ΘΕΜΑ

Τα ερωτικά ραντεβού και το ΝΑΤΟ!

Τα ερωτικά ραντεβού και το ΝΑΤΟ! Μαρία Καλοπούλου

Αυτό δεν είναι άσκηση! Ούτε πρόκειται να “εκστρατεύσουμε” με τη γνωστή δυτική συμμαχία! Και παρά το όνομα, η νέα τάση γνωριμιών δεν έχει τίποτα βάναυσο, πολεμικό ή κάτι που θα δοκιμάσει την πίστη σας στην ανθρωπότητα! Το νατοϊκό ραντεβού που γνωρίζει μεγάλες “δόξες” στη γενιά Gen Z, έχει να κάνει με “δεν είσαι προσκολλημένος σε ένα αποτέλεσμα”. Πάμε να εξηγηθούμε…

Δεδομένου ότι ο σύγχρονος κόσμος των γνωριμιών έχει πολλές τοξικές τρέλες, περιμένουμε κάθε νέα τάση να είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Αλλά με την άφιξη της τάσης των γνωριμιών του ΝΑΤΟ, η σύγχρονη κουλτούρα γνωριμιών μπορεί να αρχίσει να ηρεμεί! Το νατοϊκό ραντεβού σημαίνει ότι “Δεν είσαι προσκολλημένος σε ένα αποτέλεσμα”. Αυτό το απελευθερωτικό κίνημα περιλαμβάνει ραντεβού για τη χαρά του ραντεβού, χωρίς να ανησυχείτε πολύ για το πού οδηγεί όλο αυτό.

Μπορεί να καταλήξετε σε μια μακροχρόνια σχέση ακολουθώντας αυτήν την προσέγγιση, αλλά το κλειδί είναι ότι δεν βρίσκεστε σε αδιαπραγμάτευτα σχέδια σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, εστιάζετε στο να είστε παρόντες στα σκαμπανεβάσματα της διαδικασίας μίας νέας γνωριμίας.

Εάν ο δια βίου σας στόχος είναι να βρείτε τη μακροχρόνια δέσμευση, αυτή η τάση πιθανότατα θα σας φανεί περίεργη, ακόμη και αντιπαραγωγική. Αλλά αν το ραντεβού έχει γίνει αγγαρεία για εσάς – ή σας κυριεύει η απογοήτευση κάθε φορά που μια πιθανή σχέση δεν λειτουργεί – η τάση μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να απολαμβάνετε τη ζωή ξανά, ενώ αφήνετε τις σχέσεις να διαμορφωθούν φυσικά γύρω σου.

Δεν είναι το ραντεβού του ΝΑΤΟ

Ίσως είναι σκόπιμο να περιγράψουμε το νατοϊκό… ραντεβού ως την απόλυτη μορφή “χαλαρού” ραντεβού, αλλά μην το μπερδεύουμε με τις πιο τοξικές συνήθειες ραντεβού που συνδέονται με αυτόν τον όρο. Το νατοϊκό ραντεβού δεν είναι να καταπιέζεις τα αληθινά σου συναισθήματα και να προσποιείσαι ότι δεν σε νοιάζει όταν το κάνεις.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύατε πάντα, το ταξίδι μίας νέας γνωριμίας και τα μαθήματα που διδάσκεστε από αυτό έχουν μεγαλύτερη σημασία παρά ο προορισμός. Επίσης, δεν είναι να αποφεύγετε ή να απομακρύνετε άτομα για τα οποία νιώθετε συναισθήματα ή να χρησιμοποιείτε την ψυχρή στάση σας ως δικαιολογία για να φέρεστε σε κάποιον άσχημα ή να είστε συναισθηματικά μη διαθέσιμος. Εάν είστε αποφασισμένοι να επιτύχετε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, είτε είναι να βρείτε μια σχέση είτε να παραμείνετε ελεύθεροι, δεν το κάνετε σωστά.

Αντίθετα, περιλαμβάνει το άλμα και την αποδοχή ότι ό,τι φέρνει μία νέα γνωριμία είναι για να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και να ξεπεράσετε τα συναισθήματα δυσφορίας του παρελθόντος. Κανένα ραντεβού δεν είναι αποτυχημένο γιατί κάθε ραντεβού σάς δίνει την ευκαιρία να μάθετε κάτι και να ζήσετε τον πραγματικό κόσμο των γνωριμιών. Αλλά τι λένε οι άνθρωποι για αυτήν την τάση;

«Για μένα, τα ραντεβού του ΝΑΤΟ είναι πολύ παρόμοια με τα πνευματικά ραντεβού όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί, όρια και ανησυχίες για το μέλλον». «Το να είμαστε μαζί στην παρούσα στιγμή γίνεται το δώρο».

Το ραντεβού ΝΑΤΟ

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθείς εντελώς από το αποτέλεσμα ενός ραντεβού, ειδικά όταν μπορεί να πιστεύεις εδώ και χρόνια ότι χρειάζεσαι μια μακροχρόνια σχέση για να είσαι ευτυχισμένος και επιτυχημένος. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσπαθήσετε να επιστρέψετε σε μια νοοτροπία που μπορεί να είχατε όταν ήσασταν νεότεροι, ίσως όταν δεν ήσασταν υπό πίεση να συνδυάσετε τη ζωή σας ενάντια στο ανελέητο χτύπημα του βιολογικού σας ρολογιού.

Νεότεροι, πιθανότατα βγαίνατε ραντεβού με τους ανθρώπους που σας άρεσαν και αποφεύγατε αυτούς που δεν θέλετε, χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα έπρεπε να κάνετε ή πού θα καταλήξετε. Προσπαθήστε να ανακτήσετε αυτή την προοπτική, όταν ακολουθούσατε τη ροή της ζωής και τα ένστικτά σας.

Είναι επίσης σημαντικό να μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα και να βγάζετε ραντεβού χωρίς προσδοκίες. Μην παρασύρεστε από ελπίδες ότι αυτό το άτομο που αρχίζει να σας αρέσει θα είναι το άτομο που θα παντρευτείτε.

Εμπιστευτείτε ότι οι σχέσεις που πρόκειται να εξελιχθούν, θα εξελιχθούν, οι άλλες, όχι. Με άλλα λόγια, «αν είναι να’ρθει θε να ‘ρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει»! Ομοίως, αν τα πράγματα αρχίσουν να εξελίσσονται με κάποιον που δεν πιστεύατε ότι ήταν ο τύπος σας, συνεχίστε… το ταξίδι. Ποτέ δεν ξέρετε πού μπορεί να σας οδηγήσει.


Σε συνεργασία με το womanidol 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι