ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στον θρόνο του Μουντιάλ για τρίτη φορά η Αργεντινή

Στον θρόνο του Μουντιάλ για τρίτη φορά η Αργεντινή

Στον θρόνο του Μουντιάλ η Αργεντινή, η ομάδα του Λιονέλ Μέσ πουι νίκησε στα πέναλτι τη Γαλλία, έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό και σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο για τρίτη φορά στην ιστορία της. Ο αποψινός τελικός ήταν η 13η συνάντηση ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία.

Πραγματικά, ο τελικός στο Lusail του Κατάρ θα μείνει αξέχαστος, με την Αργεντινή και την Γαλλία να προσφέρουν ένα συναρπαστικό ματς, που κρίθηκε στα πέναλτι, ένας αγώνας που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Ο 35χρονος Μέσι, που γεννήθηκε λίγους μήνες μετά από τον θρίαμβο του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό, σήκωσε από τα χέρια του Τζιάνι Ινφαντίνο το σπουδαιότερο τρόπαιο που έχει κερδίσει στην καριέρα του.

Αγώνας-θρίλερ

Ο αγώνας τελείωσε 2-2 στην κανονική του διάρκεια, η παράταση “ανέβασε” το σκορ στο 3-3, ωστόσο, στ πέναλτι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε την εκτέλεση του Κομάν, ενώ ο Τσουαμενί ήταν άστοχος. Δύο γκολ πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι, ενώ χατ τρικ για τους Γάλλους σημείωσε ο Εμπαπέ, στέλνοντας το ματς στην παράταση με δυο γκολ στο φινάλε του τελικού.

Η Αργεντινή εμφάνισε πιο επιθετική εικόνα στα πρώτα λεπτά του τελικού, με την Γαλλία να δέχεται πίεση και να δυσκολεύεται στην κυκλοφορία της μπάλας. Η υπεροχή της “Αργεντινή” εδραιώθηκε σιγά σιγά, με τον Λιονέλ Μέσι να πραγματοποιεί μία μοναδική. Το 1-0 υπέρ της Αρεντινής δεν άργησε να έρθει. Ο Ντεμπελέ ανέτρεψε τον Ντι Μαρία εντός μεγάλης περιοχής και ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

https://youtu.be/rRMeHuRpxaI

“Απούσα” η Γαλλία

Η Γαλλία εμφανίστηκε “απούσα” από τον αγωνιστικό χώρο και στο 36′ δέχθηκε μια φαρμακερή αντεπίθεση, με τον Ντι Μαρία να είναι ο τελικός αποδέκτης και να κάνει το 2-0. Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έκανε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Τουράμ και Κόλο Μουανί στη θέση των Ντεμπελέ και Ζιρού.

Η Γαλλία δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της στην επανάληψη και η Αργεντινή έδειξε να ελέγχει το ματς και να.. οδεύει προς την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022. Μετά από τις αλλαγές που έκανε σταδιακά ο Ντεσάμπ και μέσα σε δυο λεπτά -πριν το φινάλε του ματς- η “αλμπισελέστε” έφτασε σε απίστευτη ισοφάριση! Στο 79′ ο Μαρτσίνιακ έδωσε πέναλτι, σε ανατροπή του Μουανί από τον Οταμέντι, με τον Εμπαπέ να μειώνει σε 2-1. Στο 81′ ο “αστέρας” των “μπλε” και της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το 2-2 με τρομερό γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δυο ομάδες να είναι προσεκτικές στην άμυνα. Η μοναδική καλή φάση ήρθε στο 90+7, με τον Γιορίς να διώχνει το δυνατό σουτ του Μέσι. Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, όμως, έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Στο 118′ ο Μέσι έκανε το 3-2 κι έγινε ο δεύτερος Αργεντινός μετά τον Κέμπες το 1978 που βάζει δύο γκολ σε τελικό. Στο 116′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, για χέρι του Μοντιέλ και ο Εμπαπέ έκανε -χατ-τρικ και έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου επικράτησε η Αργεντινή.

Πανηγυρισμοί στο Μπουένος Άϊρες

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν στο Μπουένος Άιρες μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ. Οι χιλιάδες Αργεντινοί που βρίσκονταν στο κέντρο της πρωτεύουσας, ξέσπασαν από χαρά μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοντιέλ, με το βίντεο του Sky Sports να είναι χαρακτηριστικό…

Λίγα λεπτά μετά τη λήψη του τελικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε tweet του έδωσε συγχαρητήρια στην Αργεντινή. Όπως αναφέρει, δίνει μέσα από την καρδιά του συγχαρητήρια στην Αργεντινή και τους Αργεντινούς που έγιναν πρωταθλητές του παγκόσμιου κυπέλλου της FIFA, ύστερα από ένα έντονο ματς στην ιστορία των τελικών Κυπέλλου. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρακολούθησε από τη Ντόχα τον τελικό κυπέλλου, ύστερα από την πρόσκληση της κυβέρνησης του Κατάρ, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι