”. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά. Έχει χτυπήσει και εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Όλα όσα βλέπατε γίνονταν στο σπίτι του συλληφθέντος, όπου είχαν έρθει και πολλά διάσημα πρόσωπα», τόνισε ένα ακόμη θύμα του 35χρονου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι