ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου – Απαντήσεις θα δώσουν οι εκταφές

Στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου – Απαντήσεις θα δώσουν οι εκταφές

Στον Κορυδαλλό έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ότι χορήγησε κεταμίνη στην εννιάχρονη κόρη της, τη μικρή Τζωρτζίνα, με συνέπεια να της προκαλέσει τον θάνατο. Η κατηγορούμενη προφυλακίστηκε χτες μετά την απολογία της και σύμφωνα με τις πληροφορίες ξέσπασε σε κλάματα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό από τη ΓΑΔΑ. Μάλιστα την ώρα που έφτασε στις φυλακές, κόσμος που βρισκόταν στο σημείο την αποδοκίμασε, ενώ αυτή φορώντας κουκούλα οδηγήθηκε με σκυμμένο το κεφάλι εντός των φυλακών. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί και χτες στην Ευελπίδων για να αποδοκιμάσει την κατηγορούμενη παιδοκτόνο, της οποίας το πατρικό σπίτι στην Πάτρα είχε περικυκλωθεί από πλήθος κόσμου, μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη της.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατηθεί σε ειδικό κελί, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια της εντός των φυλακών. Έτσι, μετά τις πρώτες δύο μέρες τις οποίες και θα τις περάσει σε απομόνωση, λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, στην συνέχεια αναμένεται να μείνει σε ειδικό χώρο και θα προαυλίζεται μόνη της έτσι ώστε να αποφευχθεί να δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση από τις συγκρατούμενές της.

Τι ισχυρίστηκε η Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη ισχυρίσθηκε ότι δεν μπορεί να χορήγησε εκείνη την κεταμίνη, αφού σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή η τοξική ουσία έδρασε εντός 20 λεπτών και το παιδί απεβίωσε στις 15:50, ενώ ο απινιδωτής του ενεργοποιήθηκε στις 15:35. Η μόνη στιγμή που ήταν μόνη με το παιδί της, ήταν περίπου μιάμιση ώρα πριν και όχι 20 λεπτά προ του θανάτου. Επίσης εξέφρασε τη σκέψη ότι το νοσοκομείο διέθετε κεταμίνη, κάτι που το “Αγλαία Κυριακού” διέψευσε.

Η κατηγορουμένη υποστήριξε εν γένει ότι η ουσία δόθηκε ή από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ή από κάποιον άλλον, πάντως όχι από την ίδια. Απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας δεν άφησε αιχμές για τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Καταρχάς ρωτήθηκε για το τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα προτού πεθάνει η 9χρονη κόρη της, όταν έλεγε στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Η μητέρα απάντησε στην ανακρίτρια πως τα λόγια της αυτά ήταν ένα “καμπανάκι” προς τους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα περιστατικά γνώριζε ότι το παιδί της έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Η ανακρίτρια τη ρώτησε για ποιο λόγο την ενδιέφερε αν υπήρχαν κάμερες στους θαλάμους και η κατηγορουμένη απάντησε ότι είχε σημειωθεί κλοπή και ήθελε να είναι σίγουρη για τα προσωπικά της αντικείμενα. Για την επιμονή της να έχει μονόκλινο δωμάτιο, είπε ότι το δικαιούτο επειδή το παιδί της ήταν τετραπληγικό. Αναφέρθηκε επίσης στις διακυμάνσεις της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά χωρίς να αφήσει υπόνοιες εναντίον του. Για την ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη στάση της όλο αυτό  το διάστημα, η κατηγορουμένη απάντησε: «Ήδη είχα χάσει δύο παιδιά…Είμαι μια μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή».

Τα άλλα δύο παιδιά

Όσον αφορά τα άλλα δύο παιδιά της, είπε ότι υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους και αυτές δεν έδειξαν εγκληματική ενέργεια. Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας  ανέφερε πως ειχε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Αν ήμουν ένοχη θα επεδίωκα έρευνα από τη Δικαιοσύνη;» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως ξανάνοιξαν οι φάκελοι των δύο άλλων παιδιών και άρχισε προκαταρκτική εξέταση.

Όσον αφορά στην κεταμίνη, για την οποία η κατηγορουμένη υπαινίσσεται ιατρικό ή νοσηλευτικό λάθος, η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν αρνείται ότι η ουσία υπάρχει στο νοσοκομείο, αλλά δηλώνει εγγράφως ότι «ουδέποτε χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη αυτούσια ή ως συστατικό άλλου φαρμάκου». Η ΠΟΕΔΗΝ επίσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η συγκεκριμένη κλινική όπου νοσηλευόταν το κορίτσι, δεν έχει κεταμίνη.

Και ο σύζυγός της, αυτό αναφέρει σχετικά, ότι δηλαδή έμαθε πως η κλινική δεν διέθετε αυτή την ουσία. Ο Μανώλης Δασκαλάκης έμμεσα κατηγορήθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του προχθές, ότι ίσως εκείνος είχε προμηθευτεί την κεταμίνη, επειδή εργαζόταν, όπως και ο πατέρας του, σε φαρμακαποθήκη. Εντούτοις ούτε όλες οι φαρμακαποθήκες έχουν κεταμίνη, ούτε είναι γνωστό αν η συγκεκριμένη την διέθετε και αν έλειψε κάποιο μπουκάλι από το στοκ της. Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε ότι ο πατέρας του πράγματι εργαζόταν σε φαρμακαποθήκες.

«Κι εγώ μεταφέρω πράγματα από φαρμακευτικές εταιρείες, εγώ μόνον από μια συγκεκριμένη, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, μπορούν να τα ψάξουν όλα. Η Ρούλα τα λέει αυτά επειδή είναι δύσκολη η θέση της και για αυτό αφήνει τέτοια υπονοούμενα. Εγώ θέλω μόνο να φανεί η αλήθεια. Δεν υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο όπως έμαθα. Και δεν είναι τσεκαρισμένο μόνο από εμένα, αυτό είναι τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων και από αυτούς που προμηθεύουν τα φάρμακα στο “Αγλαΐα Κυριακού”. Κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο, ήταν μόνη της!», είπε.

Θρίλερ με τη σπιτονοικοκυρά

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς ότι το ζευγάρι, ή πάντως η Πισπιρίγκου εμπλέκεται στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της για ίδιον συμφέρον, ο σύζυγός της δηλώνει ότι δεν είχαν κανένα όφελος από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, Ευγενία Κούτρα, και ότι άλλες γυναίκες είχαν προσληφθεί για την φροντίδα της. «Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές, μετά μπήκε μια άλλη γυναίκα. Άλλαξαν τρεις γυναίκες μέχρι να “φύγει” η σπιτονοικοκυρά. Εμείς μάλιστα είμασταν εκείνοι που τη μεταφέραμε στο νοσοκομείο την πρώτη φορά. Είχε πέσει και από τότε έκατσε στο κρεβάτι και ένα βράδυ ξαφνικά κόντευε να κάνει σηψαιμία. Είχε μια πληγή στο πόδι μεγάλη σε βάθος. Την πήγαμε στο νοσοκομείο, την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Ήταν να της κόψουν το πόδι αν θυμάμαι καλά. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα», είπε ο πατέρας των τριών κοριτσιών.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στα όσα έχουν ακουστεί περί κληρονομιάς που ενδέχεται να είχε η συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά και για τα ενοίκια που λέγεται ότι δεν πλήρωνε η οικογένεια. «Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μόνο μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς τής δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις. Μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε όφελος. Καταρχήν, γιατί να σκοτώσεις μια γυναίκα που ούτε καν σου έχει γράψει το σπίτι;», απάντησε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Εντούτοις σήμερα έγινε γνωστό ότι θα γίνει εκταφή της σπιτονοικοκυράς, καθώς η μεν κατηγορουμένη υποστηρίζει ότι η γυναίκα της είχε καρκίνο, άλλοι συγγενείς της 69χρονης παρότι δεν είχαν σχέσεις μαζί της, την διαψεύδουν. Θα γίνει εκταφή για να προσδιοριστεί αν υπήρχαν τοξικές ουσίες στον οργανισμό της. Η γυναίκα απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2020. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς του για να μεσολαβήσει σε πώληση ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ. Οι συγγενείς της είναι μακρινά ξαδέλφια και εν γένει η θανούσα δεν είχε σχέσεις με κανέναν συγγενή της εδώ και πολλά χρόνια, γιατί ήταν μοναχικό άτομο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι