Super μπαμπάδες εν δράσει

Super μπαμπάδες εν δράσει

της Νεφέλης Λυγερού  – 

«Βρίσκομαι έξω από την αίθουσα τοκετού. Εκεί μέσα θα γεννηθεί το μέλλον, σκέφτομαι. Και θα αλλάξει για πάντα το δικό σου, λέει η φωνούλα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Μπαίνω μέσα. Βγαίνω. Με το χαμόγελο στα χείλη. Του Τζόκερ, όχι εκείνο που τραγουδούσε η Βέμπο στο ‘κορόιδο Μουσολίνι’. Είμαι μπαμπάς…».

Έτσι αρχίζει το ταξίδι του Σταύρου Σταυρινού, δημιουργό του superdad.gr. Της διαδικτυακής πλατφόρμας που απευθύνεται στους μπαμπάδες που προσπαθούν να γίνουν οι ήρωες των παιδιών τους. Με καθημερινή ενημέρωση και μία μεγάλη ομάδα συνεργατών, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα superdad έρχεται να συστήσει στους αναγνώστες του Διαδικτύου μια νέα κοινότητα για τους Έλληνες μπαμπάδες, μέλλοντες και νυν, με ενδιαφέροντα άρθρα, θέματα, προσωπικές εμπειρίες, συμβουλές, προτάσεις και συνεντεύξεις.

Το superdad.gr είναι η πρώτη ελληνική ιστοσελίδα για μπαμπάδες. Απευθύνεται επίσης και στις μαμάδες που θέλουν να μάθουν όσα λένε και σκέφτονται οι μπαμπάδες μεταξύ τους. Θέμα του εγχειρήματός είναι ο νέος μπαμπάς και ό,τι μπορεί να απασχολήσει τον ίδιο στην καθημερινότητά του.

«Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους μπαμπάδες να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ και να δουν τη θετική πλευρά του πράγματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας φρεσκοπαντρεμένος πατέρας και σύζυγος αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις. Συνεχώς προβληματίζεται για το ρόλο του και τις απαιτήσεις αυτού. Επιθυμεί, άλλωστε, να γίνει καλύτερος γονιός. Εμείς προσφέρουμε έναν οδηγό επιβίωσης, αλλά και πληροφορίες που μπορούν να του φανούν χρήσιμες και συνάμα ενδιαφέρουσες», σχολιάζει ο ιδρυτής του. Πράγματι στον ιστότοπο, μπορεί κανείς να διαβάσει το γράμμα ενός μπαμπά στη μεγάλη του κόρη για τα δέκατά της γενέθλια. Να βρει εύκολες και οικονομικές προτάσεις για μικρά και μεγάλα αγόρια, αλλά και να ενημερωθεί για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έτσι ώστε να κατανοήσει καλύτερα τη σύντροφό του. Τέλος, κάποιος μπορεί να βρει ενδιαφέρον το χιουμοριστικό άρθρο “όλη η αλήθεια γύρω από τις κενώσεις των μωρών».

Πηγή ενημέρωσης

Το superdad ξεκίνησε ως ιδέα στα τέλη του 2012 από έναν τότε νέο μπαμπά! Η έμπνευση ήρθε με τη γέννηση της κόρης του. «Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα τεράστιο κενό στην ενημέρωση στο ελληνικό διαδίκτυο σχετικά με τον σύγχρονο πατέρα. Σε αντίθεση με μια πληθώρα ιστότοπων και ιστολογίων που υπήρχε για τη μητέρα και την γενικότερη εμπειρία της μητρότητας. Η ιδέα αυτή στην πορεία αγκαλιάστηκε και από άλλους που εντάχθηκαν στην ιδρυτική ομάδα».

Είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται με την πατρότητα τόσο εξειδικευμένα. Το superdad.gr, άλλωστε, έχει μία ομάδα συνεργατών που απαρτίζεται από ειδικούς ψυχολόγους, ιατρούς, διατροφολόγους, παιδαγωγούς, γυμναστές και άλλους συντελεστές. Η Ελεονώρα Κανάκη είναι η αρχισυντάκτρια της ιστοσελίδας και δεκάδες συνεργάτες συμβάλουν με άρθρα και συνεντεύξεις. Νέοι μπαμπάδες, μελλοντικοί μπαμπάδες, αλλά και έμπειροι μπορούν να την απολαύσουν!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι