ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα κοριτσάκια της Πάτρας, η τραγωδία της Ανδραβίδας και η απαγωγή

Τα κοριτσάκια της Πάτρας, η τραγωδία της Ανδραβίδας και η απαγωγή

Τρία θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη είναι το μυστήριο με τα τρία κοριτσάκια της Πάτρας, το στυγερό έγκλημα στην Ανδραβίδα και η απαγωγή του 40χρονου για την απελευθέρωση του οποίου καταβλήθηκαν 800.000 ευρώ. Όσον αφορά στα κοριτσάκια, σήμερα τελέσθηκε το μνημόσυνο για το τρίτο παιδί που χάθηκε, αλλά και για τα άλλα δύο.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, καθώς έχουν εκτοξευθεί απειλές κατά των γονέων και κυρίως κατά της μητέρας, που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ήδη δικάσει και καταδικάσει. Οι γονείς περιγράφονται από όσους ήταν παρόντες ως σιωπηλοί και έντονα καταβεβλημένοι στη διάρκεια της τελευτής που ολοκληρώθηκε στις 10:30π.μ. Εν τω μεταξύ ο ιδιώτης ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων αλλά και ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας στην υπόθεση με τα κοριτσάκια της Πάτρας.

Ο μεν Πάνος Σόμπολος είπε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει την ανθρωποκτονία γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια του», ο δε Γρηγόρης Λέων είπε ότι ενώ αρχικά οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θεωρήθηκαν πλήρεις, υπό το φως και του τρίτου θανάτου επανεξετάζονται και «διαφαίνονται σε αυτές πολλά κοινά στοιχεία ιδίως στους πνεύμονες», στα οποία όμως συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να αναφερθεί προτού επισημοποιηθούν.

Μετά τα κοριτσάκια της Πάτρας, η Ανδραβίδα

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του τετραπλού φόνου στην Ανδραβίδα, που εκτέλεσε με σφαίρα στο κεφάλι τους γονείς και έπνιξε ένα αγοράκι 1,5 έτους και άλλο ένα 2,5 ετών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή και υποστηρίζει ότι πήγε ένοπλος να ζητήσει τα νοίκια επειδή ο ενοικιαστής τον είχε απειλήσει ότι θα τον σκότωνε αν του τα ξαναζητούσε. Βρέθηκε το όπλο του φόνου σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στην Πάτρα καθ΄υπόδειξίν του και για τα παιδιά είπε «δεν θέλω να θυμηθώ, δεν υπάρχει συγχώρεση», όμως δεν ομολόγησε τον πνιγμό τους.

Εντούτοις ο δράστης είχε κάνει πολλές ρατσιστικές αναρτήσεις (όπως «πού είσαι Χίτλερ να ξαναδουλέψουν οι φούρνοι»), τα θύματα ήταν Αλβανοί, βρήκε ζευγάρι και παιδιά στο κρεβάτι και άρα δεν προέβαλαν αντίσταση, ούτε μπορεί να τον απείλησαν, υπάρχουν δε πολλά στοιχεία που δείχνουν προμελέτη. Ακόμα δε και αν είχε απειληθεί από τον πατέρα, δεν απομένει καμία ερμηνεία για τον πνιγμό των παιδιών. Τα θύματα του όφειλαν πέντε ενοίκια των 200 ευρώ. Ο ίδιος είχε μεγάλη περιουσία από απαγορευμένα παιχνίδια τζόγου.

Εντούτοις, τους έκοβε το ρεύμα και το νερό για να τους αναγκάσει να φύγουν. Το μισθωτήριο έληγε ούτως ή άλλως τον τρέχοντα μήνα και κατά συνέπεια μπορούσε απλά να μην ανανεωθεί. Όπως καταγγέλλουν εκ των υστέρων κάτοικοι της Ανδραβίδας, έδερνε στο δρόμο και τις δύο συζύγους του (τον εγκατέλειψαν και οι δύο), πυροβολούσε σκυλιά και κόκορες αλλά και στον τοίχο γειτονικής μονοκατοικίας επειδή ο γείτονάς του… έβηχε, στα 15 είχε πυροβολήσει συμμαθητή του και άλλα πολλά.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το ζευγάρι Ελλήνων και ένας γνώριμός τους ως μετέχοντες στην απαγωγή του 40χρονου εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων Γιώργου Κασσιμάτη. Βρέθηκε μέρος των 800.000 ευρώ που καταβλήθηκαν δυο μέρες πριν την απελευθέρωσή του. Οι άνδρες που συνελήφθησαν είναι 41 και 34 ετών, ενώ η γυναίκα και σύζυγος του ενός, 39 ετών. Οι δύο άνδρες έχουν μητρώο για ληστείες. Δεν γνωρίζουμε αν ο απαχθείς τους αναγνώρισε.

Κατέθεσε ότι του είχαν κουκούλα στο κεφάλι διαρκώς αυτούς τους 2 μήνες όταν έρχονταν σε επαφή μαζί του, αλλά τη νύχτα που τον απήγαγαν, παρίσταναν τους αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο και κατά συνέπεια το θύμα είδε κάποια χαρακτηριστικά τους. Ο επιχειρηματίας διέψευσε την φήμη ότι η απαγωγή σχετιζόταν με κάποια οφειλή του και δήλωσε ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους απαγωγείς και ότι το κίνητρό τους ήταν να πάρουν λύτρα.

Οι δράστες άλλαξαν δύο κρησφύγετα στο διάστημα των δύο μηνών που διήρκεσε η ομηρία, στη Δυτική Αττική. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300.000 από τις 700.000 ευρώ των λύτρων, τέσσερα πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι