Προφυλακιστέος ο “Ινδιάνος” – Τα άλλοθι δεν έπεισαν την ανακρίτρια

Προφυλακιστέος ο "Ινδιάνος" – Τα άλλοθι δεν έπεισαν την ανακρίτρια

Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά ο Ελληνοϊρακινός για την βίαιη επίθεση εις βάρος του αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη, ο επονομαζόμενος “Ινδιάνος”, παρά το θρίλερ που προηγήθηκε με την νέα κατάθεση του βασικού μάρτυρα, που ανασκεύασε όσο αρχικά είχε καταθέσει, ενώ τα άλλοθι που ο κατηγορούμενος προσκόμισε δεν έπεισαν τελικώς την ανακρίτρια. Ήδη είχε κριθεί προφυλακιστέος ένας από τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται  ότι ο εν λόγω μάρτυρας, σε νεότερη κατάθεση του ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, είχε αναφέρει ότι ο Ελληνοϊρακινός δεν είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το δίκυκλο, όπως είχε υποδείξει αρχικά, καθώς έτρεξε εκ των υστέρων στο σημείο. Ο ίδιος φέρεται να είχε συμπληρώσει ότι δεν αναγνώρισε τον συγγενή του από τα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, όπως είπε αρχικά, αλλά μετά από υπόδειξη βίντεο από την ΕΛΑΣ.

Οικογενειακές διαφορές στη Νέα Σμύρνη;

Σημειώνεται ότι σχεδόν από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του, ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη, την ώρα των επεισοδίων, αλλά στη Μαγούλα, όπου διαμένει και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του, δικηγόρος Αθηνών Παύλος Σαράκης, είχε δηλώσει τότε ότι αυτό θα αποδειχθεί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και το GPS. Σε υπόμνημά του, άλλωστε, ο κ. Σαράκης παρουσιάζει σειρά άλλοθι που επικαλείται ο 30χρονος, ο οποίος επιμένει ότι δεν ήταν στη Νέα Σμύρνη την επίμαχη ώρα.

«Είδα τον κουνιάδο μου να τρέχει στο μπούγιο, αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό» είχε καταθέσει στην 13η ανακρίτρια, ο μάρτυρας που κατονόμασε τον 30χρονο κατηγορούμενο ως βασικό πρωταγωνιστή της επίθεσης εναντίον του 27χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Η εξέταση του μάρτυρα από την ανακρίτρια έγινε την Παρασκευή, μόλις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η απολογία του κατηγορούμενου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο μάρτυρας είχε επιμείνει ότι συνάντησε τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, και είχε επιβεβαιώσει τον γνωστό διάλογο που είχαν:  «Του είπα “μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς” και μου απαντάει “γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους;” και εγώ του απάντησα “ναι” και αμέσως έφυγα για να  μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς».

Σωρεία αντιφάσεων

Ο μάρτυρας φέρεται να κατάθεσε ότι άκουσε ξαφνικά κάποιον να φωνάζει “έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια” και ότι είδε κάποιον να τρέχει προς τους αστυνομικούς , ακολουθούμενος από πλήθος. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια ότι πήγε την επομένη των επεισοδίων στη ΓΑΔΑ και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο κουνιάδος του και ένας φίλος του (αυτός με το ψευδώνυμο ο “Πόντιος”) ήταν στα επεισόδια.

«Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην Αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση» αναφέρει στην κατάθεσή του που αποκάλυψε το in.gr.

Φέρεται τέλος να είπε ότι πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον 30χρονο γιατί σέβεται «τον νόμο και την τάξη», προσθέτοντας ότι «εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα» και εξέφρασε την επιθυμία να εξεταστεί από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.

Η απολογία του “Ινδιάνου”

Ο τριαντάχρονος κατηγορούμενος, ο οποίος απολογείται στην ανακρίτρια για τη συμμετοχή του στην επίθεση κατά του αστυνομικού, αρνούνταν πλήρως την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που του αποδίδεται και επικαλείται συγκεκριμένο άλλοθι. Ζητούσε επίσης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως είχε πει από την αρχή ο συνήγορός του και προτείνε την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν το άλλοθι του.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι την ημέρα των επεισοδίων, από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, βρισκόταν στο χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο και ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ελευσίνα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της εταιρίας. Στην Ελευσίνα είχε παραμείνει σε ένα πάρκο μαζί με τρία φιλικά του πρόσωπα, μέχρι και την ώρα που σημειωνόταν η επίθεση εναντίον του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Εκείνη την ώρα, ο 30χρονος υποστήριξε ότι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του στη Μαγούλα.

Αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση στον σύζυγο της αδελφής του, τον οποίο χαρακτηρίζει «ψυχικά ασταθή» και υποστηρίζει ότι ο κουνιάδος του, ο οποίος είναι και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, τον είχε απειλήσει πριν λίγες ημέρες, λέγοντας του: «Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα…», «Θα σε φτιάξω….». Αποδίδει τέλος αυτήν την έχθρα εναντίον του και εναντίον της οικογένειας του στο ότι τα παιδιά του μάρτυρα και ανίψια του δεν θέλουν να έχουν επαφή με τον πατέρα τους.

Ο κατηγορούμενος είχε προσκομίσει  καιέγγραφες βεβαιώσεις του εργοδότη του στην ανακρίτρια που αναφέρουν ότι την επίμαχη μέρα των επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα. Αυτό προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων της επιχείρησης, που προσκόμισε στη δικαστική λειτουργό. Παρόλα αυτά και την ανασκευή της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα, κρίθηκε τελικώς προφυλακιστέος.

Η πρώτη προφυλάκιση

Νωρίτερα ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν συνολικά έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια επίθεση εναντίον τού αστυνομικού. Ένας από αυτούς, ο 23χρόνος κατηγορούμενος κρίθηκε ήση προφυλακιστέος. Μαζί του απολογήθηκε και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του, με τον οποίο είχαν συλληφθεί, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, καθώς, ενώ αρχικά είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην ανάκριση κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος του και αφορούν την κατοχή εκρηκτικών. Η αλλαγή αυτή έγινε, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Στον 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, η συνήγορος, Άννυ Παπαρούσου, δήλωσε ότι τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Η ίδια πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες αυτές μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στην δικογραφία..

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι