ΣΧΟΛΙΟ

Τα κτήνη που άφησαν την 8χρονη Όλγα να ξεψυχήσει αβοήθητη…

Τα κτήνη που άφησαν την 8χρονη Όλγα να ξεψυχήσει αβοήθητη... Κόμπρα

Θυμάστε την είδηση από τις ΗΠΑ που μία γυναίκα είχε βιαστεί στο μετρό και οι επιβάτες, αντί να την βοηθήσουν ή να ειδοποιήσουν τις αρχές, κατέγραφαν το περιστατικό σε βίντεο; Όλοι τότε είχαμε πει πως “αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα, μόνο στην Αμερική”. Κι όμως συμβαίνουν και παρασυμβαίνουν, όπως απέδειξε το σοκαριστικό βίντεο, με την οκτάχρονη Όλγα που βρήκε τραγικό θάνατο στο Κερατσίνι.

Μέχρι πρότινος ξέραμε πως το κοριτσάκι, διέφυγε της προσοχής των γονιών του και βρήκε φρικτό θάνατο, καθώς κυριολεκτικά συνεθλίβη από την μεταλλική συρόμενη πόρτα του εργοστασίου. Αυτό όμως που δεν ξέραμε, ήταν η εγκληματική στάση που κράτησε το προσωπικό, η οποία ντροπιάζει το ανθρώπινο είδος. Οι ίδιοι που μέχρι να κυκλοφορήσει το βίντεο είχαν το θράσος να ισχυρίζονται πως “δεν είδαν, δεν άκουσαν” τίποτα για το οκτάχρονο κορίτσι. Κάποιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι είχαν περάσει το παιδάκι για… σακούλα.

Όλα αυτά, μέχρι που ήρθε στην δημοσιότητα (από το STAR) το φρικτό αυτό βίντεο που αποτελεί γροθιά στο στομάχι. Μόνο κτήνη μπορούν να βλέπουν ένα μικρό παιδί εγκλωβισμένο στη συρόμενη πόρτα και να αδιαφορούν! Ένας μάλιστα από αυτούς τους “λεβέντες”, φαίνεται να πλησιάζει και να… κλωτσάει τo παιδί, για να διαπιστώσει αν ζει, σαν να πρόκειται για το κουφάρι ενός σκυλιού, ενώ εμφανίζονται οχήματα να το προσπερνούν αδιάφορα!

Αυτά τα ανθρωποειδή (η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει σε ανθρώπους) δεν έχουν παιδιά; Σκυλί να είχε εγκλωβιστεί θα έπρεπε να σπεύσει ο καθένας να το βοηθήσει. Κι όμως, τα κτήνη άφησαν την οκτάχρονη Όλγα να πεθάνει και όταν πια πέθανε δεν της έδωσαν σημασία! Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι το κοριτσάκι πιθανώς και να ζούσε, αν το προσωπικό της εταιρείας είχε κινηθεί άμεσα όταν διαπίστωσε ότι είχε εγκλωβιστεί στην βαριά συρόμενη πόρτα.

Δεν το χωράει ο νους μου πως όλοι αυτοί που είδαν αιμόφυρτο ένα μικρό κορίτσι δεν έκαναν το αυτονόητο να τρέξουν για να το βοηθήσουν, να φωνάξουν πανικόβλητοι “βοήθεια”, να καλέσουν το 100 και ασθενοφόρο. Πώς γίνεται ένας που βλέπει ένα τέτοιο θέαμα να συνεχίζει τη δουλειά του σαν να μη συμβαίνει τίποτα;

Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να εξαντλήσει την αυστηρότητά της για να λειτουργήσει παιδαγωγικά προς την κοινωνία. Γιατί η αποκτήνωση, όπως αποδεικνύει η τραγωδία, είναι σ’ αυτή την περίπτωση γενικευμένη. Ούτε ένας δεν έκανε τη διαφορά, συμπεριφερόμενος ως άνθρωπος. Γι’ αυτό και πρέπει να εκδηλωθεί η κοινωνική απαξία.

Όπως στις περιπτώσεις παιδεραστίας, σεξουαλικών και ρατσιστικών εγκλημάτων, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων όσων με τη συμπεριφορά τους ντρόπιασαν το ανθρώπινο είδος. Να μάθουν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γείτονές τους την αποτρόπαια αδιαφορία τους. Γιατί, όσοι μπορούν να συμπεριφερθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι μάλλον ικανοί για πολύ χειρότερα…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι