ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθερη η υπάλληλος της “Κιβωτού” που είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή

Ελεύθερη η υπάλληλος της "Κιβωτού" που είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή,

Συνελήφθη από την Αστυνομία η επικεφαλής της “Κιβωτού’’ στην Καλαμάτα, το πρωί, για οπλοκατοχή, αλλά μετά από κατάθεση αφέθηκε ελεύθερη με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέας καθώς οι εξηγήσεις της κρίθηκαν πειστικές. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο στο συρτάρι του γραφείου της υπαλλήλου. Η ίδια δήλωσε άγνοια και στη συνέχεια φέρεται να είπε ότι ήταν ξεχασμένο από την προηγούμενη διοίκηση.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της υπαλλήλου καθώς το όπλο δεν ήταν δηλωμένο και κατασχέθηκε για να εξεταστεί. Πρόκειται για περίστροφο το οποίο είναι παλιό αλλά λειτουργικό. Χθες είχε γίνει έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στη Χίο. Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες ασφάλειας κάθε περιοχής, ύστερα από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία συλλέγει όλα τα οικονομικά στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν τα παραστατικά της ‘’Κιβωτού’’ αναδρομικά.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής εξέταση των στοιχείων, στα ταμεία της “Κιβωτού” από το 2014 έως σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν και οι δωρεές ακινήτων, από ιδιώτες και οργανισμούς προς τη δομή.

Διασταύρωση στοιχείων

Τα στοιχεία από τις περιφερειακές δομές διασταυρώνονται με τα στοιχεία από το κεντρικό λογιστήριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία η οποία έκανε έφοδο την περασμένη Τρίτη. Οι έρευνες εκτός των οικονομικών στοιχείων της δομής, εστιάζονται και σε 15 πρόσωπα, που ανήκαν στον κύκλο της διοίκησης καθώς και στα μέλη του προηγούμενου ΔΣ υπό την προεδρία της συζύγου του π. Αντώνιου.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εγκατάσταση ορκωτών λογιστών για την καταγραφή όλων των λογιστικών πράξεων και τον εντοπισμό τυχόν παρατυπιών ή και παρανομιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι